Hai în USR Cluj! Avem nevoie de ajutorul tău pentru a face din România „o țară ca afară”!

USR Cluj-Napoca a inițiat încă de la acest început de an o campanie de recurtare și prezintă povestea oamenilor care au decis să ni se alăture până acum. Avem foarte multe probleme de abordat și de rezolvat, vrem să facem din România „o țară ca afară”, dar avem nevoie de ajutor chiar și pentru sarcinile simple. Dacă ai prieteni sau cunoscuți care ar fi interesați să ne ajute, te rugăm să-i îndrepți către formularul de înscriere: usr.inscriere.

E oficial: alianța USR – PLUS a luat naștere în acest weekend!

Structurile de conducere ale USR și PLUS au decis, sâmbătă seara, de a candida cu o listă comună la alegerile europarlamentare din acest an, de pe 26 mai. „Vom merge pe o listă comună la alegerile europarlamentare, iar apoi discuțiile rămân deschise pentru celelalte provocări electorale. Dacian Cioloș, din partea PLUS, va fi primul pe listă, iar Cristian Ghinea și Clotilde Armand, de la USR, pe locurile doi și trei”, a declarat Elek Levente, conducătorul echipei de negociere, care este vicepreședinte USR și membru al filialei Cluj. Spune-ți părerea accesând acest link: e o decizie bună sau nu?

USR Florești îi cere primarului localității, Horea Șulea, să construiască școli pentru copii

Printr-o analiză simplă, dar la obiect, USR Florești arată cum evoluția anormală a comunei și problemele de trafic au un punct comun: urbanismul fără instituții.
În vreme ce dezvoltatorii au construit într-un ritm nebun, cea mai bogată și mai locuită comună din România (36.000 de locuitori în 2017, cu acte în regulă) a rămas repetentă an de an atunci când e vorba de serviciile pentru cetățenii ei. În total, susțin reprezentanții USR Florești, sunt peste 8.600 de copii cu domiciliul în comună, și alte câteva mii care n-au domiciliul în Florești, dar locuiesc aici. „Cu toate astea, avem doar o singură școală, „Gheorghe Șincai”, unde învață 1.000 de copii, alți 350 de copii învață în Luna de Sus. O singură școală este în construcție, în zona Cetatea Fetei, care va avea 42 de clase”, susțin reprezentanții USR Florești. Vezi câte școli i-au cerut colegii noștri primarului să construiască și din ce bani.

Emanuel Ungureanu vorbește despre soluțiile de redresare ale sistemului medical din România și despre șansele noilor partide

Invitat în emisiunea jurnalistului clujean Sabin Gherman, miercuri, 31 ianuarie, deputatul USR de Cluj, Emanuel Ungureanu, a vorbit despre soluțiile de redresare ale sistemului medical din România, dar și despre mizele pentru România ale alianței dintre USR și Plus. „Toată această clasă politică veche este putredă, iar noii oameni care intră în politică ar trebui să aibă maturitatea să înțeleagă că cetățenii au niște nevoi fundamentale, pe care aceste partide noi trebuie să le rezolve: accesul la sănătate, educație mult mai bună, competență în administrație și bun simț. Este un mesaj pentru colegii mei din USR și din PLUS: dacă ai oameni cu competență pe anumite domenii, nu poți să comunici tu, ca partid, pe un anumit subiect de specialitate fără să consulți oamenii cu expertiză din cadrul acelui partid”, a explicat deputatul USR. Poți urmări întreaga discuție cu Emanuel Ungureanu și Sabin Gherman accesând acest link.

Dacian Cioloș, interpelat de către senatorul Mihai Goțiu despre dosarul RM: „În 2021, Roșia Montană va intra în UNESCO”

În timpul discuțiilor și negocierilor finale dintre USR și PLUS, din acest weekend, senatorul USR de Cluj, Mihai Goțiu, l-a întrebat, direct, pe Dacian Cioloș, dacă în programul de guvernare cu care se vor prezenta (sau ne vom prezenta) în fața cetățenilor la alegerile din 2020, PLUS va susține includerea Roșiei Montane în UNESCO și dacă acest lucru se va și întâmpla după ce vom câștiga alegerile. „Răspunsul a fost ferm și fără echivoc, în fața a peste o sută de membri ai Comitetului Politic USR și invitați din partid: ”ÎMI ASUM DE ACUM!”. Ca argument suplimentar, a menționat-o și pe Oana Bogdan, prezentă în sală, lider PLUS și fost secretar de stat în Ministerul Culturii în Guvernul Cioloș, care s-a ocupat de depunerea Dosarului Roșia Montană la UNESCO”, a explicat, pe contul său de Facebook, Mihai Goțiu. Vezi istoricul dosarului Roșia Montană, aici.

Avem comunicare și în limba maghiară! Vrem, astfel, să ajutăm comunitatea maghiară să își facă vocea auzită mai ușor!

De câteva zile, noi, USR Cluj, avem pagină și, implicit, comunicare în limba maghiară. Dacă vorbiți limba maghiară și doriți să fiți informați, dacă aveți prieteni vorbitori de maghiară care ar fi interesați, dați like/follow paginii și invitați-i și pe ei. Vrem să dezvoltăm un canal de comunicare care să ajute comunitatea maghiară să își facă vocea auzită mai ușor! Ai aici varianta USR Cluj în limba maghiară.

TEXTUL ȘI ÎN LIMBA MAGHIARĂ:

Pár napja van oldalunk, s ugyanakkor vannak magyar nyelvű közléseink. Ha beszélitek a nyelvet, s szeretnétek magyarul értesülni, vagy vannak magyar nyelven beszélő ismerősök, barátok, akik értékelnék ezt, likeoljátok / kövessétek az oldalt, és hivjátok meg őket is. Szeretnénk egy kommunikációs csatornát kialakítani, ahol a magyar közösség könnyebben szóhoz jusson, s hangjának erőt adjon.

„Vreau să mă implic în USR! Cred într-o Românie mai bună!”

Membri și simpatizanți ai USR din Dej, Gherla, Câțcău și Cășeiu au răspuns, vineri, 1 februarie, invitației filialei USR Dej de a participa la o întâlnire de cunoaștere. Deputatul USR Emanuel Ungureanu, alături de 24 de oameni minunați care vor și cred într-o Românie mai bună, au vorbit despre probleme locale, despre nereguli și abuzuri ale puterii, despre România de azi și speranța că împreună suntem schimbarea pe care ne-o dorim. „Suntem mulți cei care gândim la fel și vrem să trăim cu demnitate în România. S-a văzut asta și la întâlnirea de vineri, de la Dej. Problemele celor prezenți sunt ale noastre, ale tuturor. Multe dintre ele le-am regăsit și în alte localități din județ. Nu trebuie decât ca fiecare să facă un pas în față și să se implice alături de noi în politică și în comunitățile locale. Noi îi așteptăm pe toți oamenii care doresc schimbarea să se alăture echipei USR Cluj!”, a declarat Elena Muscă, vicepreședinte al USR Cluj.

Senatorul Mihai Goțiu: De ce vrea Liviu Dragnea să pună mâna pe BNR. Și cât ne-ar costa dacă acest lucru s-ar întâmpla

Parlamentarul clujean din partea USR a explicat, într-un comentariu de pe contul său de Facebook, în ce constă lovitura pe care liderul PSD, Liviu Dragnea, ar vrea s-o dea înlăturându-l pe Mugur Isărescu de la Banca Națională a României și subjugând instituția. „Puteți să-l simpatizați, să-l antipatizați ori să n-aveți niciun sentiment pozitiv/negativ în privința lui Mugur Isărescu, dar ține de abecedarul economic că, într-un moment în care vii cu o ordonanță (precum cea a ”lăcomiei”) care schimbă regulile fiscale înainte de Crăciun și când întârzii cu bugetul mai bine de trei luni (în condițiile în care nu există niciun motiv obiectiv, altul decât inconștiența, iresponsabilitatea și/sau incompetența guvernanților, pentru a justifica amânarea) se generează o vulnerabilitate de pe urma căreia orice speculant va încerca să câștige. Și, pentru că în toate există un echilibru, cineva va pierde. Mai exact, cetățenii. (…) Repet, puteți să fiți sau nu de acord, să susțineți ori să criticați cu bună-credință politicile BNR, dar un lucru e sigur: dacă Dragnea & Tăriceanu pun mâna și pe BNR, putem stinge lumina în România după următorii doi ani”, explicat Mihai Goțiu.