O Românie
fără hoție.

Cristian Bordei

Senat – Cluj

Consultant, 53 ani

Sunt Cristian Bordei și sunt candidatul USR PLUS pentru Senatul României. Am ajuns aici după un drum lung presărat cu multe experiențe care m-au îndreptat în această direcție. Politica din ultimii 30 de ani nu a dat rezultatele asteptate și acum vedem cum instituțiile statului sunt incapabile să ne protejeze. De aceea mă implic pentru a contribui direct la schimbarea de care este nevoie.

Am 53 de ani și sunt de profesie economist cu specialitatea relații economice internaționale. Mi-am continuat studiile cu un masterat în domeniul comunicării internaționale și, în prezent, sunt doctorand în relații internaționale la UBB Cluj.

Profesional, am o experiență de peste 20 de ani în poziții de management în domeniul comerțului internațional și a proiectelor economice internaționale, în mare parte în industria energiei. De câțiva ani sunt consultant pentru parteneriate între companii din România și Coreea de Sud.

Am călătorit foarte mult și am preluat idei și modele de bune practici pe care, cu ajutorul formațiunii mele, le pot pune în aplicare aici, în țara noastră.

România are un mare potențial care a rămas mereu nevalorificat datorită unei clase politice fără viziune, preocupată doar de interese personale mărunte care au dus la stagnare si corupție.

Experiențele personale și profesionale, m-au ajutat să îmi formez o viziune clară a ceea ce trebuie făcut pentru a remedia greșelile vechii clase politice și de aceea am ales să intru în cursa pentru Senatul României sub standardul USR PLUS, singura formațiune politică care și-a asumat să scape România de hoție!

Prioritățile mele în Parlamentul României

  • 300 parlamentari.

  • Tăierea pensiilor speciale și interzicerea cumulului de pensii de stat; eliminarea inechităților din sistemul de pensii.

  • Refacerea legislației necesare luptei anti-corupție și stopării furtului din bugetul public.

  • Descentralizarea financiară și administrativă; reorganizarea administrativ-teritorială.

  • Grup inter-instituțional pentru abordarea proactivă a oportunităților relocalizării industriilor strategice.