O Românie
fără hoție.

Radu Molnar

Camera Deputaților – Cluj

Programator, 39 ani

Sunt Radu Molnar, de profesie IT-ist și candidez la Camera Deputaților. Provin dintr-o familie simplă, cu mijloace financiare reduse, așa că pentru a mă întreține am început să muncesc încă de pe băncile facultății.

Am absolvit Facultatea de Matematică Informatică din cadrul Universității Babeș-Bolyai, iar în ultimii nouăsprezece ani am lucrat și acumulat experiență prin firme de stat și prin corporații internaționale, deopotrivă.

Recunosc că politica, mai ales așa cum s-a făcut ea la noi, nu mi-a trezit interesul. Viața mea se concentra pe dezvoltarea profesională și pe aspectele tehnice ale profesiei mele. Pentru mine a fost întotdeauna important sa fac lucrurile așa cum trebuie, să îmi cunosc domeniul cât mai bine și să stăpânesc cât mai bine aspectele tehnice, iar acest lucru a primat în fața ocupării unor poziții de management. În acest fel, am ajuns unul dintre experții în administrarea sistemelor informatice complexe din Cluj.

Totul s-a schimbat pentru mine odată cu tragedia de la Colectiv. Atunci mi-am dat seama că lipsa mea de implicare are consecințe. Chiar dacă nu direct, fiecare dintre noi se face puțin vinovat de faptul că am lăsat să crească sub ochii noștri un sistem corupt care s-a dovedit a fi criminal de-a dreptul. Atunci am decis ca nu mai pot sta deoparte și am intrat în USR.

Nu știam absolut nimic despre politică, ceea ce s-a dovedit a fi un avantaj extraordinar. Am pornit practic de la zero, mi-am construit propriile repere. Habar nu aveam cum ar trebui sa arate structurile unui partid, dar am învățat și am înființat filiale în tot județul. Habar nu aveam ce înseamnă să faci o campanie electorală, dar am invatat și am coordonat trei campanii județene. Am învățat să constitui și să conduc echipe și, mai ales, să motivez oamenii să continue lupta, chiar și atunci când nu mai vedeau speranța. Am făcut tot ce mi-a stat în puteri pentru a contribui la schimbarea sistemului. Acum vreau să duc această luptă mai departe în Parlamentul României.

Prin natura sa, agenda parlamentară este vastă și atinge toate domeniile și subiectele ce au relevanță pentru alegători. Acesta este motivul pentru care susțin că este importantă echipa. Nu merg acolo de unul singur, ci ca parte a unei echipe de oameni competenți, oameni care au reușit performanțe în activitatea lor profesională și care mă vor ghida și sprijini în a propune și a vota legile de care România chiar are nevoie.

Prioritățile mele în Parlamentul României

  • Reforma administrativă: eficientizarea administrației și digitalizarea serviciilor.

  • Reorganizarea teritorial-administrativă a României.

  • Susținerea antreprenoriatului/sprijinirea mediului de afaceri.

  • Educație și cercetare.

  • Politică externă.