Adriana Cristian și Emanuel Ungureanu propun 4 măsuri de pregătire pentru Coronavirus.

Adriana Cristian și Emanuel Ungureanu propun 4 măsuri de pregătire pentru Coronavirus.

Adriana Cristian, candidat USR pentru Consiliul Local Cluj-Napoca, alături de Emanuel Ungureanu, deputat USR și candidat pentru Primăria Cluj-Napoca, au participat la ședința de Consiliu Local Cluj-Napoca de vineri 29 februarie.

Am dorit să punem pe ordinea de zi a acestei ședințe un subiect de actualitate, epidemia cu Coronavirus. Nu e un subiect ce trebuie să provoace panică, dar e un subiect ce trebuie tratat cu responsabilitate și “celeritate” pentru care trebuie să ne pregătim cum se cuvine pentru a nu fi “luați prin surprindere”.

Am cerut administrației locale:

  1. Alocarea de fonduri în vederea implementării unor măsuri sporite de igienă în cadrul instituțiilor publice prin dotarea cu dispensoare cu dezinfectant a acestora, asigurarea toaletelor cu săpun și prosoape de unică folosință și organizarea unui audit în aceste instituții pentru asigurarea conformității normelor de igienă. Anterior am fost informați către părinți că sunt încă școli în care aceste măsuri nu sunt îndeplinite.
  2. Alcătuirea unui grup de lucru dedicat acestei teme care să evalueze capacitatea reală a spitalelor județene și să realizeze un plan de răspuns la risc luând în calcul diverse scenarii de magnitudine. Deși această instituție nu e în subordinea Consiliului Local, această instituție are atât responsabilitatea cât și interesul de a aduna la masă toate persoanele responsabile pentru o prolemă de interes public.
  3. Afișarea măsurilor de prevenție în toate instituțiile publice
  4. Informarea regulata a populației privind măsurile de igienă necesare folosind vectori de imagine a căror mesaj pătrunde mai mult, respectiv informarea cetățenilor cu privire la organizarea locala și asupra procesului de urmat în caz de simptomatologie de boală.

Din păcate, în cadrul ședinței administrația locală clujeană a aflat că nu știa câte paturi sunt disponibile la nivelul municipiului sau județului, spitalele sunt momentan nepregătite, pacienții fiind trimiși dintr-o parte în alta, dar mai e timp să ne pregătim dacă tratăm subiectul fără panică, dar cu seriozitate.

Intervenția din Consiliul Local poate fi urmărită la: https://www.facebook.com/AdrianaCristianUSR/videos/1523951727774218/

One comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *
You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>