Planuri de modificare a peisajului urban concepute gratuit de arhitecți. Grupuri care ocupă sediile partidelor politice și instituțiiile statului blocându-se în interior, asaltați de jandarmi. Festival rock făcut cu 10.000 euro care intră in coliziune cu bugete de comunicare de 60 milioane de euro. Sloganuri strigate de către câțiva oameni care acum sunt reluate și repetate de sute de mii. Momente hazlii cu oficiali puși in situatii penibile. Filmări neprezentate în media mainstream.

Toate acestea într-un training de comunicare creativă și de gherilă, susținut de Mihai Goțiu, sâmbătă, 14 aprilie la BCU Cluj. Participant timp de peste 20 de ani, ca ziarist și activist civic la marile mișcări de protest, Mihai Goțiu face o grupare inspirată a principalelor momente ale formării nucleelor de protestatari și activiști din Cluj-Napoca.  Începând cu grevele studențesti din anii ’90 până la formarea mișcării Salvați Roșia Montană, cu extinderea ei la scară națională și internațională.

Trainingul prezintă mijloacele de gherilă prin care s-au promovat și susținut  protestele de contestare a acțiunilor toxice ale puterii. Totodată aduce în discuție și cazuri de cooperare a organizațiilor civice cu administrația și structurile de putere locală în recuperarea spațiului public de către locuitori.

Prelegerea, care se dorește itinerantă, însoțită de un bogat material imagistic și video, se oprește la momentul Roșia Montana, dar e ușor de recunoscut de către oricine, influența avută de acesta în marile mișcări de protest ale societății civile din ultimii ani în România.

Mihai Goțiu, aflat acum în structurile de putere ale statului ne amintește și ne arată cum să luptăm cu puterea când devine abuzivă. De actualitate- nu?