Paul CSEREI

Pentru Deputat

31 ani

administrator firmă

Apahida

31 ani

administrator firmă

Apahida

Mă numesc Paul-Tiberiu Cserei și lucrez în mediul privat, unde sunt administratorul unei firme care se ocupă cu oferirea de servicii de externalizare a Resurselor Umane, de payroll și administrare personal.

Conduc o echipă formată din oameni pasionați, cu studii, experiență și cunoștințe de specialitate in domeniul Resurselor Umane, un segment în continuă schimbare, de aceea înțelegerea lui și păstrarea tendințelor actuale reprezintă aspecte cu importanță ridicată.

Grație responsabilităților din viața mea profesională, pot vedea foarte ușor volatilitatea legislativă din domeniul în care activez și lacunele exietente, de aceea cred că am și soluțiile pentru a le rezolva.

Prioritățile mele

condiții de muncă decente

În prezent sunt în vigoare 12.000 de legi, ordonanțe și ordonanțe de urgență. Toate sunt redactate într-un limbaj greoi și tehnic. Modificările au loc extrem de rapid – de exemplu, doar în cursul anului precedent Codul fiscal a fost modificat de 11 ori, iar Codul penal de 12 ori. Deseori, inițiativa de a promova noi legi nu provine de la parlamentari, ci de la Executiv. Majoritatea policilor publice ransformate în legi nu au la bază studii de impact și nu au indicată sursa de finanțare. Este nevoie de operaționalizare a legilor, iar promovarea unei legi esențiale să aibă la bază dezbateri cu specialiști. Guvernul trebuie să legifereze numai în situații cu totul excepționale.Vrem o legislație coerentă, accesibilă și previzibilă!

Modernizarea țării și partciparea cetățenilor la viața comunitară sunt în prezent frânate de inexistența unei reale reforme administrativ-teritoriale. Centralismul politco-economic împiedică dezvoltarea echitabilă a regiunilor României.

Fără legi prin care să se modifice configurația administrativ-teritorială moștenită din comunism, fără regionalizare, țara noastră este condamnată să dețină topul clasamentelor la depopularea prin migrație. Pentru a opri depopularea și vulnerabilitatea zonelor sale mai sărace, România trebuie să funcționeze pe modelul țărilor occidentale, în care, pe principiul subsidiarității, regiunile, județele și orașele metropolitane ale României să-și poată mări capacitatea de autoguvernare, de gestonare a resurselor și de atragere a investițiilor naționale și europene. Vrem comunități autonome și puternice!

Oamenii educați alcătuiesc o societate informată, puternică și prosperă. Un rol esențial îl are un sistem de învățământ bine finanțat, care să asigure școli sigure, săli de clase și laboratoare dotate corespunzător, un corp profesoral temenic pregătit, o reducere semnificativă a abandonului școlar și a analfabetismului funcțional. Cadrele didactice trebuie respectate, dar și motivate. Managementul unităților de învățământ trebuie să devină performant prin oameni profesioniști și fără conexiuni politice. Aceste condiții vor facilita formarea unor generații competente, având la bază o gândire logică și critică.Vrem un sistem de învățământ finanțat corespunzător și depolitizat!