Candidații USR Cluj prezintă propunerile noastre pentru mediul de afaceri

Candidații USR Cluj prezintă propunerile noastre pentru mediul de afaceri

Săptămâna trecută candidații USR Adriana Cristian, Ovidiu Răzvan Nistor și Mihai Goțiu au participat la dezbaterea găzduită de Uniunea Națională a Patronatului Român la Consiliul Județean Cluj, alături de candidații celorlalte partide.

Am prezentat propunerile USR pentru mediul de afaceri, despre planurile noastre pentru o reindustrializare modernă bazată pe tranziția spre industrii de tehnologie medie și înaltă și pe potențialul României de a deveni un Sillicon Valley al Europei de sud-est și un hub industrial, logistic și de transport între Asia și Europa. Am prezentat și strategia noastră privind consolidarea clusterelor industriale în jurul întreprinderilor, universităților și centrelor de cercetare existente.

Strategia noastră pentru susținerea antreprenoriatului presupune investiția în educația de afaceri și folosirea experienței celor care au reușit, prin implementarea unor programe de educație și crearea unor pachete de informații gratuite și facilități pentru antreprenori atunci când își înființează o afacere. O altă propunere a USR este crearea unui fond pentru susținerea startup-urilor tehnologice și de cercetare avansată. O resursă foarte importantă dar până acum nevalorificată sunt know-how-ul românilor din diaspora, dar și camerele de comerț și confederațiile patronale din România.

O altă prioritate a noastră este investiția în programele de reconversie profesională, pentru a adapta competențele angajaților la cerințele pieței, în special în domeniul IT.

Candidații USR și-au exprimat intenția de a milita pentru o legislație clară, suplă și predictibilă în materie de norme ce au incidență în mediul de afaceri și în materie fiscală. Normele metodologice de aplicare a legilor trebuie să apară odată cu legea, nu la câteva luni după, pentru a asigura o aplicare corectă și unitară a legii și pentru a conferi eficiență și certitudine normelor adoptate.

masa-rotunda-unpr-candidati-la-parlamentare-2016-1

masa-rotunda-unpr-candidati-la-parlamentare-2016-7

masa-rotunda-unpr-candidati-la-parlamentare-2016-16

masa-rotunda-unpr-candidati-la-parlamentare-2016-17

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *
You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>