USR Cluj susține inițiativele societății civile locale care au propus un spațiu de întâlnire la Cinema Dacia pentru părinți și copii și pentru programe la care să participe ONG-iști și adolescenți.
Clubul Pensionarilor din Cinema Dacia se întâlnește de dimineața până la ora 16.30. Spațiul acordat Clubului Pensionarilor trebuie folosit de mai multe categorii sociale și grupe de vârstă pentru ca Cinema Dacia să devină un adevărat centru comunitar.

„Am trecut cu băiatul de mai multe ori în după-amieze ploioase la Cinema Dacia și am fost surprins să văd închis centrul. Și dacă ar fi deschis, nu are un spațiu dedicat părinților cu copii mici. Mergeam la Biblioteca Goga, dar acolo e un spațiu destul de mic și va fi închis pentru renovări. La cel mai mare cartier al Clujului un astfel de spațiu cu activități zilnice, nu doar din când în când la vreo proiecție de film sau festival, e absolut necesar și de bun simț” – Adrian Dohotaru, mănășturean, deputat USR de Cluj

Cartierul Mănăștur are 100.000 de locuitori, dar este lipsit de spații comunitare și de de joacă pentru părinți și copii mici. Familiile devin dependente de mașină în caz de vreme ploioasă pentru a găsi spații de joacă cu plată la mall, la marginea orașului.
Singurul loc de joacă pentru copii într-un spațiu public acoperit este Biblioteca Goga, filiala Mănăștur, care intră în renovări. De aceea, este necesară crearea unui nou spațiu de joacă pentru preșcolari și activități de after school cu școlari, rezidenți în cartier.

„ […] Am dori să ne alocați un spațiu pentru a desfășura ateliere educative non-formale: lectură, reciclare creativă etc. pentru copiii cartierului Mănăștur. Vă adresez solicitarea de a deschide spațiul ocupat de clubul pensionarilor în cinematograful Dacia și pentru activități zilnice cu copiii și adolescenții. Cartierul Mănăștur are foarte mulți copii, dar nu are un spațiu pentru ateliere dedicate lor, în afară de ludoteca din biblioteca județeană, filiala din Mănăștur” – Gabriela Barbu, Asociația Firul Ariadnei, fragment dintr-o sesizare trimisă pe domnuleprimar.ro

Propunem realizarea de centre comunitare cu spații de joacă acoperite în toate cartierele orașului. Calitatea vieții într-un oraș poate să crească doar prin crearea a cât mai multe spații publice în aer liber, dar și a unor centre comunitare care să desfășoare activități de socializare și relaxare.