Cine începe campania de dimineață ajunge în Parlament

Cine începe campania de dimineață ajunge în Parlament

Duminică am început foarte devreme. Am pornit din Cluj-Napoca pe la 5:30 pentru a fi primii în târgul de la Bonțida. La 6 și ceva am ajuns și am luat târgul la pas. Ovidiu Răzvan Nistor, Radu Boloveschi, candidați la Camera Deputaților din partea USR alături de voluntari. A fost ciudat să fim în Bonțida la târgul de animale și nu la faimosul festival Electric Castle. Aici timpul parcă stă în loc, parcă totul e înghețat. Și chiar e, la propriu. Ne-au înghețat mâinile. Mănuși nu purtăm, pentru că trebuie să împărțim ziare. Ne-au înghețat urechile; stăm fără căciulă să ne recunoască mai ușor oamenii când se uită la fluturași.

La târg mai multe feluri de oameni: cei care vând animale, cei care vând haine și acareturi pentru casă și gospodărie, cei care asigură mâncarea și băutura, și cei mai importanți, clienții. Târgul e un fel de mall modern, în aer liber, unde lumea vine să cumpere, să vândă, să caște gura, să afle ultimele noutăți, ultimele bârfe, să bea, să mănânce, și datorită nouă să discute și politică.

Am stat de vorbă cu toți. Unii ne ascultau, alții treceau pe lângă noi fără chef de vorbă, fiind prea dezamăgiți și nemaisperând la o cale de ieșire din impasul în care țara se află deja de atâta vreme. Mulți și-au deschis sufletul și ne-au povestit cum dupa 30 de ani de muncă au pensia prea mică pentru a supraviețui așa că sunt nevoiți să vândă lucruri prin târguri, răbdând ore întregi în frig, pentru a se putea întreține și pentru a-și putea ține copiii. S-au plâns de problemele cotidiene, de taxele mari și pensiile mici. Mulți aveau copii care nu reușesc să-și găsească un loc de muncă, altora li se pun bețe în roate pentru că-și fac datoria ca polițiști, amendând însă pe cine nu trebuie, cum ar fi ‘baroni’ locali cu pile în poliție.
Am întâlnit tineri nehotărâți, tineri care nici nu știau când sunt alegerile, dar și tineri care ne-au pus întrebări și au conștientizat cât de importantă e participarea la vot și de ce e nevoie de un partid nou și de oameni noi. Drept dovadă ne-au cerut zeci de ziare și pliante să le poată împărți în satele lor, pentru a-și putea convinge prietenii să iasă la vot.

Cred că am reușit să îi inspirăm și să le dăm încredere că putem schimba ceva, însă schimbarea vine din noi și începe cu participarea la votul din 11 Decembrie.

img_2028

img_2022

img_2020

img_1965

img_1960

img_1955

img_1944

img_2052

One comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *
You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>