Zeci de depozitări ilegale de deșeuri în zona Parcului Est / Între Lacuri

Zeci de depozitări ilegale de deșeuri în zona Parcului Est / Între Lacuri

SESIZARE

Zeci de depozitări ilegale de deșeuri în zona Parcului Est / Între Lacuri

În atenția Primăriei Cluj-Napoca

În atenția Gărzii de Mediu Cluj

 

Stimate domnule primar Emil Boc,

Stimate domnule director Ioan Burj,

În baza Legii 544/2001 privind liberul acces la informații publice, vă solicit informații legate de sancționarea persoanelor și firmelor de construcții care depozitează ilegal deșeuri în spațiul fostei pepiniere RADP și în împrejurimi. Sunt zeci de exemple în ultimul timp de depozitare ilegală de deșeuri.

Situația este cu atât mai gravă cu cât Primăria s-a angajat în urmă cu câțiva ani, în urma solicitărilor societății civile, ca spațiul din jurul lacurilor să fie transformat în parc. Este vorba de așa-numitul Parc Est (Între Lacuri) care să întregească cele trei parcuri deja existente (Parcul Iulius, Parcul Tulcea și Baza Sportivă Gheorgheni). Miza nu e mică, atâta timp cât e vorba de cel mai mare spațiu public clujean și unul dintre cele mai mari parcuri din România după 1989 (promisiunea primarului este la minutul 5).

 

Pentru a diminua depozitarea ilegală de deșeuri, vă solicit:

  • Crearea unor bariere auto la capătul dinspre Selgros al viitorului parc și la capătul vestic, de la intrarea în fosta pepinieră, care să limiteze considerabil traficul auto în zonă și posibilitatea de a depozita gunoaie.
  • Vigilență din partea paznicilor RADP care să facă ronduri în zonă pentru a diminua aruncarea gunoiului.
  • Transformarea aleii asfaltate existente în alee pietonală și ciclistă pentru a aduce zona într-un circuit de agrement. Prin facilitarea accesului în zonă pentru iubitorii de mișcare și natură, depozitarea ilegală s-ar diminua considerabil pentru că fosta pepinieră nu ar mai fi folosită ca teren viran.
  • Negocierea cu proprietarii privați, așa cum s-a promis, pentru a redobândi în proprietate publică o parte din zona pepinierei care a fost retrocedată. Solicitarea vine în consens cu cererile realizate în cadrul procesului de bugetare participativă: https://bugetareparticipativa.ro/proiecte/parcul-intre-lacuri/

Mai multe fotografii găsiți la adresa: https://www.facebook.com/sosparculest/

Cu respect,

Adrian Dohotaru

Deputat USR de Cluj

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *
You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>