Pe 10 ianuarie o mică echipă USR a ajuns la Gilău în cadrul celei mai mari campanii de consultare cetățenească – USR e Vocea ta!

Am discutat cu localnicii și am oferit vreo 60 de ziare împreună cu fluturași despre impactul modificărilor legilor justiției, iar alte 20 ziare le-am lăsat în cutiile poștale. Am vorbit cu oameni de toate vârstele, cei mai mulți fiind cei în vârstă dar zâmbeau senin când auzeau cine suntem. Tinerii, deși puțini la număr, au primit cu bucurie ziarul și prezența noastră.

Am întâlnit și un domn din Mărișel care știa de noi din campania de anul trecut, când am bătut satul de la un capăt la altul. Va trebui să ne întoarcem și în acea comună cât de repede.

Colegii din filiala Florești au notat câteva contacte și vor încerca să organizeze săptămâna viitoare o întâlnire acolo.

Din păcate investim mult timp doar în lupta din birouri, dar trebuie să ne întoarcem cât mai des pe teren. Doar aici putem să trecem peste prejudecățile personale și să învățăm să lucrăm împreună pentru a clădi România la care visăm cu toții. Trebuie să ne întoarcem cât de repede, să nu lăsăm pe nimeni pradă deznădejdii.

Bucureștiul e prea departe pentru România reală. Trebuie să ne obișnuim să nu mai așteptăm schimbarea de la centru ci să o realizăm întâi în comunitățile de lângă noi.

Elena Muscă