Alexandra NISTOR - USR Cluj
Alexandra NISTOR

Alexandra NISTOR

Vicepreședinte USR Cluj

Sunt Alexandra și din primavara anului 2019 sunt membru activ al USR Turda.

Am 29 de ani, m-am născut în Turda, iar de la vârsta de 13 ani până la 28 de ani am trăit în Italia, în Casale sul Sile. Sunt absolventă a Facultății de filologie și lingvistică din cadrul Universității Cà Foscari Veneția.

De-a lungul anilor am fost mereu implicată în acțiuni de voluntariat: ca membru al asociației de studenți Com.E in Venice care se ocupă cu acomodarea studenților internaționali din Veneția și cu pregătirea de evenimente dedicate lor; ca voluntar, timp de 7 ani, la Crucea Roșie Italiană, după ce am urmat un an de curs intensiv dedicat asistenților medicali pe ambulanță; ca voluntar pentru înregistrarea vocii citind cărți pentru nevăzători; după întoarcerea mea în România, ca voluntar la orfelinatul Casa Lukas, prin intermediul asociației AIESEC.

M-am întors în România în 2018 printr-un proiect de învățământ, „Global talent TRY”, în urma unei selecții realizate de asociația internațională AIESEC Veneția, proiect în care am predat limba italiană și engleză la cursuri de limbă străină organizate de AIESEC în orașul Cluj- Napoca. Experiența aceasta mi-a dat posibilitatea să mă apropii din nou de țara natală.

Am decis să mă implic în politică pentru a da o șansă României și am făcut primul pas la Turda, unde m-am înscris ca membru USR. Am ales USR pentru că este un partid care îmi impărtășește valorile și luptă pentru aceleași idealuri pe care le am și eu. Am înțeles că dacă vreau să rămân în țară și veau o schimbare, singura opțiune este să nu fiu pasivă ci să mă implic activ.