Alexandra Oană - USR Cluj
Alexandra Oană

Alexandra Oană

Vicepreședinte USR Cluj, Consilier Local Cluj-Napoca

Comisia de învățământ, cultură, culte și Comisia sănătate, muncă, protecție socială

Raport de activitate octombrie 2020 – mai 2021

 

Despre mine 

Sunt membră USR din 2016, vicepreședintă a filialei Cluj-Napoca și deschid lista candidaților USR PLUS pentru Consiliul Local Cluj-Napoca. De peste 12 ani sunt profesor în Cluj-Napoca. Am absolvit Facultatea de Litere a Universității Babeș-Bolyai, secția Română-Engleză și debutul în cariera didactică l-am făcut la Liceul Avram Iancu, pe care mi-l amintesc cu nostalgie drept locul în care am început să mă formez ca profesor. Timp de 3 ani am predat în câteva dintre școlile de stat din Cluj, interval suficient încât să înțeleg realitățile sistemului de învățământ românesc de stat, apoi am optat pentru învățământul privat, unde lucrez și acum. 

 

De ce m-am înscris în USR? 

Pasul spre politică l-am făcut în 2016 când am înțeles că, stând pe margine, nu reușim să schimbăm lucrurile care ne intrigă, macină și, în cele din urma, frustrează. Tot atunci am înțeles că, de fapt, nu politica e cea murdară. Murdari sunt cei care au făcut politică iresponsabil și egoist, promovând nepotismul, impostura și traseismul. Iar atunci când noi ne-am dat la o parte, dezgustați și dezamăgiți, nu am făcut altceva decât să le deschidem calea lor, către ce si-au dorit, poziții de putere din care iau decizii proaste ce ne afectează pe toți. 

 

În 2016 am reușit crearea unei breșe în politica veche din România și, cu sprijinul cetățenilor, am dus în Parlament primul partid cu adevărat nou și reformist din țară. Acum, din nou cu sprijinul clujenilor, vom duce în administrația clujeană aleși locali ce înțeleg că politica nu e o cale de acces la funcții, putere și bani, ci actul de a te pune în slujba comunității, binelui colectiv și a interesului public. Clujenii au nevoie de transparență, debirocratizare și conectare a administrației la nevoile lor, atât în centrul orașului, cât și în cartiere. Măsura eficienței unei administrații nu o dă modul în care e întreținută piața centrală a urbei, ci felul în care arată aleea dintre două blocuri într-un cartier de la periferia acesteia. 

 

Ca mulți alți clujeni, sunt mândră de municipiul nostru, ce are toate șansele să își consolideze poziția de reper pentru orașele din România, dar, la fel ca mulți alți clujeni, știu că mai avem cale lungă de parcurs pana la orașul de 5 stele.