Cătălin SĂLĂGEAN - USR Cluj
Cătălin SĂLĂGEAN

Cătălin SĂLĂGEAN

Membru Biroul Județean USR Cluj

Sunt Cătălin Sălăgean, anul acesta în septembrie împlinesc 42 de ani, sunt căsătorit și nu am copii. În prezent am propria afacere care oferă servicii de administrare imobile. Până în 2009 am fost angajat în domeniul privat. Am lucrat în vânzări în cadrul a 4 societăți, pornind de la nivel local și până la comerț internațional. Timp de 3 ani și jumătate am condus departamentul de vânzări a unei companii, ca director comercial, și am avut în subordine o echipă formată inițial din 3 oameni și care a ajuns la 25 de oameni. În perioada 2007 – 2009 am lucrat pentru o companie olandeză ca responsabil vânzări pe o zonă care se întindea din centrul Europei până în Orientul Mijlociu. Am avut parteneri din țări cu o cultură a afacerilor foarte diferită de a noastră, pornind din Bahrain și Bangladesh, trecând prin Ucraina, până în Ungaria și Bulgaria. A fost perioada când am învățat că, în afaceri, relațiile se bazează pe încredere, punctualitate și onestitate. A fost declicul care m-a ajutat să văd clar diferența dintre un cuvânt dat și respectat și o promisiune lipsită de conținut.

M-am înscris în USR în septembrie 2016. Am fost ales trezorierul filialei Cluj încă de înființare. În campania din decembrie 2016 am fost responsabilul financiar al filialei, iar cu ajutorul mandatarului financiar am reușit să recuperăm integral cheltuielile din campanie. Am fost coordonatorul echipei care a organizat primul Congres USR, în mai 2017, la Cluj-Napoca.

În perioada iulie 2017 – aprilie 2018 am ocupat funcția de secretar general al USR, fiind ales în unanimitate de către Biroul Național, la propunerea președintelui interimar de atunci, Elek Levente. M-am ocupat de partea administrativă a USR la nivel central, ceea ce a însemnat 10 luni de drumuri săptămânale Cluj-București într-una cele mai agitate perioade ale organizației noastre: demisia lui Nicușor Dan de la președinția USR pe fondul dezbaterilor interne privind poziționarea partidului referitor la referendumul inițiat de Coaliția pentru Familie. Am asigurat suport în toate proiectele de atunci ale USR, inclusiv startul campaniei Fără Penali în Funcții Publice, organizarea congresului de alegere a noului președinte, transferul sediului central al USR în București, pe Bulevardul Aviatorilor, Nr.9.

Din mai 2018 și până în octombrie 2018 am activat ca membru fără nicio funcție în filiala Cluj-Napoca, iar în octombrie 2018 am candidat pentru președinția filialei județene USR Cluj, funcție în care am fost reconfirmat la alegerile din iunie 2019.