Ciprian RIGMAN - USR Cluj
Ciprian RIGMAN

Ciprian RIGMAN

Membru Birou Județean USR Cluj

Sunt Ciprian Rigman și m-am alăturat USR în 2019 pentru că îmi doresc să contribui la construirea unei țări care funcționează sub semnul principiilor, valorilor și al echilibrului, o țară în care copiii mei să poată trăi decent, să aibă acces la servicii de calitate și să își poată construi o carieră prin forțe proprii. Cred că succesul schimbării României stă, pe de o parte, în valorile și principiile ce stau la baza deciziei politice și, pe de altă parte, în echilibrul și măsura cu care toate vor fi făcute. Pledez pentru echilibru și cred că extremele, de orice natură ar fi ele, sunt nesănătoase.

Sunt istoric, cercetător și doctor în istorie, profesor la Liceul Teoretic ”Liviu Rebreanu” din Turda. În cercetările și cărțile mele m-am aplecat cu precădere asupra istoriei Bisericii Greco-Catolice din Transilvania, asupra rolului său în conservarea identității naționale românești, în educarea tinerilor și dezvoltarea structurilor școlare în Transilvania, precum și a contribuției sale la dezvoltarea unei elite românești capabilă să se implice în momentele cheie ale istoriei românilor din Transilvania.

Cred că istoria ne învață lecții valoroase pe care nu trebuie să le ignorăm și nici să le uităm. Cred că ceea ce am dobândit ca națiune nu trebuie luat de-a gata și că avem datoria să ne implicăm activ pentru ca democrația, libertatea și demnitatea cetățenilor să fie apărate și susținute corect de o clasă politică principială și dedicată binelui public și nu interesului personal.

Îmi propun să contribui la consolidarea structurilor locale ale USR la nivelul județului Cluj, la poziționarea filialei Cluj ca vector de influență la nivel național și la consolidarea colaborării USR cu societatea civilă și publicul larg.