Daria Maria NICOARĂ - USR Cluj
Daria Maria NICOARĂ

Daria Maria NICOARĂ

Membru Biroul Județean USR Cluj

Eu sunt Daria. Sunt membru USR Cluj de la finalul anului 2018. Liniștitul oraș armenesc, Gherla, este locul nașterii și al copilăriei mele. În anii studenției, îndrăgostindu- mă de efervescența, frumusețea și diversitatea culturală a Clujului, am decis să mă stabilesc aici. Sunt învățătoare de profesie, absolventă a Facultății de Științe ale Educației, Pedagogia Învățământului Primar și Preșcolar, Universitatea “Babeș- Bolyai”, Cluj-Napoca. Am lucrat șase ani în învățământul de stat. Anii petrecuţi la catedră au fost modalitatea prin care am încercat să creez bazele solide, curate, ale unor noi generații. Am educat copiii să devină persoane integre, am încercat să le dezvolt seturi de valori pentru o viaţă dreaptă, cinstită, să încheg colectivele, să ţes prietenii și legături sufletești, să predau toleranţa, respectul și altruismul, deschiderea față de noutate. Am fost titular, însă, în urma observațiilor și experiențelor cu problemele din sistem, adevărul dureros mi s-a revelat, în aventura explorării complicatei ființe umane și a învățământului românesc, ceea ce a dus la demisia mea. Sunt o idealistă, o visătoare, consider educația ca fiind fundamentul unei societăți, pilonul principal al evoluției și am sperat să descopăr anumite atitudini și moduri de acțiune, ceea ce nu s-a întâmplat, decât într-o prea mică măsură.

România anilor mei de viață mi-a prezentat o societate într-o continuă confruntare cu cea mai gravă boală a unui sistem, corupția. Asist zilnic la chinul oamenilor, în lupta nebunească pentru supraviețuire. Am înțeles, în timp, că totul depinde de mine și de fiecare dintre noi, în parte, pentru a construi . Am înțeles că nu pot schimba un sistem din interior, singură, decât prea puțin, iar războiul e istovitor, astfel, am ales să încerc să generez modificările din exterior. Motivația pentru care am intrat în politică a fost aceasta: efecte de amploare și accesul la resurse care pot transforma pozitiv, la scară mare, sisteme. Lucrez, momentan, ca recepționist la Centrul Medical Unirea , “Regina Maria”, în Cluj – Napoca.

Sunt avidă să explorez și să învăț mereu, astfel, profesional, viitorul își va schimba direcția constant. Mă implic în viața societății, am ieșit în stradă, cu fetița mea, timp de doi ani, la protestele împotriva vechii și actualei guvernări. Sunt voluntar în câteva asociații: cazuri sociale și pentru comunitate. Mi-am început activitatea în USR ca voluntar, în campania “Fără Penali în Funcții Publice” . Am continuat, în calitate de membru, cu inițiativa “Oameni Noi”. Am lucrat la proiectul pe educație din programul de guvernare al USR. Am propus soluții legate de comunicare și organizare la nivel național , împreună cu colegii din Grupul de Educație al USR Cluj . Activez și pe zona de extindere. Am deconspirat, în campania pentru alegerile europarlamentare din 26 mai 2019 , membri TNL care împărțeau pliante cu informații false despre Alianța 2020 USR PLUS.

Din dorința de a accelera metamorfoza de care are nevoie țara noastră, în această campanie m-am implicat cu tot sufletul pentru câștigarea alegerilor: am participat, împreună cu colegii de partid, la activitățile zilnice, am format și coordonat echipe pentru activitățile de distribuire de materiale electorale, am discutat cu cetățenii și cu colegii din USR, despre activitatea partidului și viața orașului Cluj-Napoca, despre probleme, dorințe, obiective, soluții. Am învățat enorm de mult de la oamenii comunității din care fac parte și am stabilit direcții și scopuri , motiv pentru care activitatea mea în USR va continua cu forțe sporite.

Scopul meu constă în a mă asigura că valorile morale , drepturile și ideile cetățenilor sunt respectate. Doresc să contribui la dezvoltarea României, implicându – mă politic. Sunt conștientă că acest lucru presupune sacrificiu, timp, energie și dedicare. Dar știu că doar astfel, peste ani, voi putea privi în urmă cu conștiința împăcată, știind că am luat atitudine și am acționat.