Elek Levente - USR Cluj
Elek Levente

Elek Levente

Membru Biroul Național USR

RO:

Am 46 de ani, sunt căsătorit și am un fiu în vârstă de 24 ani avocat în baroul Cluj.

Lucrez în domeniul transporturilor rutiere. În decursul timpului am trecut prin diferite posturi în companii de transport atât cu capital de stat cât și cu capital privat. Timp de 9 ani am fost managerul de transport al unei companii private de transport rutier de mărfuri cu activitate exclusivă pe teritoriul UE, operând în special pe piețele de transport din Germania, Franța și Benelux.Momentan sunt antrepenor, operez cu propria firmă de transport si logistică pe piața Europeană de transport rutier de mărfuri.

Sunt membru fondator și presedinte al Asociației pentru Protecția Urbanistică a Clujului (APUC), organizație civică, în cadrul căreia, împreună cu o echipă extraordinară, am militat împotriva abuzurilor urbanistice din oraș, reușind să creem un curent de normalitate în acest domeniu atât de important din viața unei societăți cu pretenții de dezvoltare durabilă și planificată sustenabil.

Am intrat în politică din dorința de a schimba modul de a face politică în România, convins fiind de faptul că schimbarea se poate produce doar prin implicare totală. Cred într-o Românie curată, onorabilă și performantă, fara corupți, plagiatori și impostori de orice fel, bazată pe competențe, meritocrație, într-o Românie administrată eficient și cu bun simț. Și cred că drumul spre această Românie pornește, în acest moment, de la USR.


HU:

A Mentsétek meg Romániát Szövetség (USR) alelnöke
46 éves vagyok, házas és van egy fiam.

Közúti fuvarozással foglalkozom. Az idők során több
állami- és magáncégnél is dolgoztam. Több, mint tíz éve egy
magáncég szállítmányozási menedzsere voltam, amely áruszállítással foglalkozik az Európai Unió területén, legfőképpen Németország, Franciaország és a Benelux államok területén.

Jelenleg magán vállalkozó vagyok, áru szálítás és logisztikával foglalkozom.

Alapító tagja és elnöke vagyok egy városvédő egyesületnek:
Asociația pentru Protecția Urbanistică a Clujului (APUC). A civil szervezet rendkívüli csapatával felvettük a harcot a városrendezési visszaélésekkel szemben. Úgy gondoljuk, hogy sikerült létrehozni egy szabályszerű eljárást ezen az igen fontos területen, amelyet egy tudatos és fenntartható fejlődésre törekvő társadalom igénye kellene, hogy legyen.

Azért kezdtem el politizálni, mert úgy gondolom, hogy változást a romániai politikában csak úgy lehet elérni, ha teljes odaadással beavatkozunk. Hiszek egy becsületes és sikeres, a korruptak, a plagizálók és a mindenféle csalóktól mentes Romániában, amely a képességekre alapoz és meritokratikus, egy Romániában, amelyet józan ésszel és lehet igazgatni. Hiszem, hogy az út egy ilyen Románia felé az USR-val kezdődik.