Elena MUSCĂ - USR Cluj
Elena MUSCĂ

Elena MUSCĂ

Membră Biroul Județean USR Cluj, Consilier Județean

Comisia de turism, mediu și agricultură- președinte

Eu sunt Elena și sunt un membru activ al USR Cluj din toamna anului 2016

Sunt născută în Suceava și locuiesc în Cluj-Napoca din anul 1998 când am venit aici, atrasă fiind de dimensiunea multiculturală și oferta educațională a orașului de pe Someș. Am urmat cursurile Facultății de Studii Europene și, ulterior, masterul „Managementul Afacerilor Comunitare și al Relațiilor Internaționale” în cadrul Universității Babeș Bolyai. După studiile universitare am continuat să investesc în propriul proces de formare personală și profesională, participând la sesiuni de training și vizite de studiu în România și Europa, pe teme de interes pentru mine, precum: accesarea fondurilor structurale și de investiții europene; managementului proiectelor; bugetul Uniunii Europene; legislația privind achizițiile publice; politici în domeniul tineretului și al mediului înconjurător; mentorat în contextul Serviciului European de Voluntariat; cetățenie activă; metode nonformale de educație.

În ultimii 17 ani am lucrat în domeniul programelor și politicilor naționale și europene, având diverse responsabilități în contracte de prestări servicii precum: consultanță în accesare de fonduri europene și guvernamentale; managementul proiectelor și al contractelor; evaluări de proiecte și programe cu finanțare europeană; analize calitative și cantitative în cadrul studiilor de cercetare socio-economice, strategii de dezvoltare și studii de evaluare.

O perioadă importantă din viața am dedicat-o voluntariatului în proiecte și activități din domeniul tineretului și educației nonformale. Alături de echipa CRC Cluj am dezvoltat și  implementat proiecte cu scopul de a disemina valorile europene și oportunitățile de formare continuă, de a stimula cetățenia activă și a contribui la integrarea tinerilor și combaterea discriminării bazate pe stereotipuri și prejudecăți.

Detalii privind formarea și experiența mea profesională găsiți  aici.

În cadrului Biroului Județean al USR Cluj mi-am asumat responsabilitatea extinderii în județ a USR.  Misiunea mea este de a înființa filialele locale USR la nivelul unităților administrative ale județului Cluj, de a identifica și contribui la pregătirea candidaților USR pentru alegerile locale din 2019 precum și de a asigura comunicare cu societatea civilă. 

Cetățenia activă, protejarea mediului înconjurător, creșterea calității vieții, combaterea discriminării și educația civică reprezintă principalele teme de interes pe care le adresez la nivelul activităților și proiectelor în care mă implic.

Ultimele postări ale candidatului: