George Trif - USR Cluj
George Trif

George Trif

Vicepreședinte USR Cluj

Experiența protestelor ultimilor ani m-a învățat că singurul mod de a putea face schimbări reale în jurul nostru este prin implicarea directă pe plan politic. Activismul civic trebuie aplicat și în acest domeniu dacă dorim ca idealurile pe care le reprezintă să producă efecte de lungă durată asupra societății.

Cred într-o Românie puternică și eficientă, aflată în slujba cetățenilor, în care statul de drept este respectat, iar legile sunt aplicate. Statul trebuie să fie organizat astfel încât birocrația să nu constituie o piedică în exercițiul drepturilor și libertăților persoanei și să garanteze egalitatea de șanse a tuturor. Progresul este necesar, dar nu cu costul demnității umane sau al mediului. Acesta se poate atinge doar prin simplificarea sistemelor de educație, sănătate, și asigurare socială, astfel încât serviciile livrate de stat să nu fie o luptă cu morile de vânt.

Cred că aceste obiective se pot atinge printr-o structură formată din oameni integri, care să se poată ține departe de influențele grupurilor de interese obscure care au bântuit scena politică românească dintotdeauna și care sunt capabili să colaboreze pentru binele societății. Traseul parcurs de USR până în acest moment îmi întărește convingerea că aceasta este comunitatea care își poate asuma aceste obiective și voi depune toate eforturile pentru a contribui la atingerea acestora.

Sunt dedicat orașului Cluj-Napoca, în care m-am născut, am crescut și unde mi-am întemeiat o familie. Cred că orașul are foarte mult potențial blocat de nevoia politicienilor de a-și asigura voturile pentru următorul mandat și avem nevoie de o administrație mai curajoasă în fața disputelor locale. Orașul se dezvoltă haotic, fără a asigura o repartizare echilibrată a serviciilor publice în toate cartierele, precum ar trebui să fie cele educative, de sănătate sau administrative. Mai rău, ne lipsește perspectiva de dezvoltare metropolitană a orașului, nu ne putem dezvolta ignorând comunitățile din imediata apropiere a orașului, dar nici pe cele mai îndepărtate. Propunerile mele pentru Cluj-Napoca pot fi găsite la https://cluj.usr.ro/author/georgetrif/