Lavinia Husar-Vaștag - USR Cluj
Lavinia Husar-Vaștag

Lavinia Husar-Vaștag

Membru USR Cluj, Membru USR Cluj-Napoca

Sunt din Satu Mare, oraș unde am absolvit Colegiul Național Mihai Eminescu secția matematică-informatică bilingv-engleză, element ulterior definitoriu în cariera mea.

După absolvirea liceului am urmat cursurile Universității de Științe Agricole și Medicină Veterinară Cluj-Napoca, specializarea Controlul și Expertiza Produselor Alimentare, obținând diploma de inginer în domeniul industriei alimentare. Tot aici am absolvit și studiile de master Siguranța Alimentelor și Protecția Consumatorului, ocazie cu care am reușit să  studiez prin programul Erasmus în Spania la Universitatea din Burgos, unde mi-am aprofundat cunoștințele de inginer dar și de limba spaniolă.

Am început să lucrez de pe băncile facultății, iar în cei 7 ani de când lucrez în industria IT am urmat diverse cursuri specializându-mă în profesia de consultant în afaceri, domeniu în care activez în prezent.  A înțelege nevoile și problemele oamenilor și a-i ajuta în a găsi soluțiile optime a devenit parte integrată din munca mea zilnică. Gândirea critică, dorința de a învăța constant, onestitatea și modul organizat de a lucra m-au ajutat să excelez în acest domeniu.

Mi-am întemeiat o familie în Cluj-Napoca, oraș care m-a acceptat cu brațele deschise și mi-a dat posibilitatea să mă implic activ în dezvoltarea sa prin acțiuni de voluntariat. Timpul dedicat voluntariatului îl împart între copiii din familii defavorizate, oamenii fără adăpost și animalele fără stăpân.

Sunt o persoană optimistă cu o puternică convingere că binele învinge mereu dar și cu o infinită sursă de energie pozitivă  care mă menține motivată. Călătorind mult atât în interes de afaceri cât și în scop personal am avut oportunitatea de a interacționa cu diverse culturi și societăți, de a le aprecia și respecta, dar mai ales am conștientizat potențialul enorm pe care îl are țara noastră.

Consider că oamenii bine pregătiți profesional și bine intenționați pot aduce prosperitate acestei țări prin implicarea lor directă în viața politică. Cred cu tărie că împreună putem pune bazele unei Românii puternice cu servicii sociale eficiente, unde legile sunt aceleași pentru toți cetățenii, iar munca este apreciată și răsplătită.