Mihai Goțiu - USR Cluj

• Luni, între orele 16-18
  • Marți, între orele 10-12
  • Vineri, între orele 18-19

Mihai Goțiu este unul dintre cei mai cunoscuți jurnaliști români, cu peste 20 de ani de experiență în radio și presa scrisă, tipărită și online. Având studii de Drept și de Jurnalistică la Universitatea Babeș Bolyai Cluj, a optat pentru o carieră în mass-media, acoperind toate domeniile, de la jurnalism sportiv și cultural, la jurnalism administrativ, social, de investigație, opinie, analiză și comentarii. A fost membru în Comitetul de Conducere și apoi președinte al Asociației Profesioniștilor din Presă Cluj (APPC).

Într-o perioadă în care RMGC ”investea” zeci de milioane de dolari în presă, Mihai Goțiu a rămas unul dintre puținii jurnaliști români care mai investiga și scria critic în mod constant despre subiect.
Între 2010 și 2013, a refuzat mai multe oferte din presă care veneau însoțite de precizarea ”poți să scrii liber despre orice subiect, exceptând… Roșia Montană”.

Datorită refuzului de a face compromisuri și de a ceda la presiuni, propaganda RMGC și-a asigurat numeroase articole de presă, pe bloguri sau în social-media care să-i construiască o imagine de eco-terorist, extremist, anarhist, vândut ungurilor, vândut rușilor, soroșist etc. Cu toate acestea, pentru articolele despre Roșia Montană și cartea ”Afacerea Roșia Montană”, a primit numeroase premii: din partea societății civile, din partea profesioniștilor din presă – Gala Superscrieri 2012; din partea criticilor culturali, sociali și din industria cărților – ”Premiul special al juriului” la Gala Industriei de Carte din România, ”Cartea anului 2013”, Premiul Special al Uniunii Scriitorilor din România, Cluj.

De asemenea, în 2013, un juriu din care au făcut parte, printre alții, laureata Pulitzer Anna Applebaum, i-a acordat unul dintre cele mai importante premii europene din domeniul jurnalismului, bursa de excelență în jurnalism Milena Jesenska, pentru tema de cercetare ”Transformers MMXX. The Power of Culture in Social Changes”.

După întoarcerea de la Viena, în 2014, Mihai Goțiu a preluat coordonarea editorială a site-lui România Curată. Cu un profil axat pe investigații din domeniul corupției și pe reflectarea activității societății civile (atât a celei instituționalizate, dar și a celei de la firul ierbii), România Curată a devenit cel mai citit site al publicului activ și cu educație peste medie din România, cu creșteri de audiență de peste 600-700%, audiență comparabilă în momentele critice de mari mobilizări civice cu cele ale site-urilor generaliste (cu record de peste 150.000 de cititori unici/zi).

UBB, Facultatea de Drept

UBB, Facultatea de Jurnalism

Activitatea senatorului USR de Cluj,
Mihai Goțiu

Raport de activitate după primul an în Parlamentul României (link);
Activitatea parlamentară la zi, publicată pe pagina Senatului (link);
Activitatea de zi cu zi, pe teren și în Parlament, comunicată pe pagina de Facebook (link).

Cabinet Senatorial Mihai Goțiu

Str. Tipografiei nr. 11, apartament 4, Cluj-Napoca

Tel. consilieri:

Email: mihai.gotiu@senat.ro

Ultimele postări ale candidatului: