Radu Boloveschi - USR Cluj
Radu Boloveschi

Radu Boloveschi

Vicepreședinte USR Cluj, Președinte USR Cluj-Napoca

RO:

Radu Boloveschi este cumulul experienţelor şi relizărilor sale. Născut în Maramureş şi crescut în Muntenia simte şi înţelege ce ne uneşte ca popor. Crescut în valorile muncii şi onestitaţii, Radu este un idealist convins că fiecare dintre noi putem să contribuim la o lume mai bună.

Voluntariatul a fost şi este vehiculul idealismului lui Radu. Pe perioda facultăţii a început de la împărţit de pliante în cadrul ONG-ului studenţesc la care a aderat şi în decurs de 3 ani a ajuns să îl reprezinte ca Preşedinte. Munca de voluntariat i-a dat ocazia de a se dezvolta şi de a conduce echipe de voluntari prin exemplu.

Din dorinţa de a înţelege şi vedea lumea Radu a plecat să studieze în Danemarca, ţara vikingilor, timp de 2 ani. Această perioadă de pribegie l-a ajutat să vadă situaţia din Romania în perspectivă dar să şi realizeze că poţi avea doar o singură ţară mamă.

Din 2011 s-a implicat activ în cea mai importantă campanie civică din istoria României, Salvaţi Roşia Montană. Mutat în Bucureşti în primavara lui 2012 a participat la campania lui Nicuşor Dan ca independent la primăria Bucureşti. Aceste două mari acţiuni de coagulare civică au adus la un loc o masă critică de idealişti care au pornit o revoluţie în societatea românească.

Pe plan profesional Radu Boloveschi a lucrat în resurse umane, audit financiar şi IT pentru unele din cele mai importante firme în aceste domenii. Voluntariatul în domeniul mediului înconjurător, educaţiei non-formale şi a vieţii civice rămân domeniile preferate de Radu.

Radu Boloveschi este în prezent Vicepreşedinte în USR Cluj-Napoca unde îşi canalizează idealismul spre o schimbare a clasei politice.

HU:

A Mentsétek meg Romániát Szövetség (USR) Kolozs megyei alelnöke, a kolozsvári USR elnöke

Radu Boloveschit tapasztalatai és teljesítményei halmaza jellemzi. Máramarosi születésű, Munténiában nevelkedett, tehát pontosan érzi és érti, hogy mi tartja össze országunkat. A munka és a becsület értékrendszerében nőtt fel. Radu egy idealista, akinek meggyőződése, hogy mindannyian tudunk valamit tenni egy jobb világért.

Az önkéntesség Radu idealizmusához tartozik. Egyetemi évei alatt kezdett el szórólapokat osztogatni egy diákszervezeten belül, majd három év után az elnöki székig jutott. Az önkéntes munkája által sokat fejlődött és megtanulta, hogy hogyan kell egy csapatot hatékonyan vezetni.

Azzal a vággyal, hogy jobban megértse és láthassa a világot, Radu Dániában tanult két évig. Ebben az időszakban egy másik perspektívát nyert a romániai helyzetről, ugyanakkor pedig ráébredt, hogy az embernek csak egy hazája lehet.

2011-ben aktív szerepet vállalt Románia történelmének eddigi legfontosabb civil megmozdulásában, a Mentsétek meg Verespatakot-akcióban. 2012 tavaszán Bukarestbe költözött, ahol Nicuşor Dan független polgármesteri jelölti kampányában dolgozott. Ez a két jelentős civil történés egy hullámot indított el: összegyűjtötte a tennivágyó embereket, akik egy forradalmat indítottak a román társadalomban.

Szakmai szempontból Radu Boloveschi az IT iparban emberi erőforrás menedzsmenttel, pénzügyi ellenőrzéssel és IT-val is foglalkozott. A legkedveltebb elfoglaltsága továbbra is a környezetvédelem, nem-formális oktatás és általában a civil élet.

Jelenleg Radu Boloveschi a kolozsvári USR szervezet elnöke, és azon dolgozik, hogy idealizmusát a politikai osztály megváltására hasznosítsa.