Cel mai vizibil senator în 2019 a fost Mihai Goțiu, parlamentar de Cluj, care luat cuvântul în 50 de ședințe de plen. Goțiu a semnat pentru 40 de inițiative legislative și a adresat 53 de întrebări și 23 de interpelări Guvernului. De asemenea, acesta a transmis cinci interpelări premierului”, se arată într-o analiză publicată de Mediafax* în ultima zi a anului.

Parlamentarul USR de Cluj a fost cel mai activ senator și în primii doi ani ai mandatului, în 2017 și 2018. Cumulat, în cei trei ani de mandat, Mihai Goțiu a luat cuvântul în plen de 849 de ori, a depus 158 de întrebări, 70 de interpelări și 28 de interpelări adresate prim-ministrului; a susținut 100 de declarații politice și a semnat 110 inițiative legislative (https://www.senat.ro/FisaSenator.aspx?ParlamentarID=822363c0-e7c2-4c01-b86f-67bc94f63980).

Când am intrat în politică nu mi-am propus <să fac figurație> în Parlament, ci mi-am asumat să lupt pentru drepturile, visurile și speranțele cetățenilor care mi-au acordat încrederea. În analiza Mediafax, am văzut numeroase exemple de parlamentari care s-au remarcat prin … tăcere. Pe unul dintre ei, senator de Brăila, s-ar putea să-l recunosc din vedere, dar după cât de mult a tăcut, mărturisesc că acum i-am aflat numele. Dar, asta e, ciocu’ mic, leafa merge, iar dacă nu reușim să schimbăm lucrurile (și cu majoritatea din Parlament, de acum, e destul de greu), vine și pensia specială”, a comentat Mihai Goțiu.

Sincer, însă, îi prefer pe cei de la PSD și ALDE care au tăcut. Cel mai mult mi-au dat <de lucru>, senatorii de la PSD și ALDE care s-au remarcat, precum Șerban Nicolae, Călin Popescu Tăriceanu ori Iulia Manda. Multe dintre intervențiile din plen au fost pentru a stopa numeroasele abuzuri și atacuri la justiție, fie pe fondul legilor puse în dezbatere, fie procedură, pentru că șmecheria a fost la ea acasă în ultimii trei ani în Parlament. Declarativ se afirma că <avem dezbatere>, dar, în fapt, tactica PSD & ALDE a fost să treacă cât mai multe dintre legile lor toxice pe sub radar. De asemenea, combinația letală dintre incompetență, ignoranță și interese obscure, de tip clientelar-mafiot, în problemele de mediu, mi-a dat mult de furcă”, a adăugat Mihai Goțiu.

Senatorul USR de Cluj este membru în Comisiile permanente pentru Ape, păduri, pescuit și fond cinegetic, respectiv pentru Învățământ, cercetare, tineret și sport, dar a activat constant și în Comisia pentru Mediu. De asemenea, Mihai Goțiu a făcut parte din două comisii speciale de anchetă ale Parlamentului și a inițiat, la Senat, comisii de anchetă în cazurile proiectului minier de la Certej și a distrugerii Parcului Național Semenic – Cheile Carașului. Este vicelider al grupului USR de la Senat și timp de două sesiuni a fost vicepreședinte al Senatului României. În acest an, Mihai Goțiu a fost ales membru în Comisia comună pentru politici publice a USR și PLUS și în Biroul Național al USR.

La începutul anului 2020, așa cum a făcut și în 2018 și în 2019, Mihai Goțiu își va prezenta public raportul anual de activitate.

*https://www.mediafax.ro/politic/retrospectiva-lista-celor-mai-activi-politicieni-in-2019-plus-care-au-fost-parlamentarii-invizibili-18682449