Noutăți USR 2-8 martie

Noutăți USR 2-8 martie

USR CLUJ: „Locul femeii este oriunde își dorește ea”

8 Martie Ziua Femeii USR egalitatea de sanse

De 8 Martie, USR Cluj a transmis un mesaj de apreciere și solidaritate cu femeile de pretutindeni, încă discriminate în proporție mare și tratate fără respectul cuvenit.

Statisticile din România arată că, la fiecare 30 de secunde, o femeie este bătută de partener; la fiecare 5 zile, una este ucisă. În România, peste 52% din populație este alcătuită din femei.
Chiar dacă reprezintă peste jumătate din populația țării, prezența femeilor în funcții publice rămâne deficitară. În momentul de față, în România, doar 5% dintre primari și 18% dintre parlamentari sunt femei. Asta înseamnă că românii tind să voteze un bărbat în detrimentul femeii, lucru care arată o lipsă de încredere a societății noastre în capacitatea unei femei de a face politică.

USR Cluj crede că egalitatea de gen trebuie susținută de atitudini sănătoase și proiecte de lege care să combată fenomenele discriminatorii. Pe www.usr.ro veți găsi măsurile luate de parlamentarii USR de-a lungul ultimilor trei ani.


Adriana Cristian: „Apreciază femeia. Avem nevoie de asta mai mult decât de o floare”

Adriana Cristian aprecierea femeii

De Ziua Femeii, Adriana Cristian, care a fost desemnată de USR Cluj pentru Consiliul Local Cluj-Napoca, transmite un mesaj tranșat: „Vă rog să luați atitudine de fiecare dată când unei fete/fetițe/femei i se spune că ceva e nepotrivit pentru că e <fată>. Avem nevoie de asta mai mult decât de o floare” este mesajul Adrianei Cristian.


Propunerea lui Emanuel Ungureanu pentru o maternitate nouă în locul „clădirii – grajd” de la Dominic Stanca din Cluj

Emanuel_Ungureanu_spital nou_stanca

Parlamentarul USR de Cluj Emanuel Ungureanu, vicepreședinte în Comisia de Muncă și Sănătate din Camera Deputaților și candidat pentru primărie la alegerile locale, a fost prezent pe 8 martie în fața Clinicii de obstetrică-ginecologie Dominic Stanca, pentru a propune construirea unui nou spital pe același amplasament.

Vrem să fim un oraș modern, dar infrastructura spitalicească este din secolul al XIX-lea. Este un moment foarte bun pentru a construi spitale de la zero, așa că invit Primăria, Consiliul Județean, fundațiile să mi se alăture să construim aici un spital nou. Timp de 30 de ani am avut ca prioritate zone unde nu sunt urgențe cu adevărat mari. Se puteau investi 40-50 de milioane de euro într-un spital, nu într-un stadion, care stă mai tot timpul gol. Sunt 5.000 de metri pătrați unde se poate construi un spital de 250 de paturi, o clădire monovolum înconjurată de verdeață. Aici au fost grajduri, din 1919 nu am făcut nimic, doar din vorbe susținem că iubim mamele, copiii, că vrem un viitor mai bun pentru ei”, a transmis Emanuel Ungureanu.

Parlamentarul clujean a mai prezentat, în ultima perioadă, încă trei locuri libere de sarcini unde s-ar putea construi o maternitate conformă secolului XXI. Ai și VIDEO de la fața locului cu declarațiile lui Emanuel Ungureanu. 


Mihai Goţiu, denunţ la DNA pentru tăierile ilegale de păduri

Mihai-Gotiu-denunt-DNA-paduri

Senatorul USR Mihai Goţiu a depus, vineri, 7 martie, la Direcţia Naţională Anticorupţie un denunţ penal cu privire la tăierile ilegale de păduri de pe Valea Topologului, din Munţii Făgăraş.

Demersul vine după ce, în ultimul an şi jumătate, la solicitările liderului USR, fostul ministru al Apelor şi Pădurilor a dispus mai multe anchete ale Corpului de control, care au confirmat tăierile ilegale din zonă, fără ca acestea, însă, să fie oprite.

Documentările pe care le-am făcut în ultimul an şi jumătate, împreună cu colaboratorii mei, şi răspunsurile oficiale primite după controalele pe care le-am solicitat, arată că nu avem de-a face cu cazuri izolate, ci cu o amplă activitate infracţională, care nu ar fi posibilă fără acoperirea unor funcţionari publici, atât la nivel local, cât şi la cel al conducerilor de gărzi forestiere şi minister.

E frustrant şi revoltător ca o firmă care a fost prinsă că taie ilegal să fie găsită în pădure după jumătate de an, continuând să taie tot cu încălcarea legii. Asta pentru că cineva din minister şi de la Garda Forestieră Suceava a ‘uitat’ să-i ridice certificatul de atestare!”, a declarat Mihai Goţiu, membru în Comisia pentru Ape şi Păduri din Senat.

Ai și VIDEO cu declarațiile lui Mihai Goțiu la ieșirea din DNA.


USR Cluj promovează femeile în funcții publice: Carmen Florina Maier pentru CL Gilău

carmen florina maier USR Consiliul Local Gilau

Carmen Florina Maier, colega noastră, este căsătorită, are 36 de ani și este mămica unei bebelușe simpatice. Carmen este absolventă de Litere și are un master în Management – Administrație Publică, Instituții Bancare și Societăți Comerciale.

Managementul este defectuos în administrația locală și este nevoie de un suflu nou, de cineva care poate planifica și implementa un management profesionist.

Îmi doresc ca cetățenii să fie mai mult implicați în deciziile care îi privesc. Propun ca ședințele de Consiliul Local să fie filmate și postate pe site-ul Primăriei. Astfel cetățenii pot vedea munca tuturor consilierilor și luarea deciziilor“, a transmis Carmen Maier.

Experiența o recomandă pentru munca în domenii ca management, comunicare, promovarea Gilăului, iar noi o susținem pentru o candidatură la Consiliul Local.


Fă-ți buletin sau flotant și votează unde contează!

Filialele USR din zona metropolitană Cluj continuă campania de informare privind importanța votului tău în comunitatea în care trăiești.

Dorințele tale sunt cunoscute în fața autorităților locale? Fă-ți buletin  sau viză de reședință (flotant) și vocea ta va fi auzită la alegerile locale!”. Aici afli motivul pentru care trebuie să ai buletin de Cluj și de ce acte ai nevoie pentru a intra în posesia lor.  #VoteazăUndeContează


USR Cluj: „Domnule Emil Boc, domnule Alin Tișe, a ajuns Pata Rât groapa de gunoi a Europei?”

Pata Rât a ajuns groapa de gunoi a Europei

USR Cluj solicită autorităților locale și județene să răspundă cu privire la știrea din presa locală și națională (în Monitorul de Cluj și în ziarul Adevărul), conform cărora rețeta italiană de „management” al deșeurilor este practicată și la Cluj.

De curând, am aflat că în Bihor inspectorii Gărzii de Mediu au depistat depozite de gunoaie clandestine și o firmă importatoare de deșeuri a folosit acte false pentru a aduce gunoaie în România pentru a fi incinerate sau reciclate.

Astăzi aflăm din presă că și la Cluj ne confruntăm cu această rețetă atât de nocivă pentru sănătatea oamenilor cât și a mediului înconjurător. 

Domnule primar Emil Boc, domnule președinte al Consiliului Județean, Clujul nu este groapa de gunoi a Europei!

Autoritățile publice locale trebuie să lucreze în interesul public, nu în beneficiul unor firme sau grup de interese. Misiunea d-voastră este să protejați sănătatea locuitorilor și a mediului înconjurător”, a transmis conducerea USR Cluj.


Emanuel Ungureanu reclamă igiena precară şi alimentaţia nesănătoasă de la Spitalul Clinic pentru Copii Cluj-Napoca

Emanuel-Ungureanu-reclama-lipsa-igiena-spital-clinic-copii

Deputatul USR de Cluj Emanuel Ungureanu a organizat, vineri, 7 martie, o conferinţă de presă în faţa Spitalului Clinic de Urgenţă pentru Copii din Cluj-Napoca.

Astfelt a atras atenţia asupra condiţiilor precare de igienă şi a alimentaţiei nesănătoase oferită pacienţilor în cadrul acestei unităţi medicale, situaţii care i-au fost reclamate de către părinţii unor copii internaţi.

O mămică şi un tătic care au stat aici cu copiii lor au depus mărturie (…). Revin cu informaţii după anchetele care se vor declanşa aici, fiţi siguri că lucrurile nu rămân aşa, pentru că jegul din spitale ne afectează direct şi trebuie să reacţionăm de fiecare dată“, a declarat Emanuel Ungureanu.

Parlamentarul a adăugat că va face plângeri penale pentru şantaj şi ameninţare cadrelor medicale sau funcţionarilor publici care vor încerca să-i împiedice pe părinţii copiilor internaţi să sesizeze problemele din spital.

Vezi VIDEO de la eveniment cu declarațiile lui Emanuel Ungureanu, dar și mărturiile tulburătoare ale unor părinți care au avut copii internați la această clinică.


Carol Szasz, candidatul USR Gherla la primărie, a discutat despre schimbările climatice cu Nicu Ștefănuță, membru PE

carol szazs nicu stefanuta schimbari climatice

„Furtuna care a avut loc luni, la Gherla, a trecut pentru cei mai mulți ca un fenomen meteorologic extrem”, scrie Carol Szasz pe contul USR Gherla.

Candidatul USR Gherla pentru primărie este de părere că, dacă cele întâmplate nu sunt luate ca pe un nou semn al schimbărilor climatice, dacă nu ne întrebăm care sunt cauzele și nu identificăm măsuri de intervenție, s-ar putea să fie prea târziu pentru generațiile viitoare.

În legătură cu măsurile care se pregătesc la nivel european pentru combaterea schimbărilor climatice, Carol Szasz a discutat, la Bruxelles, cu europarlamentarul USR Nicu Ștefănuță, membru al Comisiei de mediu din Parlamentul European (PE). 


La Apahida, firul administrației locale cu realitatea e rupt. Nimeni n-a intervenit de 7 zileapahida fir electric cazut

USR Apahida cere autorității locale să ia măsuri pentru siguranța cetățenilor după ce, timp de o săptămână, nimeni n-a intervenit în cazul firului de electricitate căzut la pământ.

Domnilor responsabili, avem un fir căzut la pământ în centrul Apahidei de aproximativ 7 zile. Ce așteptați?! Să se vindece sau vreo tragedie? Chiar nu interesează pe nimeni ?”, au reclamat  colegii noștri de la USR Apahida.


Mobilizare impresionantă pentru salvarea pădurilor: peste 20.000 de cetățeni au semnat petiția

20.000 de semnături de la cetățeni pentur salvarea pădurilor

Propunerea inițiată și depusă de USR în urmă cu două săptămâni, pentru modificarea Codului Silvic, a strâns peste 20.000 de semnături de susținere pe Platforma Declic

Proiectul vizează stoparea uneia dintre cele mai utilizate metode de tip mafiot, prin care transporturile de lemn tăiat ilegal evită controalele Gărzilor Forestiere și a altor instituții de control, din cauza modului defectuos în care sunt definite „materialele lemnoase” în Codul Silvic.

Mă bucură și vreau să le mulțumesc tuturor celor care au semnat până acum petiția lansată pe Platforma Declic pentru susținerea acestei modificări legislative.

Acest lucru demonstrează că cetățenilor români le pasă cu adevărat de viitorul sănătos și sustenabil al României și că doresc ca vocea lor să fie ascultată. Este timpul ca decidenții să nu mai mimeze ”salvarea pădurilor”, iar mafia pădurilor, cu puternice influențe în zona politică, să fie pusă pe butuci”, a transmis senatorul USR Mihai Goțiu, unul dintre inițiatorii legii.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *
You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>