Piața Gării: 4 309 120 lei uitați

Piața Gării: 4 309 120 lei uitați

Investițiile Primăriei Cluj-Napoca trebuie accelerate Pe 22 iunie 2017 Consiliul Local al municipiului Cluj-Napoca aloca 4 309 120 lei (fără TVA!) pentru a îmbunătăți accesul în pasajul pietonal de sub Piața Gării prin instalarea de scări rulante și lifturi de acces pentru persoanele cu dizabilități. Conform Hotărârii Consiliului Local 698/2017, lucrările ar urma să dureze doar 8 luni, dar încă nu e nici un semn că ar începe în curând. Am cerut explicații Primăriei Cluj-Napoca pentru întârzierile apărute în acest proiect având în vedere că a fost aprobat cu atât de mult timp în urmă, dar licitația pentru lucrări încă nici nu a fost lansată. În acest ritm, Piața Gării va rămâne și în acest an un pasaj pietonal incomplet, inaccesibil tuturor cetățenilor, în ciuda investițiilor continue în acest obiectiv din ultimii ani. Mai mult, pe primul trimestru al acestui an Primăria a achitat abia 1.7% din plățile pentru proiectele de dezvoltare, în contextul în care orașul are atât bani cât și proiecte de implementat. Responsabilitatea față de cetățeni presupune implementarea proiectelor de îndată ce sumele sunt disponibile și alocate, nu doar în perioada de campanie electorală.

3 comments

 • Andrei

  By Andrei

  Reply

  Trec in fiecare zi prin acest pasaj. Foarte putini oameni il folosesc. Multi prefera sa treaca strada neregulamentar decat sa intre aici. Este un loc mizerabil care miroase a urina. Desi sunt camere de supraveghere, peretii sunt murdari si desenati. Sunt desene facute cu marker-ul care de 2 ani nu sunt curatate, desi ar fi foarte simplu. Semnele care indica directia prin pasaj sunt rupte. Recent s-a reparat o portiune de gresie iar in loc sa foloseasca aceeasi nuanta au folosit o alta nuanta si arata oribil. Tot in acel loc se formeaza o balta imensa. De ce nu exista o banda pentru biciclisti in acest pasaj? Ce scop are acel chiosc cu acea doamna plictisita care fumeaza in pasaj, desi fumatul este interzis? Nu gasesti nimic la acel magazin. Nu mai bine s-ar scoate acel chiosc din pasaj si s-ar face o banda pentru biciclisti? Vreti sa bagati 4 309 120 lei fara TVA intr-un loc care miroase ca un WC?

  • George Trif

   By George Trif

   Reply

   Deja sunt alocați acești bani, iar lucrările de modernizare care au avut loc în ultimii ani au depășit bine această sumă.

   Investiția planificată acum va face accesul mai ușor și va transforma pasajul într-o variantă mai comodă de traversare a zonei.

   Nu trebuie să abandonăm planurile bune pentru că administrație nu e acum capabilă să aibă grijă de ele.

 • Pingback: Retrospectiva săptămânii 21-27 mai 2018 - USR Cluj

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *
You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>