Retrospectiva săptămânii 1 – 14 octombrie 2018

Întâlnirea de la Băișoara. Ce-au discutat membrii și parlamentarii USR Cluj la team building

Membrii biroului județean și ai birourilor locale USR Cluj, împreună cu cei doi parlamentari ai formațiunii, s-au întâlnit, în weekend-ul care tocmai a trecut, la Frăsinet (Băișoara), unde au discutat aspecte ce țin de buna funcționare și administrare a filialelor Uniunii. „A fost un prilej de interacțiune între parlamentarii USR, filialele vechi și cele nou-înființate, de clarificare a aspectelor ce țin de administrarea resurselor umane și financiare și de prioritățile strategice ale Biroului județean USR Cluj”, a explicat Elena Muscă, vicepreședinte al USR Cluj, prezentă la eveniment. La team building au participat 25 de membri ai USR Cluj, printre care și parlamentarii clujeni ai Uniunii, deputatul Emanuel Ungureanu și senatorul Mihai Goțiu.

Adriana Cristian (USR Cluj), la dezbaterile pentru desemnarea candidaților USR la alegerile pentru Parlamentul European

Filialele USR din țară au organizat, la sfârșitul săptămânii trecute, primul set de dezbateri publice cu membrii Uniunii care candidează pentru un loc pe lista finală la alegerile europarlamentare. La dezbaterea de la Sibiu, de sâmbătă, organizată la Hotel Ramada, au participat 15 dintre cei 85 candidați, printre ei numărându-se și Adriana Cristian, membru al USR-Cluj Napoca. Agenda a cuprins, pe lângă dezbateri, și o sesiune de prezentări. „Ce bine e să te uiți în jur și să vezi numai oameni pregătiți și pasionați, cu care poți dezbate, având același vis european și căutând soluții pentru România și Europa. Vrem? Vrem. Trebuie? Trebuie! Putem? Avem cu cine!”, a spus Adriana Cristian, la finalul discursului său. Dezbaterea a fost transmisă live pe internet, iar înregistrarea este accesibilă aici:

Prima dezbatere publică a candidaților USR din cursa internă pentru europarlamentare

A început prima dezbatere publică a candidaţilor USR din cursa internă pentru europarlamentare.Avem alături de noi 15 candidaţi: Nicu Ștefănuță, Florin Andrei, Sorin Pavel, Adriana Cristian, Cristina Iurisniti Deputat USR BN, Miroslav Tașcu-Stavre, Mihai Constantin, Alexandru Vărzaru, Lavinia Andrei, Camelia Crisan, Elena Uram, Raluca Amariei, Vlad Gheorghe, Silviu Gurlui şi George Taranu.

Gepostet von Uniunea Salvați România – USR am Samstag, 13. Oktober 2018

Senatorul Mihai Goțiu: „Nu dați vina pe lilieci! Mesaj pentru cei care mint în Senatul României”

Senatorul USR de Cluj, Mihai Goțiu, a reclamat, joi, 11 octombrie, de la tribuna Parlamentului României, tertipurile pe care actuala coaliție le folosește atunci când vine vorba de construcția de autostrăzi. ”. Prostia asta am (re)auzit-o în Senatul României, zilele trecute, ca pretext pentru o nouă lege devastatoare pentru mediu. Mitul ăsta s-a născut dintr-o mare minciună, menită să acopere incompetența Ministerului Mediului, care a amânat vreme de patru ani realizarea unui studiu pentru o bucată a autostrăzii Lugoj – Deva. Minciuna a fost reluată de membri ai PSD în Comisia de Mediu, fix de către acei senatori care, în urmă cu două săptămâni, au votat pentru eliminarea taxei necesare pentru a efectua studii similare”, a explicat senatorul Mihai Goțiu. Motiv pentru care parlamentarul clujean din partea USR Cluj a adresat un mesaj în plenul Senatului. Ai VIDEO cu acest mesaj, aici:

NU DAȚI VINA PE LILIECI!

(VIDEO) NU DAȚI VINA PE LILIECI! Mesaj pentru cei care mint în Senatul României”Liliecii sunt de vină pentru întârzierea finalizării autostrăzilor”. Prostia asta am (re)auzit-o în Senatul României, zilele trecute, ca pretext pentru o nouă lege devastatoare pentru mediu. Mitul ăsta s-a născut dintr-o mare minciună, menită să acopere incompetența Ministerului Mediului, care a amânat vreme de patru ani realizarea unui studiu pentru o bucată a autostrăzii Lugoj – Deva. Minciuna a fost reluată de membri PSD în Comisia de Mediu, fix de către acei senatori care, în urmă cu două săptămâni, au votat pentru eliminarea taxei necesare pentru a efectua studii similare… Motiv pentru care, le-am adresat un mesaj (vezi video) în plenul Senatului:”Stimate colege și stimați colegi, NU colonia de lilieci de lângă Deva e de vină pentru că nu se construiesc autostrăzi în România, ci o mare parte a coloniei de deputați și senatori adăpostită de Palatul Parlamentului. Acea parte majoritară a coloniei de deputați și senatori care votați legi la foc automat, fără să vă osteniți să înțelegeți ce votați, grăbiți să ajungeți la cină, ținând cont doar de dispozițiile pe care le primiți de la un premier al cărui doctorat în incompetență nu poate fi acuzat de plagiat – originalitatea lui reușind să ne surprindă în fiecare zi. După eșecul referendumului organizat la sfârșitul săptămânii trecute, am sperat că veți înțelege că România nu poate fi guvernată cu minciuni, manipulări și diversiuni și că veți renunța la acestea, până nu e prea târziu. M-am înșelat. Dar nu-i bai. Colonia de lilieci de la Șoimuș a fost mutată într-o altă peșteră. Cu siguranță și colonia de deputați și senatori majoritari va fi mutată, în curând, de cetățeni, din această clădire. Dar nu într-o altă clădire la fel de gigantică, ci afară, în lumină. E drept, în cazul unora dintre d-voastră, în frunte cu liderul pe care îl susțineți, va mai exista un moment intermediar. Într-o altfel de colonie. Penitenciară.”Declarația, întreagă, în înregistrarea video de mai jos:

Gepostet von Mihai Goţiu am Donnerstag, 11. Oktober 2018

USR Cluj se extinde. Care sunt proiectele organizației județene pentru următoarea perioadă

Echipa de extindere a filialei județene USR Cluj a fost, și în acest weekend, în satele și în orașele din județ, întâlnindu-se cu localnicii, creând împreună o echipă locală de cetățeni activi și orientați spre schimbarea în bine a comunităților în care trăiesc. „În prezent avem șapte filiale locale USR în județul Cluj, consitutite conform statutului, și alte opt proiecte de înființare a unor noi filiale. În acest weekend, am ajuns la Valea Drăganului, împreună cu senatorul Mihai Goțiu și cu Alex Bot, manager de proiecte de constituire filiale locale USR, în zona Huedin. În săptămânile care urmează, vom face deplasări similare și vom avea întâlniri cu localnici din Feleacu, Baciu, Jucu, Mihai Viteazu, Vultureni, Bonțida, Ciucea și Aghireșu”, a declarat Elena Muscă, responsabil cu extinderea în USR Cluj. Oricine este interesat să vină alături de USR și să participe la întâlnirile noastre își poate anunța interesul înscriindu-se ca membru Aici, trimițând un mesaj la adresa: elena.musca@usrcluj.ro sau pe Facebook

Emanuel Ungureanu: „Legea Tuberculozei a primit vot favorabil în Comisia de Sănătate din Camera Deputaților”

Deputatul USR de Cluj, Emanuel Ungureanu, vine cu o veste bună! În 9 octombrie, „Legea Tuberculozei” a primit aviz favorabil, în unanimitate, în Comisia pentru Sănătate și Familie din Camera Deputaților. Decizia a fost sprijinită de specialiști, parlamentari și peste 8.500 de cetățeni care au semnat petiția pentru adoptarea legii. Dacă „Legea Tuberculozei” va trece de votul final din Parlament, pacienții vor avea următoarele beneficii: concediu plătit pe toată durata tratamentului pentru tuberculoză, o indemnizație de hrană pe parcursul tratamentului și posibilitatea uni suport psihologic ca pacienții să își facă tratamentul și să poată contracara efectele stigmatului social. Vezi ce a mai declarat deputatul clujean din partea USR Cluj, vizavi de această lege,
Aici

„Depresie și anxietate – realități românești”. Dezbatere cu specialiști în domeniu, la care a participat și Mihai Goțiu

– Este depresia un moft?
– Este depresia o formă de a atrage atenția?
– Când se folosește tratamentul medicamentos și creează acesta dependență?
– Se pot vindeca depresia și anxietatea cu psihoterapie?
– Pot fi decontate de Casa de Asigurări de Sănătate tratamentele medicamentoase și ședințele de psihoterapie?
– Care sunt costurile unui Hotline și care este eficiența unui astfel de demers?

Acestea au fost câteva dintre întrebările care au fost puse la această discuție. Mai multe despre acest eveniment extrem de interesant, aici:

Dezbatere: Depresie și anxietate – realități româneștiÎmpreună cu invitații noștri, încercăm să aflăm răspunsuri la întrebări precum: – Este depresia un moft? – Este depresia o formă de a atrage atenția? – Cum poate cineva să facă diferența dintre depresie și stările de tristețe provocate de evenimentele cotidiene?- Când se folosește tratamentul medicamentos și creează acesta dependență?- Se pot vindeca depresia și anxietatea cu psihoterapie? – Cine și cum ar trebui să se ocupe de campanii de conștientizare a riscurilor la care se supun persoanele aflate în depresie? – Cum afectează depresia activitatea profesională și ce pot face angajatorii pentru a preveni sau susține persoanele diagnosticate cu depresie?- Pot fi decontate de Casa de Asigurări de Sănătate tratamentele medicamentoase și ședințele de psihoterapie?- Care sunt costurile unui Hotline și care este eficiența unui astfel de demers?

Gepostet von Mihai Goţiu am Mittwoch, 10. Oktober 2018

Emanuel Ungureanu, alături de asistenta concediată pentru că a demascat abuzurile de la Spitalul Universitar de Urgență București

Printr-un mesaj postat pe contul său de Facebook, deputatul USR de Cluj, Emanuel Ungureanu, se declară solidar cu asistenta medicală Mariana Luceanu, de la Spitalul Universitar de Urgență București (SUAB). Aceasta și-a pierdut locul de muncă pentru că a demascat mizeria și abuzurile din SUAB Mariana, alături de un coleg de-al său, asistentul medical Daniel Simion, au atras public atenția asupra lipsei de materiale și dezinfectanți din SUAB. Imaginile au fost făcute publice de către deputatul clujean din partea USR, Emanuel Ungureanu, care a făcut o înregistrare video cu starea absolut deplorabilă din acest mare spital românesc. Mai multe imagini, aici:

Miroase îngrozitor la Spitalul Universitar de Urgență București a corupție, ticăloșie și mușamalizare a unor fapte grave!Am urmărit cu atenție și nemulțumire reacția Ministrului Sănătății, Sorina Pintea, la abuzul evident comis de conducerea spitalului împotriva asistentei, Mariana Luceanu.Doamna Ministru al Sănătății a uitat următoarele fapte, Corpul de Control a venit în acest spital DUPĂ ce Daniel și Mariana, doi asistenți medicali, au intrat în Greva Foamei pentru a ne atrage atenția tuturor cu privire la mizeria și corupția conducerii.Doamna Pintea, în mod regretabil, nu a manifestat niciun semn de empatie față de un angajat care a rămas fără loc de muncă în urma unui abuz evident.O altă faptă de necontestat este aceea că Raportul Corpului de Control nu este gata, dar cei reclamați sunt executați, cei vinovați sunt liberi să acționeze împotriva celor care se împotrivesc mizeriilor.Ministrul Sănătății a declarat că va trimite Raportul de Control la Parchet, nu a specificat, nici ziua, nici anul…Cert este un singur lucru, asistenta care s-a sacrificat pentru binele nostru comun, a fost abandonată de Ministerul Sănătății și călăii sunt neatinși datorită protecției pe care o au în PSD, partidul care o menține în funcție pe doamna Pintea.Eu nu o voi abandona pe doamna Mariana Luceanu și o voi ajuta să câștige bătălia cu mafia din Spitalul Universitar de Urgență București.Am experiență în aceste bătălii.Mi-am pierdut speranța că doamna Pintea are puterea să se lupte cu aceste structuri de tip mafiot din Sănătate.Vrea, dar nu poate.Dramatic.PS: Imaginile sunt filmate de mine în luna august, împreună cu asistenta Mariana Luceanu într-una din zilele în care conducerea pretinde că aceasta ar fi absentat nemotivat.Prezint public motivația, asistenta Luceanu a prezentat public prin intermediul unui deputat din Comisia de Sănătate mizeria și incompetența conducerii SUUB.

Gepostet von Emanuel Ungureanu – Deputat USR am Freitag, 12. Oktober 2018