Retrospectiva săptămânii 11-17 februarie 2019

Retrospectiva săptămânii 11-17 februarie 2019

Senatorul Mihai Goțiu și-a prezentat raportul de activitate la 2 ani de Parlament

Parlamentarul clujean și-a prezentat raportul de activitate pe 2018 în Senat, în fața membrilor și simpatizanților USR, dar și a ziariștilor. În timpul prezentării, care a avut loc duminică, 17 februarie, la ClujHub, senatorul Mihai Goțiu a arătat că, în cele două sesiuni ale anului trecut, a avut 641 de luări de cuvânt în plen, 76 de declaraţii politice, 47 de interpelări, 23 de interpelări adresate prim-ministrului, 105 întrebări şi 86 de iniţiative legislative, fiind cel mai activ senator. În cele aproape trei ore de prezentare a raportului, parlamentarul clujean de la USR a detaliat cele mai importante acțiuni și activități la care a luat parte, dar și proiectele de legi ori amendamentele la Legea Bugetului de stat pe 2019 pe care le-a inițiat. „Sunt câteva lucruri pentru care, zic eu, se merită că am ales să intru în politică. Sunt câteva victorii importante pentru apele, pădurile și parcurile naționale, dar și în domeniul educației (inclusiv recentul amendament pentru extinderea programului <Masă caldă în școli>, chit că Dragnea și-l asumă pe nume propriu). Dar, până la urmă, voi sunteți cei care aveți dreptul să decideți dacă munca mea în Senat a fost sau nu în folosul vostru. La fel cum am făcut și după primul an de mandat, astăzi (duminică-n.r), mi-am prezentat, la Cluj, raportul de activitate pentru al doilea an în Senat”, a declarat senatorul Mihai Goțiu. Prezentarea poate fi vizionată aici, iar întregul raport poate fi citit aici.

Mihai Goțiu, la raport. De activitate

VIDEO: Ce am făcut în primii doi ani de mandat în Senatul României. Raport de activitateSunt câteva lucruri pentru care, zic eu, se merită că am ales să intru în politică. Sunt câteva victorii importante pentru apele, pădurile și parcurile naționale, dar și în domeniul educației (inclusiv recentul amendament pentru extinderea programului ”masă caldă în școli”, chit că Dragnea și-l asumă pe nume propriu).Dar, până la urmă, voi sunteți care aveți dreptul să decideți dacă munca mea în Senat a fost sau nu în folosul vostru. La fel cum am făcut și după primul an de mandat, astăzi (duminică), mi-am prezentat, la Cluj, raportul de activitate pentru al doilea an în Senat (partea 1). Revin și cu partea a doua în curând 😉 .

Gepostet von Mihai Goţiu am Sonntag, 17. Februar 2019

EXTINDERE. 12 filiale USR în județul Cluj și alte cinci în curs de înființare

USR Cluj a pus, vineri, 15 februarie, cea de-a 12-a filială locală pe harta județului. Astfel, USR Jucu este cea mai nouă filială cu nouă membri fondatori, dornici să transforme comuna într-una dintre cele mai dezvoltate din județ. Alte cinci proiecte de înființare a unor filiale USR sunt în curs de derulare. Echipa de extindere se deplasează săptămânal în județ pentru a-i cunoaște pe cei care doresc „să trăiască într-o țară ca afară” și care au decis să se alăture USR în demersurile de schimbare a României. Parlamentarii USR de Cluj le transmit clujenilor să facă un pas în față și să se implice în politică. Doar împreună vom putea realiza schimbarea dorită!

USR Gilău

Haideți în USR Gilău!Oameni cinstiți, oameni care doresc să trăiască decent, oameni ca voi suntem noi, cei care am intrat în USR. Am făcut pasul în politică pentru că dorim să trăim într-o Românie mai bună și am înțeles că schimbarea e posibilă doar dacă o realizăm noi, oamenii noi în politică.Fă un pas în față și vino alături de noi în USR Gilău! Înscrie-te aici: https://goo.gl/forms/z4kiD1rFOoBCxOXf1

Gepostet von USR Gilău am Dienstag, 12. Februar 2019

USR Gherla, în dezbatere cu primarul Ioan Neselean. Ce probleme s-au luat în discuție

Membrii USR Gherla au fost prezenți la o dezbatere cu primarul localității, Ioan Neselean, la discuții luând parte șefi de servicii din instituție, precum și locuitori ai urbei. Dezbaterea a fost generată de „Scrisoarea anuală a Primarului”, o dare de seamă pe anul trecut, care prezintă realizările administrației actuale. Echipa USR Gherla a reclamat infrastructura proastș a orașului, starea Spitalului Municipal, statutul localităților componente ale municipiului, activitatea Poliției Locale, colectarea deșeurilor, dar și lipsa de opțiuni pentru tineret. Totodată, membrii USR au încercat să identifice și soluții pentru aceste probleme. Care au fost acestea, aici.

Primarul din Câmpia Turzii, care refuză atestarea semnăturilor în campania #OameniNoi, este „Nesimțitul zilei”

Președintele comitetului de inițiativă din campania #OameniNoi în politică, Mihai Polițeanu, a început o mini-serie intitulată „Nesimțitul zilei”. Aceasta îi include pe primarii care, într-un fel sau altul, și-au bătut joc de munca voluntarilor care au înghețat în stradă în ultimele luni de zile. Unul dintre acești primari este chiar din Câmpia Turzii. „Nesimțitul zilei. Astăzi este vorba de primarul Dorin Lojigan/LOJIGAN Dorin Nicolae, primar în Câmpia Turzii, care refuză atestarea semnăturilor pentru susținerea campaniei <Oameni noi în politică>. Pur și simplu nu vrea. L-am notificat în această dimineață (15 februarie – n.r) că a depășit termenul legal și că următorul pas, luni, va fi sesizarea penală”, a explicat Mihai Polițeanu.

Emanuel Ungureanu: 10 miliarde de euro la Sănătate, dar banii se consumă aiurea ori se fură.

Deputatul USR de Cluj, Emanuel Ungureanu, a participat, în cursul săptămânii trecute, la dezbaterea din Comisiile reunite de Sănătate din Camera Deputaților și Senat, pentru stabilirea bugetului Sănătății pe anul 2019. Ceea ce a remarcat deputatul USR de Cluj este că, în ciuda faptului că s-au alocat 10 miliarde de euro pentru Sănătate, o sumă considerabilă, în continuare, o parte mare din bani se consumă aiurea sau se fură. Un astfel de exemplu dat de parlamentarul clujean ar fi chiar Liviu Dragnea, care a venit la Comisii cu un amendament aiuritor și neprioritar, cel privind implementarea vitaminei D, în timp ce există o problemă uriașă, tot cu litera „D”, și anume: controlul diabetului la copii. Declarațiile deputatului USR de Cluj încep de la minutul 21.

Dezbatere în Comisiile reunite de Sănătate din Camera Deputaților și Senat despre bugetul Sănătății pe anul 2019.10 miliarde de euro nu sunt bani puțini care intră în Sănătate, însă, se consumă aiurea mulți dintre ei și mai mulți, se fură.Bugetul Ministerului Sănătății rămâne cel mai mic din Uniunea Europeană!Dragnea a venit la Comisii cu un amendament aiuritor care a fost complet ignorat, cel cu vitamina D…Individul bate câmpii, noi avem o problemă uriașă, tot cu D, controlul diabetului la copil, o problemă reală și Dragnea tratează sănătatea copiilor la bășcălie.Ministrul Sănătății și șef Casei Naționale de Asigurări mi-au promis public, în timpul dezbaterilor, că acest program de monitorizare prin dispozitive speciale pentru copiii cu diabet va intra imediat în funcțiune.Voi verifica acest lucru ZILNIC, împreună cu o mamă din Bârlad care mi-a scris astăzi următorul mesaj:" Domnule deputat vă rog să vorbiti la Ministerul Sănătății și la Casa Națională de Asigurări pentru Maria, fetita mea care are 8 ani și are Diabet insulino-dependent de la varsta de 7 luni.Testarea glicemiei o face de 5- 6 ori pe zi inainte de mese plus noaptea .Insulina 4 injectii pe zi in mod normal. Vă rog să faceți tot ce vă stă în putere să primim acel aparat de monitorizare a glicemiei pentru că viața copilului nostru și a noastră este un calvar"

Gepostet von Emanuel Ungureanu – Deputat USR am Montag, 11. Februar 2019

Centura Sud Florești, amatorism grav dezvăluit de USR Florești

Vicepreședintele USR Florești, Sergiu Leuce, reclamă în presa clujeană o eroare gravă în repoziționarea Centurii Sud Florești. Obstrucționată de construcții autorizate fără cap, primăria a fost pusă în situația de a schimba poziția mult-așteptatei centuri a Floreștiului. Într-un comunicat remis presei locale, Sergiu Leuce, care este inginer constructor cu o experiență de peste 10 ani, susține că „modalitatea în care Horia Șulea a tratat până acum acest proiect arată amatorism în ceea ce privește managementul marilor proiecte”. Acesta mai spune că, „dacă pe tronsonul I lucrurile nu au mers deloc bine, tronsonul II riscă nici să nu mai poată fi executat din cauza construcțiilor”. Mai multe despre acest subiect, aici.

Scrisoarea unei mame către Inspectoratul Școlar Cluj: „Clasa 0 este un proces ratat”

Adriana Cristian, membră a USR Cluj și candidată la alegerile europarlamentare din acest an, a trimis o scrisoare deschisă Inspectoratului Școlar Județean (ISJ) Cluj, în care reclamă situația din învățământul preșcolar clujean, modelul învechit de predare la clasă, precum și o lipsă crasă de transparență în procesul de înscriere în clasa 0. „Paginile web ale instituțiilor de învățământ arată exact ca sistemul, par a fi de acum 20 de ani și asta în fantasticul an al inovației. (…) În Cluj, școlile arată aproape la fel ca acum 20 de ani, insalubre, nedotate și supraîncărcate. Modelul de învățământ e încă bazat pe memorare, e obositor și neadaptat nevoilor copiilor din zilele noastre. Procesul de înscriere e varză, directorii nu știu câți copii se vor înscrie anul acesta”, afirmă Adriana Cristian în scrisoarea trimisă ISJ Cluj. Citește aici ce a mai semnalat Adriana Cristian, „o mamă de prințesă-cavaler ce abia așteaptă să meargă la școală pentru că vrea să devină exploratoare, avocat, profesor, doctor, artist și… mai vede ea”. 🙂

Demagogie și minciuni marca PSD. Aleșii social-democrați se laudă cu munca USR

După ce au votat masiv împotriva creșterii alocațiilor copiilor, aleșii PSD se laudă că e meritul lor că au crescut, afirmă senatorul Mihai Goțiu. Parlamentarul clujean susține că, în plus, s-a dat ordin pe unitate ca parlamentarii USR să fie atacați pe motiv că prin creșterea alocațiilor ar fi încercat să blocheze investițiile locale! „Un executant al comenzilor lui Dragnea e deputatul PSD de Cluj, Horea Nasra, care, într-un comentariu public, califică drept <inconștiență> și <stupidă> propunerea USR legată de sursa de finanțare a creșterii alocațiilor pentru copii din reducerea programului <Pixul lui Dragnea>”, a reclamat, sâmbătă, 16 februarie, Mihai Goțiu, pe contul său de Facebook. Citește tot mesajul parlamentarului clujean pentru a înțelege până la capăt demagogia și minciunile PSD.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *
You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>