Retrospectiva săptămânii 14-20 ianuarie 2019

Retrospectiva săptămânii 14-20 ianuarie 2019

Prima propunere legislativă depusă în Parlament în 2019 vine din partea USR. Ea vizează recursul compensatoriu

Senatorul USR de Cluj, Mihai Goțiu, a anunțat, vineri, 18 ianuarie, că formațiunea din care face parte a depus în Parlament prima propunere legislativă din acest an. Ea vizează abrogarea prevederilor recursului compensatoriu, mai exact a acelor modificări aduse în Camera Deputaților, care au făcut ca sute și mii de infractori să fie eliberați înainte de ispășirea pedepsei.

Domnilor Toader, Dragnea și Tăriceanu, susțineți legea care îi apără pe cetățenii români de tâlhari, hoți, violatori și criminali? Sau, pentru a vă proteja corupții, vă faceți că plouă? Propunerea legislativă, motivarea ei și lista senatorilor și deputaților USR care ne-am asumat-oaici”, a explicat, pe contul său de Facebook, parlamentarul clujean din partea USR. Citește aici mai multe despre prevederile USR care atacă recursul compensatoriu ce a permis eliberarea înainte de termen din penitenciare a peste 14.000 de infractori, inclusiv criminali și violatori.

Apelul lui Emanuel Ungureanu pentru ajutorarea a doi tineri dependenți de hemodializă

Deputatul Emanuel Ungureanu face un apel pentru ajutorarea a doi tineri ce locuiesc în Florești. Povestea Andradei și a lui Andrei este, în același timp, tristă, dar și foarte frumoasă. O spune chiar Emanuel,care îi cunoaște foarte bine. Andrada și Andrei au insuficiență renală cronică și sunt dependenți de un aparat de hemodializă. Cei doi fac parte din Asociația pentru Solidaritate și Empatie “Delia Grădinaru”, care adună 108 copii și tineri cu probleme renale grave.

Andrada și Andrei s-au căsătorit anul trecut și ați putut vedea în tabăra din finalul acestui an emoția și bucuria cu care au fost primiți în costum de miri printre colegii lor de suferință. Andrada este din Deva, Andrei este din Suceava, dar au venit la Cluj pentru că aici, în ciuda lipsurilor generale, sunt mai bine îngrijiți decât în locurile de unde provin. Inițial, au stat în chirie în Cluj, dar chiriile sunt scumpe (…). Mai mult de nevoie, părinții lor au făcut un efort uriaș și le-au cumpărat un apartament în Florești, pe credit, cu rate foarte mari pentru bugetul lor limitat de pensie de boală. Acum, au un apartament, gol, și au nevoie de doi muncitori harnici și de oameni dispuși să doneze orice sumă de bani pentru ca până la începutul lunii februarie să putem utila o cameră și baia. Contractul de chirie le expiră la sfârșitul lunii”, a explicat, pe contul său de Facebook, deputatul USR de Cluj, Emanuel Ungureanu. Cei care vor să doneze bani pentru a cumpăra cele necesare pentru utilarea apartamentului cu minimum necesar o pot face în contul pus la dispoziție de Emanuel Ungureanu aici.

USR Florești: „Primarul Horia Șulea vrea să blocheze Centura Sud Florești – Tronsonul II”

Colegii de la USR Florești arată cum delăsarea, incapacitatea de a duce proiectele la bun sfârșit, lipsa de viziune și, în destul de multe cazuri, urmărirea altor interese decât cele ale locuitorilor din Florești au dus la situația din prezent, în care haosul urbanistic este la putere. Ei vorbesc, cu subiect și predicat, despre mult promisa Centură Sud, care îi afectează atât pe cei care locuiesc în localitate, dar și pe cei care locuiesc și/sau muncesc în Cluj-Napoca. 

Vicepreședintele USR Florești, Sergiu Leuce, care este și inginer constructor cu o experiență de peste 10 ani în domeniu, arată cum deciziile iresponsabile ale primarului Horia Șulea (și ale Consiliului local, pe care edilul l-a subordonat) blochează construcția șoselei de centură sau o duce la costuri suplimentare considerabil mai mari. De ce? Cel mai probabil, ca să le facă pe plac unor dezvoltatori imobiliari, care vor să ridice blocuri la marginea pădurii, cu vedere la căprioare și la porci mistreți. Ai VIDEO cu mai multe informații și imagini despre acest subiect controversat în prezentarea făcută de Sergiu Leuce.

Senatorul USR Mihai Goțiu: „Doamna Dăncilă, unde este bugetul pe anul 2019?”

Proiectul bugetului național pe anul 2019 trebuia să fie depus în Parlament pe 15 noiembrie 2018, dar coaliția PSD & ALDE era prea ocupată, însă, cu salvarea infractorilor de pușcărie.

Au zis că vor veni cu proiectul de buget până la sfârșitul sesiunii trecute – decembrie 2018. N-au venit, pentru că PSD & ALDE aveau în lucru ordonanțe fanteziste. Au promis, informal, că pe 20 ianuarie 2019, vor convoca sesiune extraordinară pentru buget. Dar după atâta efort depus pentru salvarea infractorilor și-au luat vacanță. Acum spun că vom vedea proiectul de buget pe 2019 la început de februarie. Și de ar fi așa (mai vedem cum închid bugetul pe 2018), mai e nevoie de încă o săptămână/două pentru dezbateri și adoptare”, a reclamat, la sfârșitul acestei săptămâni, senatorul USR de Cluj, Mihai Goțiu. La finalul intervenției sale, parlamentarul clujean a lansat două întrebări: „Cine credeți că va plăti factura pentru tot haosul ăsta? Îi mai lăsăm?”. Dacă ai vreun răspuns, trimite-l aici.

Emanuel Ungureanu: „Clinica Chirurgie I din Cluj-Napoca este în pragul dezastrului!”

Emanuel Ungureanu, care este și vicepreședinte al Comisiei de Sănătate din Camera Deputaților, a vizitat, la începutul acestei săptămâni, unele saloane din cadrul Clinicii Chirurgie I din Cluj. Concluzia sa, la finalul vizitei: Clinica Chirurgie I este în pragul dezastrului!

După plecarea profesorului Ciuce la Spitalul <Regina Maria> și a mai multor cadre medicale și asistente, această clinică este într-o situație catastrofală. Numărul de paturi pentru bolnavi s-a redus de la 75 la 56 din cauza lipsei de personal. Bolnavii cu cancer sunt trimiși acasă pentru că medicii nu au paturi pe care să-i interneze. Medicii se plâng de lipsa anticoagulantelor, a firelor de sutură, a antibioticelor, a tuburilor de dren… Între timp, grija guvernanților se îndreaptă către îmbunătățirea situației infractorilor și eliberarea de locuri în penitenciare”, a reclamat deputatul USR de Cluj. Ai aici imagini cu dezastrul surprins de Emanuel Ungureanu la Spitalul Clinic Județean de Urgență Cluj, una dintre cele mai mari unități medicale din România.

USR Cluj continuă extinderea! Jucu și Huedin se vor alătura, în curând, organizației județene

USR crește prin interacțiunea directă cu oamenii, din timpul deplasărilor pe teren realizate, săptămânal, de către echipa județeană pentru extindere a USR Cluj.

Până la finalul anului trecut, USR Cluj a deschis filiale locale în 14% din Unitățile Administrativ Teritoriale (UAT) din județ, care acoperă 74% din populația cu drept de vot. „Imediat după sărbători, ne-am reluat deplasările pe teren pentru a ne întâlni cu oamenii care doresc să se alăture echipei USR. În săptămâna aceasta, am avut deplasări la Jucu și Huedin, unde am discutat cu cei prezenți despre nevoile locale și investițiile făcute cu finanțare de la bugetul local. Am întâlnit oameni care înțeleg foarte bine care sunt prioritățile de investiții la nivel local și oameni dornici să învețe mai multe despre administrația publică locală. Aceste întâlniri îmi dau încrederea, energia și determinarea de a merge mai departe până în cea mai greu accesibilă localitate. Oamenii trebuie să își recâștige demnitatea și să aibă încredere în puterea vocii lor. Ei sunt principalul motor al schimbării”, a declarat vicepreședintele USR Cluj, Elena Muscă, responsabil județean pentru extindere. Cea mai recentă întâlnire a avut loc duminică, 20 ianuarie, la Huedin. USR Cluj are în prezent 11 filiale în județ.

TESTUL ZAHĂRULUI (via Declic). E distractiv, dar nu e de joacă. Testează și dă mai departe 😉 !

Zahărul are un rol extrem de nociv asupra sănătății umane, mai ales prin modul în care acționează asupra insulinei. Creșterea cantității de zahăr consumat pe cap de locuitor este strict corelată cu creșterea cazurilor de obezitate, diabet și boli cardiovasculare”, scrie pe contul său de Facebook, senatorul USR de Cluj, Mihai Goțiu.

Alături de Adrian Wiener, Mihai Goțiu a susținut în Senat „Proiectul de lege care prevede taxarea suplimentară a sucurilor cu un conținut ridicat de zahăr”. Ca să atingă țintele recomandate de OMS, industria alimentară ar trebui să modifice rețetele, iar zahărul necesar organismului să fie luat de fiecare dintre noi din alimentele care sunt dulci în mod natural. „Realitatea e că nu știm cât zahăr consumăm. Haideți să aflăm împreună! Am pregătit un mic test informativ, dar și relaxant, care durează maximum 4 minute. Haideți să vedem împreună cât zahăr conțin unele dintre cele mai consumate produse alimentare sau băuturi răcoritoare și ce putem face ca să reducem cantitatea de zahăr” este îndemnul parlamentarului clujean. După ce testezi cât zahăr consumi zilnic, semnează și tu petiția „Mai puțin zahăr, mai multă sănătate”, pentru a susține propunerea legislativă al cărei scop e reducerea zahărului din băuturile răcoritoare: facem.declic.ro. Și dă mai departe ;)!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *
You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>