Retrospectiva săptămânii 15 – 21 octombrie 2018

Retrospectiva săptămânii 15 – 21 octombrie 2018

ALEGERI. Cătălin Sălăgean, noul președinte al USR Cluj. Cine mai face parte din Biroul Județean

USR Cluj și-a ales, la sfârșitul săptămânii trecute, un nou președinte. Pentru postul rămas vacant au candidat Cătălin Sălăgean, fost secretar general al USR la nivel național, și Laura Simona Varga, cunoscută activistă civică și membră în Biroul Județean USR Cluj. În urma votului delegaților din cele șapte filiale locale ale USR Cluj, Cătălin Sălăgean a devenit noul președinte al organizației, cu 38 de voturi la 18. Tot sâmbătă, 20 octombrie, au fost completate și cele trei locuri vacante din cadrul Biroului Județean: Vasile Roman (USR Dej), Bogdan Iasinovschi (USR Cluj-Napoca) și Mircea Bogdan Moș (USR Apahida) s-au alăturat echipei de conducere aleasă la precedenta Conferință a Filialei Județene. Actuala echipă de conducere a USR Cluj are mandat până în iunie 2019, și și-a propus obiective ambițioase în cadrul politicii sale de extindere și în ceea ce privește rezultatul la alegeri.

 


„Statul român a aruncat 43 de milioane euro pentru a proteja familia de himere, în timp ce Viviana și alți copii cu amiotrofie sunt în pericol de moarte”

Deputatul USR de Cluj, Emanuel Ungureanu, semnalează situația dramatică în care se găsesc copiii îngrijiți la secția de Terapie Intensivă a Spitalului Clinic de Copii Cluj. Ungureanu spune că, din neglijență și birocrație, managerul Spitalului de Copii, Cornel Aldea, nu a demarat procedurile de achiziție pentru medicamentul Spinraza, iar acum, Viviana, o fetiță din Cluj de 9 luni, se zbate între viață și moarte. Tot din aceste motive, susține deputatul USR Cluj, este împiedicat transferul Vivianei la Spitalul „Grigore Alexandrescu”, din București, unde aceasta ar putea beneficia de tratament. Emanuel Ungureanu este de părere că statul român a aruncat 43 de milioane de euro pentru a proteja familia de himere, în timp ce Viviana și alți doi copii din Cluj, care suferă de Amiotrofie Spinală tip 1, sunt în pericol de moarte. În următorul filmuleț, puteți urmări declarațiile tulburătoare ale mamei Vivianei în direct de la secția de Terapie Intensivă a Spitalului Clinic de Urgență pentru Copii Cluj:

În direct din secția de Terapie Intensivă a Spitalului Clinic de Copii Cluj!Trei copii din România cu Amiotrofie Spinală tip 1 sunt în pericol de moarte!Toți trei au nevoie urgentă de administrarea medicamentului Spinraza care poate stopa efectele dezastruoase ale acestei boli devastatoare.De câteva zile acești părinți strigă cu disperare, salvați-ne copiii!La câțiva metri în spatele nostru, Viviana o fetiță din Cluj, de 9 luni, se zbate între viață și moarte.Vă rog să o ascultați pe Angela Pălăcean mama Vivianei care cere transferul fetiței ei la București pentru că medicii din Cluj-Napoca nu pot administra acest tratament.Motivul?Managerul Spitalului de Copii, Cornel Aldea, nu a demarat procedurile de achiziție din motive puerile, acum, din orgoliu este împiedicat transferul Vivianei la Spitalul Grigore Alexandrescu din București.Ministerul Finanțelor trebuie să deblocheze mâine, urgent, 700000 de euro pentru cei trei copii.România a aruncat acum câteva zile 43 de milioane de euro pentru a proteja familia de himere.Trebuie să găsim urgent bani să ne salvăm copiii de la moarte, pe aceștia și pe alții.

Gepostet von Emanuel Ungureanu – Deputat USR am Sonntag, 14. Oktober 2018

 


MODELUL CLUJ. Cum se schimbă un oraș și o țară. Mihai Goțiu: „Ăștia sunt <useriștii>, iar acesta este spiritul USR!”

Senatorul clujean din partea USR, Mihai Goțiu, remarca, după alegerile interne din cadrul filalei județene, desfășurate în weekend-ul trecut, schimbarea produsă în ultimii 10-15 ani în mentalitatea clujenilor. Goțiu amintește că, după cei 12 ani petrecuți cu Gheorghe Funar la primărie, care a promovat pe față ura ca discurs, vremurile s-au schimbat într-un mod spectaculos. „Dacă mai era nevoie de vreo dovadă în plus, uite-o: ieri (sâmbătă – n.r), colegii din Filiala USR Cluj l-au votat pe Hani Zain ca cenzor al organizației județene. Hani Zain a venit în România în urmă cu trei ani. Bunica lui din partea mamei a fost maghiară reformată, iar bunicul român ortodox. Din partea tatălui, bunica, musulmană șiită, din Kurdistanul irakian, iar bunicul, musulman sunit din Palestina. Printre cei care l-au votat ca delegat din partea filialei Cluj-Napoca, s-a numărat și Yasin Ibrain, constănțean cu origini turcești, venit la facultate la Cluj”, a scris parlamentarul clujean pe contul său de Facebook. Vezi ce a mai spus Mihai Goțiu despre modelul de multiculturalitate din USR Cluj, un subiect tabu sau chiar respins în alte partide, aici: https://www.facebook.com/mihai.gotiu


CAMPANIA #Oameni noi în politică. Rezultate încurajatoare pentru USR Câmpia Turzii

Campania de strângere de semnături pentru #Oameni noi în politică a pornit la drum și la Câmpia Turzii. Până la sfârșitul săptămânii trecute, s-au strâns 40 de semnături în 4 zile în care membrii USR Câmpia Turzii au început această campanie. „Mulți dintre oamenii pe care i-am abordat au fost foarte deschiși și optimiști, văzând că un grup de oameni încearcă să schimbe ceva în orașul și în țara lor. Sperăm că până la sfârșitul campaniei, să adunăm un număr cât mai mare de semnături și să ne facem cât mai vizibili în Câmpia Turzii”, susțin membrii filialei locale.


Senatorul USR Allen Coliban: „Ce aer respirăm la Cluj?”

Senatorul USR Allen Coliban, membru în Comisia de Mediu din camera superioară a Parlamentului, a fost, miercuri, 17 octombrie, într-o scurtă vizită la Cluj-Napoca, unde a testat, pe strada Horea, noua „jucărie” a Clusterului de Mediu USR. Este vorba de un senzor de măsurare a calității aerului. „Valorile determinate s-au situat constant între 50 și 100 ug/m3 pentru PM10 și doar un pic mai mici pentru PM2.5. Adică aproape dublu față de valoarea limită zilnică pentru protecția sănătății umane a PM10 (respectiv de 3 ori peste în cazul PM2.5)”, a postat, ulterior, rezultatele analizei pe contul său de Facebook. „Pregătim o analiză a modului în care se monitorizează calitatea aerului în țară. Cetățenii trebuie să cunoască riscurile de sănătate din zona în care trăiesc pentru a putea preîntâmpina problemele și a găsi soluții la sursa poluării”, a mai transmis Allen Coliban. Vezi celelalte rezultate, aici: https://www.facebook.com/usrcluj/posts/711687325854470

 


Mihai Goțiu: „În România mai există conștiințe curate, oricâte Ciorbea ar cumpăra PSD!”

Senatorul Mihai Goțiu a luat atitudine, miercuri, 17 octombrie, de la tribuna Parlamentului, vizavi de ordonanța de urgență a guvernului privind modificarea şi completarea unor acte normative în domeniul justiţiei (OUG 92/2018), criticând, totodată, și neimplicarea Avocatului Poporului, Victor Ciorbea, care a „fugit” în concediu în SUA pentru a nu ataca actul normativ la CCR. „În România mai există conștiințe curate, care nu pot fi cumpărate, mai există persoane cu coloană vertebrală, dispuse să lupte până la capăt pentru principiile și valorile în care cred. Iar ceea ce s-a întâmplat în ultimii ani și în ultimele luni și săptămâni dovedește că asemenea persoane nu sunt deloc puține. Iar asemenea cetățeni nu pot fi nici cumpărați, nici învinși”, a afirmat senatorul USR de Cluj. Ai VIDEO cu declarația parlamentarului clujean pe această temă, aici: https://www.facebook.com/gotiu.mihai/videos/298500834306247/

 


RESPECT, ADRIANA CRISTIAN! Mesajul Adrianei i-a impresionat pe cei prezenți la dezbaterile pentru europarlamentare

Clujeanca Adriana Cristian i-a impresionat și, totodată, i-a emoționat pe majoritatea celor prezenți la dezbaterile organizate la București, la sfârșitul săptămânii trecute. Dezbaterile au avut loc între candidații USR pentru alegerile europarlamentare de anul viitor. Plăcut impresionată de mesajul transmis de candidata USR Cluj a fost Denisa Neagu, care a și nominalizat-o pe Adriana la #candidatulzilei și și-a postat impresiile pe contul său de Facebook. Dar care a fost mesajul Adrianei Cristian, în „bătălia” cu cei peste 40 de candidați prezenți la București?

VREAU. TREBUIE. POT”

„Cine sunt? Sunt în primul rând un om care crede că România se poate schimba prin muncă și soluții inovative într-o Europă ce trebuie să-i devină acasă.

De ce candidez? Pentru că am două prințese-cavaler de 5 și 2 ani care merită să lupt pentru ele, asta e motivul pentru care am decis să mă implic în nebunia asta numită politică. Trebuie! Sunt inginer telecomunicații, manager de proiect, de risc și de schimbare cu peste 15 ani de experiență în diverse domenii ca IT, Telecomunicații, Logistică, Producție și Cercetare”. Citește mesajul întreg al Adrianei Cristian, aici: https://www.facebook.com/denisa.e.neagu

FELICITĂRI, ADRIANA, ȘI BAFTĂ PE MAI DEPARTE! SUNTEM MÂNDRI TE TINE ȘI ÎȚI ȚINEM PUMNII! <3 

 


JUSTIȚIE. Mihai Goțiu: „Suntem buni de plată din cauza incompetenților, iresponsabililor și impostorilor de la guvernare”

Curtea de Justiție a Uniunii Europene (CJUE) a anunțat, joi, 18 octombrie, că a condamnat România pentru că nu a închis 68 de depozite de deșeuri, chit că au trecut aproape zece ani de când ne asumasem să facem asta. „Asta se întâmplă într-o țară în care, de aproape doi ani (cam de pe când am primit și ultimatumul din partea Comisiei Europene), Guvernul și majoritatea parlamentară care îl susține au o singură preocupare majoră: să-și scape hoții de pușcărie și impostorii de demascare”, a reclamat senatorul USR de Cluj, Mihai Goțiu. „Suntem buni de plată din cauza gunoaielor. Pierdem din cauza incompetenților, iresponsabililor și a impostorilor de la guvernare. Citește decizia CJUE (integrală), aici: http://curia.europa.eu/juris/document/document.jsf?text&docid=206897&pageIndex=0&doclang=RO&mode=req&dir&occ=first&part=1&cid=1102867&fbclid=IwAR1YpEMokPEdqz9LyVHLK9f01WCXpfU43Od6kMFw5PteA16uQtokon3frhE

 


 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *
You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>