Team building la Sibiu. Peste 500 de membri USR s-au întâlnit „să învețe să devină politicienii de care România are nevoie”

25 de membri ai USR Cluj au participat, în acest weekend, la o întâlnire la care au fost prezenți, în total, peste 500 de membri ai partidului din toată țara. „Sunt peste 500 de USR-iști veniți să se cunoască, să învețe și să devină politicienii de care România are nevoie. Pentru a deveni alternativa credibilă, necesară într-o Românie sufocată de corupție și de incompetență. Puteți fi siguri că printre participanții la întâlnirea noastră se află viitori guvernanți”, a anunțat USR pe pagina sa de Facebook. La team building-ul de la Sibiu, ajuns la a treia ediție consecutivă, printre subiectele discutate s-au aflat alegerile europarlamentare, prezentarea celor trei candidați, stadiul negocierilor pentru o alianță cu formațiunea PLUS+ și mobilizarea pentru vot.

USR se extinde în toată țara! Clujul are deja 11 filiale, iar alte două sunt în stand by

293 de localități din țară au filiale USR, iar 135 dintre ele se află în mediul rural. Este rezultatul muncii de organizare a echipelor de extindere din toată țara. „USR caută oameni onești, buni, profesioniști, pentru că în 2020 ne vom bate cu PSD om la om în toată țara. Pentru 2019 avem un obiectiv și mai ambițios: 900 de filiale locale. În județul Cluj avem 11 filiale, iar următoarele filiale locale pe care le vom înființa vor fi USR Jucu și USR Huedin”, au explicat reprezentanții echipei de extindere de la USR Cluj. Haide cu noi! Intră pe usr.inscriere și vino alături de USR!

Emanuel Ungureanu a prezentat situația deplorabilă a Spitalului Municipal din Gherla și a lansat trei posibile soluții de rezolvare

Deputatul USR de Cluj Emanuel Ungureanu a participat, vineri, 25 ianuarie, la Gherla, la o întâlnire în care a prezentat imagini video cu situația dezastruoasă în care se află spitalul municipal din localitate. La dezbaterea organizată de filiala locală USR Gherla au fost prezenţi reprezentanţi ai administraţiei publice locale, consilieri locali, angajaţi ai spitalului de azi și de ieri, medici din sectorul privat precum şi pacienţi ai spitalului din Gherla. Concluziile prezentate la finalul prezentării de către parlamentarul clujean au fost următoarele:

a) colaborare dincolo de culoarea politică;

b) formarea unei viziuni pe termen lung;

c) și (poate) cea mai importantă concluzie a fost CONSTRUIREA UNUI SPITAL NOU LA GHERLA!

Intră AICI și vezi toată prezentarea făcută de deputatul USR Cluj, Emanuel Ungureanu în cadrul evenimentului organizat de filiala locală USR Gherla.

Senatorul USR Mihai Goțiu: „Guvernul Dăncilă este complice la distrugerea parcurilor naționale și a pădurilor virgine!”

Senatorul USR Mihai Goțiu a primit, în această săptămână, un răspuns halucinant din partea Ministerului Mediului, care probează complicitatea cu Romsilva în distrugerea pădurilor din Semenic. Potrivit răspunsului, abuzurile comise în luna decembrie 2018 ar fi fost anchetate de Corpul de Control al Ministerului în luna septembrie 2018! „Sunt, pur și simplu, stupefiat, de răspunsul primit. În a doua jumătate a lunii decembrie, am interpelat Ministerul Mediului, prezentându-i mărturii legate de modul abuziv în care Romsilva vrea să obțină aprobarea unui plan de management distructiv pentru PNSCC, solicitând o anchetă de urgență cu privire la aceste abuzuri, precum și la ilegalitățile semnalate anterior”, a declarat Mihai Goțiu. Ai toate motivele expuse de senatorul clujean al USR aici.

Depunerea semnăturilor în campania #OameniNoi de la Cluj. La primărie a fost prezent și „Moșu’ Tibi” ;-)

Miercuri, 23 ianuarie, va rămâne o zi de referință pentru mulți dintre membrii și simpatizanții USR Cluj. Prima parte a semnăturilor strânse în campania #OameniNoiInPolitica a fost predată Primăriei municipiului Cluj-Napoca. Alături de Mona Varga, Ligia Măhălean, considerate „sufletul campaniei” de la Cluj,a fost prezent la depunerea listei cu semnături și „Moșu’ Tibi”, așa cum i-au spus voluntarii. „Clujenii l-au putut vedea zilnic pe acest domn la cortul unde se strângeau iscălituri pentru campania civică ce îi împinge în față pe cetățenii României sătui de incompetență și impostură în instituțiile cheie ale neamului.Domnului Tibi și celor câțiva voluntari care au cules zilnic semnături, pe ploaie și vânt sau pe vreme bună, trebuie să le mulțumim pentru faptul că orașul Cluj-Napoca este pe locul 2 la numărul de semnături strânse în această campanie superbă, sora mai mică a campaniei de mare succes, #FaraPenali”, a spus deputatul USR de Cluj, Emanuel Ungureanu, prezent și el la eveniment. În țară s-au strâns 119.264 semnături, Clujul adunând 7.836.

USR Florești, scrisoare deschisă trimisă primarului referitoare la serviciile de salubrizare și de deszăpezire din localitate

Reprezentanții filialei USR Florești au transmis primarului din localitate, Horia Șulea, o scrisoare deschisă în care reclamă, punctual, o serie de probleme privind serviciile de salubrizare și de deszăpezire. „Din februarie 2017 până în prezent, firma Strict Prest colectează și transportă gunoiul din Florești. Primăria a semnat cu această firmă nu mai puțin de șapte contracte sau prelungiri de contract, toate atribuite prin negociere directă, FĂRĂ LICITAȚIE, pe o perioada de 6 sau 3 luni”, a susținut Sergiu Leuce, vicepreședinte al USR Florești. Acesta mai afirmă că, deși au avut loc proteste în care s-a cerut rezolvarea acestei probleme, cu toate că Primăria a fost amendată de Agenția Națională pentru Achiziții Publice, „amendă pe care tot noi, floreștenii, o plătim din banii publici ai comunei”, cu toate că domnul primar Horia Șulea este cercetat penal pentru abuz în serviciu în chestiuni legate de salubritate, „această problemă nu este discutată, nu este rezolvată într-un mod transparent și deschis”. Vezi aici care au fost cele 7 întrebări adresate primarului localității Florești de către Sergiu Leuce.

USR Câmpia Turzii a depus la primărie listele de semnături din campania #OameniNoi

USR Câmpia Turzii a depus și înregistrat, miercuri, 23 ianuarie, la primăria din localitate listele de semnături pentru campania #Oameni Noi In Politica. „După multe zile în care membrii filialei USR Câmpia Turzii au colindat străzile orașului pentru a-i informa pe cetățeni și pentru a strânge cât mai multe semnături pentru aceasta campanie, am reușit să obținem în jur de 150 de semnături. Ne bucurăm că oamenii din acest oraș sunt receptivi și își doresc să se schimbe ceva in comunitatea în care trăiesc și în țară”, a spus Marian Ardelean, președintele USR Câmpia Turzii.

REVOLTĂTOR! Cât costă viața unui pacient de la Secția Interne din Gherla? Răspuns: 57 de lei!

Cât mai costă viața? Se pare că doar 57 de lei/zi în cazul unui bolnav care se prezintă la Camera de Gardă din Gherla. Aceasta este suma pe care o plătește Casa de Asigurări Cluj pentru un bolnav din Gherla, în contextul în care, în luna decembrie 2014, Spitalul Municipal Gherla, o unitate sanitară cu un buget extrem de sărac, a plătit 24.000 de lei din banii asiguraților unei instituții precum ANMCS (Autoritatea Națională de Management al Calității în Sănătate). Prezent la Gherla, deputatul USR de Cluj, Emanuel Ungureanu, a susținut că „o parte din jaful unui spital prost administrat și finanțat precum cel din Gherla i se datorează lui Vasile Cepoi, actualul președinte al ANMCS și fost ministru al Sănătății în guvernul Ponta I”. „ANMCS este instituția responsabilă de acreditare a amenajării unui spital într-un bloc de garsoniere din Gherla”, a explicat parlamentarul clujean. Emanuel Ungureanu ne prezintă imagini exclusive din blocul de garsoniere transformat în Secție de Interne a Spitalului Municipal Gherla, un bloc insalubru și infect. Puteți urmări întregul filmuleț realizat de deputat accesând acest link.

Record mondial în Cercetarea din România! Răspunsul la o întrebare a ajuns în 7 luni!

Răspunsul la o întrebare adresată Ministerului Cercetării și Inovării (MCI) din România mi-a sosit la Parlament cu o întârziere de peste jumătate de an (7 luni) de la data trimiterii lui! În medie, răspunsul s-a deplasat cu viteza 22 de metri/zi! Adică mai puțin de 1 (un) metru/oră! Pentru a parcurge cei 4,6 km dintre sediul Ministerului, de pe strada Mendeleev, și cel al Senatului, de pe Calea 13 Septembrie, din București, răspunsul a avut nevoie de un timp mai mult decât dublu comparativ cu cel necesar celebrului personaj Phileas Fogg, al lui Jules Verne, care, în urmă cu aproape un veac și jumătate, a reușit să facă OCOLUL PĂMÂNTULUI ÎN 80 DE ZILE călătorind cu trenul, vaporul și… elefantul!”, a explicat senatorul USR de Cluj, Mihai Goțiu. În galeria foto, aveți dovada, în facsimil. În plus, vezi și ce a solicitat parlamentarul clujean Ministerului Cercetării și Inovării.