Mihai Goțiu, alături de protestarii din Parcul Național Domogled-Valea Cernei

Senatorul USR de Cluj Mihai Goțiu a fost prezent în weekend-ul trecut în Parcul Național Domogled-Valea Cernei, o arie protejată de interes național ce corespunde categoriei a II-a IUCN. Parcul este situat în partea sud-vestică a României, pe teritoriile județelor Caraș-Severin, Mehedinți și Gorj. Parlamentarul clujean s-a deplasat în această zonă ca observator al protestelor unor tineri activiști, voluntari sau, simplu, al unor oameni cărora le pasă de mediul în care trăiesc și care au avut un mesaj clar: „STOP TĂIERII PĂDURILOR DIN PARCURILE NAȚIONALE!”. Protestatarii au întins bannere imense pe munte și au întâmpinat mașinile care îi transportau pe șefii parcului, pe șefi din Romsilva, în frunte de cu Dragoș Mihai, un europarlamentar al Verzilor, jurnaliști austrieci. FOTO și detalii de la eveniment, aici: facebook.com/gotiu.mihai/photos/pcb.1783119465068198/1783110118402466/

Lucrări de un milion de euro în Piața Gării din Cluj, amânate de aproape un an

USR Cluj-Napoca a cerut explicații autorității locale pentru întârzierile apărute în implementarea proiectului votat în iunie 2017 de instalare a unor lifturi și scări rulante în Piața Gării. Cu toate că a trecut aproape un an de atunci, licitația pentru lucrările din Piața Gării (4,309 milioane de lei fără TVA) nici n-a fost lansată. În acest ritm, Piața Gării va rămâne și în acest an un pasaj pietonal incomplet, inaccesibil tuturor cetățenilor, în ciuda investițiilor continue în acest obiectiv din ultimii ani. Mai multe, aici: cluj.usr.ro/piata-garii-4-309-120-lei-uitati/

Mihai GOȚIU: „Cine va plăti pentru bâlbâielile Ministerului Educației?”

Legea Manualului Școlar a fost votată, marți, 22 mai 2018, de către Senat. În forma adoptată, legea prevede că toate manualele aprobate vor fi editate și publicate de o singură editură, Editura Didactică și Pedagogică, fără să existe o competiție. Senatorul USR Mihai Goțiu, membru al Comisiei permanente pentru învățământ, știință, tineret și sport, a criticat abuzurile făcute de Ministerul Educației în ultima jumătate de an, arătând că scopul legii este de a acoperi aceste abuzurile. „Cei care vor plăti bâlbăielile Ministerului vor fi elevii. Pentru că șansa unor manuale de calitate a fost făcută praf și pulbere prin legea asta„, a declarat senatorul Mihai Goțiu. Vezi intervențiile parlamentarului clujean în timpul procedurii de vot a Legii, aici: facebook.com/gotiu.mihai/videos/1779397635440381/

Demersuri ale deputatului Ungureanu pentru renovarea spitalului din Câmpia Turzii

Deputatul USR Emanuel Ungureanu a vizitat, joi, 24 mai, spitalul din Câmpia Turzii. Parlamentarul clujean a observat situația foarte precară a unității medicale, care a fost construită în urmă cu 43 de ani, un spital în care nu s-au investit bani pentru a fi adus la standarde decente, de care să beneficieze atât pacienții, cât și personalul medical. Deputatul USR de Cluj a stat de vorbă cu medicii și asistentele medicale din cadrul spitalului, care au spus că vor să ajute pacienții, dar au reclamat, printre altele, că pentru oraș și comunele din jur există doar două ambulanțe cu peste 600.000 de kilometri la bord. Emanuel Ungureanu a anunțat că se va întâlni în această săptămână cu primarul din Câmpia Turzii, pentru a afla cum se pot aloca, legal, bani pentru refacerea spitalului. Ai VIDEO de acum cu spitalul din Câmpia Turzii, aici: facebook.com/emanuel.ungureanu.39/videos/pcb.10155344676862854/10155344673132854

USR Dej, cea mai recentă filială USR din judeţul Cluj