Retrospectiva săptămânii 29 octombrie – 4 noiembrie 2018

USR Cluj-Napoca face un apel pentru stoparea ciuntirii copacilor din orașul nostru

Suntem în plin sezon de tăieri și, din păcate, ceea ce ar trebui să fie o operațiune minimală de întreținere a pomilor și arbuștilor este, de prea multe ori, o intervenție brutală. USR Cluj-Napoca face un apel către locuitori să reclame abuzurile pe care le văd în îngrijirea copacilor din oraș. Vrem ca orașul nostru să fie mai verde, mai respirabil, dar pentru asta trebuie să ne îngrijim cu toții de comunitatea în care trăim. Vezi care sunt sfaturile și unde te poți adresa în cazul unor abuzuri de acest fel, aici:

Suntem în plin sezon de tăieri și, din păcate, ceea ce ar trebui să fie o operațiune subtilă de întreținere a pomilor,…

Gepostet von USR Cluj am Montag, 29. Oktober 2018

OMAGIU PENTRU COLECTIV. Mesajul USR Cluj: „Nu vom uita niciodată!”

În această săptămână, am comemorat trei ani de la tragedia din clubul COLECTIV, unde 65 de persoane și-au pierdut viața. Nu vom uita niciodată! Pentru mulți dintre noi, tragedia de la COLECTIV a fost momentul în care ne-am dat seama că nu mai putem sta deoparte. Durerea s-a transformat în curaj și forță. Forța de a lupta pentru dreptate și pentru schimbare. E nevoie de implicarea noastră, a multora dintre noi, pentru a elimina din sistem corupția care ucide și pentru a schimba România în bine! Acum, după trei ani de la această cumplită tragedie, lupta continuă! Suntem convinși că nu trebuie să stăm deoparte pentru a avea un stat care să aibă grijă de cetățenii săi! Vezi care a fost mesajul USR Cluj vizavi de această tragedie, aici:

Nu vom uita niciodată. Pentru mulți dintre noi, tragedia de la Colectiv a fost momentul în care ne-am dat seama că nu…

Gepostet von USR Cluj am Dienstag, 30. Oktober 2018

TUPEU FĂRĂ LIMITE! Guvernul a blocat accesul la documente publice legate de Roșia Montană!

Senatorul USR de Cluj, Mihai Goțiu, a reclamat, duminică, 4 noiembrie, pe contul său de Facebook, blocarea accesului la informații cu caracter public a celor care pregătesc apărarea intereselor statului român în dosarul „Roșia Montană”. „E o dovadă de tupeu, de ipocrizie și de iresponsabilitate incredibile să le blochezi accesul la informații cu caracter public celor care pregătesc apărarea intereselor statului român și să afirmi că așa aperi interesele statului român! Dar asta te poți aștepta de la cel mai incompetent guvern post-decembrist, susținut, coincidență sau nu, de un fost ministru al Dezvoltării, Liviu Dragnea, plimbat dincolo de Cercul Polar în vacanțele <de documentare> organizate de compania minieră, și de un fost ministru al Industriei, Călin Popescu Tăriceanu, care, în 1997, și-a pus semnătura pe înstrăinarea zăcămintelor de aur de la Roșia Montană”, a reclamat parlamentarul clujean din partea USR Cluj. Ai mai multe informații despre această temă, aici:

Emanuel Ungureanu: „Dacă la Cluj am avea zece oameni cu 50% arsuri și nu ar fi transferați în afara țării, aceștia ar fi morți”

După trei ani de la tragedia din clubul COLECTIV, spitalele din România încă se confruntă cu problema infecțiilor nosocomiale. O altă problemă pe care deputatul USR de Cluj, Emanuel Ungureanu, o sesizează, pe lângă cea a infecțiilor nosocomiale din spitalele românești, este situația neschimbată a Secției de Arși din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Cluj, secție care, practic, există doar cu numele. „Mai trist este că nici acum, după trei ani de la COLECTIV, în Cluj nu există un plan pentru a crea o <Secție de Arși>. Dacă am presupune că un număr de zece oameni ar fi victimele unui accident, undeva, în județul Cluj, și ar suferi arsuri de peste 50% din suprafața corpului, aceștia, dacă nu ar fi transferați de urgență în afara țării, ar fi pur și simplu condamnați la moarte”, a explicat parlamentarul USR de Cluj. Puteți citi întregul interviu cu Emanuel Ungureanu accesând linkul de mai jos:

„România se schimbă cu oameni noi și activi în politică. Toți cei care ni se alătură vor să facă din țara noastră un loc mai bun”

USR Florești crește. În acest weekend, membrii USR Florești, împreună cu responsabilul județean de resurse umane, Carmen Turcanu, s-au întâlnit cu o parte din simpatizanții formațiunii, pentru a discuta despre ceea ce ne aduce împreună, dar și despre provocările pe care le întâmpinăm făcând pasul în politica românească. „România se schimbă cu oameni noi și activi în politică.Toți cei care ni se alătură vor să facă din țara noastră un loc mai bun. Vino și tu în echipa USR!” este îndemnul adresat floreștenilor de către echipa USR din Florești. Vino și tu alături de noi! Uniți, putem schimba clasa politică coruptă care a ținut România în sărăcie!

România se schimbă cu oameni noi și activi în politică.Toți cei care ni se alătură, vor să facă din țara noastră un loc mai bun. Vino și tu în echipa USRhttps://goo.gl/forms/onxlclKutw9oZ5WI3

Gepostet von USR Florești am Sonntag, 28. Oktober 2018

Campania de strângere de semnături pentru inițiativa #OameniNoi continuă.Vezi câte semnături s-au strâns la Cluj

După două luni de la lansarea campaniei, la nivel național au fost strânse peste 36.000 semnături din totalul de minimum 100.000 necesare pentru ca propunerea legislativă să ajungă la votul Parlamentului. În județul Cluj, au fost adunate, până acum, peste 3.200 semnături. Membrii și simpatizanții USR Cluj organizează, săptămânal, acțiuni de strângere de semnături în stradă, interacționând direct cu cetățenii. În această săptămână, colegii noștri au fost prezenți pe stradă în Cluj Napoca și la Câmpia Turzii. „O altă zi, aceeași campanie: <Oameni noi în politică>, în care ne facem prezența în rândul comunității. Încet, dar sigur, strângem semnături și discutăm cu cetățenii nemulțumiți de deficitul de democrație din România”, a declarat președintele USR Câmpia Turzii, Marian Ardelean. Sprijină și tu campania#OameniNoi. Semnează, înscrie-te ca voluntar și fii alături de noi aici:

CINE ȘI CE I-A UCIS PE TINERII DIN „COLECTIV”. Mesaj pentru Liviu Dragnea, care și-a permis să le jignească memoria

Senatorul USR de Cluj, Mihai Goțiu, a luat atitudine, miercuri, 31 octombrie, în plenul Parlamentului, față de declarația făcută de președintele Camerei Deputaților, Liviu Dragnea, care și-a permis să jignească memoria celor care și-au pierdut viața în clubul COLECTIV, insinuând că ar fi fost victimele unui plan malefic. Îl întreb, astăzi, de aici, din Senat, pe d-l Liviu Dragnea: Cine pune la cale viitoarele tragedii din școlile din România care, nici acum, după trei ani de la tragedia din Colectiv, nu îndeplinesc condițiile minime pentru siguranța elevilor? Cine pune la cale atentatele de pe șoselele României, în care își pierd viața un număr record de oameni, în fiecare an, din cauza lipsei infrastructurii? Cine pune la cale distrugerea pădurilor și râurilor din România ori poluarea marilor orașe din cauza cărora alte zeci de mii de cetățeni își pierd viața anual, iar alte zeci de mii suferă? Cine blochează construcția marilor spitale din România?”, a reclamat parlamentarul clujean. Ai VIDEO cu toate întrebările senatorului USR de Cluj, aici:

Cine și ce i-a ucis pe tinerii de la Colectiv

VIDEO/ CINE ȘI CE I-A UCIS PE TINERII DE #Colectiv. Mesaj din Parlament, pentru Liviu Dragnea, cel care, ieri, și-a permis să jignească memoria celor care și-au pierdut viața, insinuând că ar fi fost victimele unui plan malefic.La trei ani de la tragedia care a îndoliat România, țara continuă să fie condusă de un personaj, Liviu Dragnea, care n-are nicio problemă să afirme, în ajunul comemorării de la #Colectiv, că ceva ”i-a ucis” pe acei tineri, lăsând să înțeleagă că vreo forță ocultă ar fi pus la cale un atentat. Îl întreb, astăzi, de aici, din Senat, pe d-l Liviu Dragnea: Cine pune la cale viitoarele tragedii din școlile din România care, nici acum, după trei ani de la tragedia din Colectiv, nu îndeplinesc condițiile minime pentru siguranța elevilor? Cine pune la cale atentatele de pe șoselele României, în care își pierd viața un număr record de oameni, în fiecare an, din cauza lipsei infrastructurii? Cine pune la cale distrugerea pădurilor și râurilor din România ori poluarea marilor orașe din cauza cărora alte zeci de mii de cetățeni își pierd viața anual, iar alte zeci de mii suferă? Cine blochează construcția marilor spitale din țara asta?D-le Dragnea și d-le Tăriceanu, la fel ca în cazul tragediei de la Colectiv, incompetența, ignoranța și iresponsabilitatea Guvernului pe care îl susțineți ucid! Mita ucide. Șpaga ucide. Corupția ucide! Iar d-voastră d-lor Dragnea și Tăriceanu și toți cei care luptați, aici, în Parlament, să-i apărați pe hoți și pe corupți, sunteți complici și responsabili pentru toate aceste tragedii. D-le Dragnea și d-le Tăriceanu, milioane de cetățeni au înțeles ce și cine i-a ucis pe tinerii din Colectiv. Și, de atunci, luptă împotriva lucrurilor care au produs uriașa suferință de acum trei ani. D-le Dragnea, când vă veți scrie memoriile pentru a ieși mai repede din pușcărie, va fi clar, poate și pentru d-voastră, cine și ce i-a ucis pe tinerii de la Colectiv, dar și cât de mult v-ați înșelat crezând că cetățenii români mai pot fi înșelați cum au fost ani la rând. Aviz și d-voastră, d-le Tăriceanu!

Gepostet von Mihai Goţiu am Mittwoch, 31. Oktober 2018