Retrospectiva săptămânii 3 – 9 septembrie 2018

Pregătiri intense pentru alegerile europarlamentare: discuții cu pretendenții la funcție la Gherla

Trei dintre candidații USR Cluj la alegerile europarlamentare de anul viitor au fost prezenți, duminică, 9 septembrie 2018, la dezbaterea inițiată de organizația județeană. Adriana Cristian (USR Cluj-Napoca), Christian Schuster (președinte interimar al USR Cluj) și Sergiu Leuce (vicepreședinte al filialei USR Florești) au răspuns întrebărilor adresate de membrii și simpatizanții USR Cluj. Subiectele au fost următoarele:

1) Beneficiile UE pentru români;

2) Bugetul european;

3) Familia politică europeană a USR. La dezbateri au participat, în afara candidaților pentru europarlamentare, vicepreședintele USR Cluj, Elena Muscă, plus membri și simpatizanți ai formațiunii.

La Gherla a avut loc a doua întâlnire din cele trei preconizate pentru alegerile europarlamentare. Ultima dezbatere vizavi de acest subiect va avea loc la Cluj-Napoca, pe 16 septembrie.

Viziunea Primăriei Cluj-Napoca privind construirea aquapark-ului în zona estică este un eșec

Ideea unui aquapark în Cluj-Napoca a apărut la începutul anilor 2000, pe măsură ce vechile ștranduri ale orașului au început să se degradeze în lipsa investițiilor necesare pentru a le revigora, dar și a lipsei interesului de a le închiria unor operatori privați. Inițial, s-a discutat despre transformarea ștrandului „Sun”, din Grigorescu, într-un aquapark, apoi despre revigorarea Băilor Someșeni, proiect care a fost și avizat în Comisia de Urbanism și pentru care s-a spus că s-au cerut fonduri europene, proiect care a murit ca multe alte promisiuni. De ce crede USR Cluj că proiectul va fi un eșec, aici: cluj.usr.ro/viziunea-primariei-cluj-napoca-pentru-aquapark-va-fi-un-esec/

Emanuel Ungureanu cere ajutor pentru „cei 65 de îngeri” de la asociația „Zâmbet de copil”, care au insuficiență renală cronică

Deputatul USR de Cluj, Emanuel Ungureanu, și Asociația pentru Solidaritate și Empatie „Delia Grădinaru” sunt pe cale să transforme în realitate visul a 65 de copii și tineri din țară care suferă de insuficiență renală cronică. Într-un timp destul scurt, asociația a reușit să strângă un sfert din suma necesară pentru a organiza, și în acest an, tabăra „Zâmbet de Copil” In Memoriam Nicu Despa. Tabăra se desfășoară, ca de fiecare dată, în Creta și implică costuri mari, de aproximativ 60.000 de euro, deoarece vacanța acestor copii este întreruptă de patru ori de vizitele obligatorii pentru ședințele de hemodializă care au loc la un centru specializat din Heraklion. În cele 7 zile, copiii vor suporta 28 de ore de dializă individualizată. Emanuel Ungureanu invită toate persoanele dornice să ajute acești copii minunați să facă donații pentru Asociația „Delia Grădinaru”, pentru că vacanța care tocmai a început să prindă contur să fie dusă la bun sfârșit. Donațiile se pot face la acest cont: Asociația pentru Solidaritate și Empatie „Delia Grădinaru”. RO45BTRL01301205F94787XX, la Banca Transilvania. Vezi un reportaj tulburător cu viața acestor copii, aici:

Ajutor pentru tabăra „Zâmbet de Copil” In Memoriam Nicu Despa

Ajutooor!Mâine voi pleca în tabăra „Zâmbet de Copil” In Memoriam Nicu Despa, pe care o organizez pentru un grup de 65 de copii și tineri care suferă de insuficiență renală cronică.Tabără organizată în Creta este un vis împlinit pentru zeci de tineri dependenți de dializă din toate colțurile României care luptă în fiecare zi pentru viața lor cu multă determinare și demnitate.Vacanța acestor luptători adevărați va fi întreruptă de patru ori de vizitele obligatorii pentru ședințele hemodializă obligatorii la un centru specializat din Heraklion.În 7 zile trebuie să suporte 28 de ore de dializă individualizată…Soarele blând al Cretei, briza plăcută a mării, căldura valurilor, buna-dispoziție care caracterizează această familie minunată, vor fi o adevărată terapie pentru ei.Acest proiect este foarte costisitor și mai avem de strâns mulți bani pentru ca acest proiect să fie un succes.De aceea vă implor ajutorul, din nou.Toți cei care vor să-i susțină pe acești copii pot dona în contul: Asociația pentru Solidaritate și Empatie „Delia Grădinaru”RO45BTRL01301205F94787XX, la Banca Transilvania.Luptăm pentru Viață! Vă rog să share-uiti acest post.

Posted by Emanuel Ungureanu – Deputat USR on Tuesday, September 4, 2018

Goțiu: „Pentru cine veți legifera în această toamnă? Pentru toți cetățenii români, ori pentru hoții și tâlharii care au prăduit țara?”

Senatorul USR de Cluj,Mihai Goțiu, a adresat, miercuri. 5 septembrie, o declarație politică în Camera Superioară a Parlamentului, întrebându-i pe cei din coaliția PSD+ALDE dacă în noua sesiune vor să guverneze pentru toți cetățenii români, sau doar pentru cei care au jefuit țara și vor s-o sechestreze. „E o problemă mare că responsabililor din Guvern (în frunte cu agramatul de la Educație și cu cel mai incult premier post-decembrist) nu le pasă că elevii români nu vor mai face diferența dintre o insectă și un om, dar și mai mare e problemă e că majoritatea cetățenilor români nu vor mai ști care sunt diferențele dintre un parlamentar și un hoț”, a susținut parlamentarul clujean de la USR. „Astăzi (miercuri – n.r), le-am mai adresat o întrebare, direct, colegilor senatori de la PSD și ALDE: ”pentru cine veți legifera în această toamnă: pentru toți cetățenii români, ori pentru tâlharii, hoții, neghiobii și marii impostori care au prăduit și au pus pe butuci țara asta?”. Vezi ce a mai susținut senatorul clujean Mihai Goțiu, aici:

Cine și cum se produce urina

VIDEO/ Azi, în Senat (declarație politică): CINE ȘI CUM SE PRODUCE URINA. Câte asemănări există între oameni și insecte și între parlamentari și hoțiDin manualul de Biologie pentru clasa a VI-a, proaspăt ”scos pe piață”, aflăm cine și cum se produce urina, că ficatul e în partea stângă a corpului uman ori că ne înrudim până în vârful unghiilor cu… insectele și crustaceele. Asta după ce manualul de Geografie îi ”învață” pe elevi cu Turnu Măgurele e prin Mehedinți, ori că Marea Moartă a înviat și s-a mutat peste Marea Roșie.E o problemă mare că responsabililor din Guvern (în frunte cu agramatul de la Educație și cu cel mai incult premier post-decembrist) nu le pasă că elevii români nu vor mai face diferența dintre o insectă și un om, dar și mai mare e problemă e că majoritatea cetățenilor români nu vor mai ști care sunt diferențele dintre un parlamentar și un hoț. Motiv pentru care, astăzi, le-am mai adresat o întrebare, direct, colegilor senatori de la PSD și ALDE: ”pentru cine veți legifera în această toamnă: pentru toți cetățenii români, ori pentru tâlharii, hoții, neghiobii și marii impostori care au prăduit și au pus pe butuci țara asta?”. PS: Dacă Dragnea & Co își închipuie că ne sperie cu regulamente aberante, conform cărora ne va fi interzis să mai vorbim în plen dacă vom continua să-i criticăm și să protestăm, se înșeală amarnic 😉 .

Posted by Mihai Goţiu on Wednesday, September 5, 2018