Retrospectiva săptămânii 4-10 februarie 2019

Retrospectiva săptămânii 4-10 februarie 2019

Campania #OameniNoi. Primul lot de semnături a fost trimis la București. Vă mulțumim tuturor!

Aproximativ 5.500 de semnături validate de Primăria municipiului Cluj-Napoca au plecat, miercuri, 6 februarie, către București. Ele vor trimise mai apoi la Curtea Constituțională a României, pentru a fi validate. Mulțumim tuturor voluntarilor și clujenilor care își doresc #OameniNoi în politică și au semnat ori au strâns semnături pentru această inițiativă!

Imagini șocante la Secția de Pneumologie din Deva, surprinse de către Emanuel Ungureanu. Se lucrează cu aparate de 40 de ani!

Medicii și personalul medical de la Secția de Pneumologie din Deva sunt constrânși să lucreze zilnic cu resurse minime, în condiții inumane, pentru a ajuta bolnavii de plămâni din județul Hunedoara. Deputatul USR de Cluj, Emanuel Ungureanu, a surprins imagini din această secție, în care personalul medical folosește aparatură mai veche de 40 de ani. Zilnic, personalul care manipulează aceste echipamente este supus unor radiații extrem de periculoase, cu consecințe dramatice asupra stării lor de sănătate. Având în vedere situația inadmisibilă, deputatul clujean a promis că, luni, 11 februarie, va solicita Corpului de Control al Ministerului Sănătății să verifice modul în care este manageriat Spitalul Județean din Deva. Puteți urmări imaginile cu secția de Pneumologie a Spitalului Județean Deva, dar și dialogul lui Emanuel Ungureanu cu medicul Lucia Bulugean, care lucrează în această secție, accesând acest link.

Cum ne prinde primăvara cu bugetul pe 2019. Întrebări pentru Liviu Dragnea și C.P. Tăriceanu

Priviți cu atenție data din calendar (…). Cică, în sfârșit, Guvernul ar fi aprobat proiectul de buget pentru anul ăsta. Adică ceea ce ar fi trebuit să facă, potrivit legii, încă de prin noiembrie anul trecut. Spun <cică>, pentru că proiectul încă n-a ajuns la Parlament, pentru dezbatere și adoptare. Și da, ne vor prinde ghioceii până când bugetele primăriilor și ale altor instituții publice vor fi aprobate (dezbaterea lor va începe doar după ce Legea Bugetului va trece de Parlament)”, a scris, în 8 februarie, pe contul său de Facebook, senatorul USR de Cluj, Mihai Goțiu. Citește aici ce mai susține parlamentarul clujean despre întârzierea bugetului pe 2019.

Deputatul Emanuel Ungureanu: „În pușcării este lux pe lângă infernul din spitalele României”

Parlamentarul clujean a fost sâmbătă, 9 februarie, la Spitalul de Urgență din Petroșani, la câteva zile după ce a prezentat situația dezastruoasă de la Secția de Pneumologia din Deva. „Priviți, vă rog, imaginile pe care le-am filmat ieri în subsolul Spitalului de Urgență Petroșani. În această unitate sanitară acreditată de căpușa ANMCS a lui Cepoi, mâncarea este transportată pe un coridor infect, complet insalubru. Cel mai probabil, mirosul de putred, de materii fecale, provine de la țevile sparte, putrezite de vreme. Îmi voi folosi toată puterea cu care am fost mandatat să determin DSP Hunedoara, un alt cuib de șerpi pesedist, să își facă datoria, în caz contrar, mă voi îndrepta cu plângeri penale împotriva tuturor celor care sunt responsabili de mizeria și haosul din Spitalul Petroșani. Revin astăzi cu imagini de groază din baia de la etajul 4, secția Interne. Să îi arate cineva aceste imagini horror, Ministrului Justiției, în pușcării este lux pe lângă infernul din spitalele României!”, a reclamat deputatul USR de Cluj, Emanuel Ungureanu. Dacă ai stomacul tare :-(, imaginile sunt aici.

Dragnea și ai lui au ajuns să fure semnăturile inițiativei civice #FaraPenali în funcții publice!

Senatorul Mihai Goțiu a reacționat public la puțin timp după ce doi „celebri” PSD-iști au încercat să blocheze inițiativa #FaraPenali în funcții publice în Parlament. „Avem așa: un condamnat penal, Cătălin Rădulescu, <promovat> de PSD în Biroul Permanent al Camerei Deputaților, și un <celebru> Florin Iordache, vice-președinte al Camerei și fost ministru al Justiției, cunoscut ca fiind autorul OUG 13. Cei doi și-au dat mâna, ca să încerce blocarea inițiativei civice #farapenali în funcții publice, sub pretextul că sute de mii de semnături (peste 500.000!!!) n-ar fi fost depuse la Parlament!Ca să fie clar, dincolo de discuțiile procedurale și tehnice: pentru semnăturile depuse există opis-uri cu inventarul dosarelor. Semnăturile care nu au fost depuse sunt cele blocate (în mod abuziv și ilegal) de unii primari (majoritatea PSD), care nu au validat încă listele! Validitatea semnăturilor de pe listele depuse a fost verificată de primării. Atribuția serviciilor tehnice ale Camerei Deputaților era să verifice (în momentul predării, nu după mai bine de trei luni după ce au semnat de primire!!!) conformitatea – că listele din dosarele înregistrate în opis-uri se află în dosare”, a reclamat, pe contul său de Facebook, senatorul USR de Cluj, Mihai Goțiu. Citește tot mesajul parlamentarului clujean referitor la acest subiect.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *
You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>