Retrospectiva săptămânii 7-13 ianuarie 2019

Retrospectiva săptămânii 7-13 ianuarie 2019

Campania #OameniNoi continuă! Care este situația la început de an și pe ce loc se află Clujul

Dragi membri, simpatizanți și voluntari ai USR Cluj, bine v-am regăsit în 2019 și „La mulți ani”! Începem primul newsletter din acest an informându-vă că se strâng în continuare semnături în campania #Oameni Noi In Politica.  Cifrele, însă, arată faptul că e nevoie de un efort susținut în ultimele săptămâni. În țară, au fost strânse, până duminică, 13 ianuarie 2019, 104.678 de semnături. Capitala se află pe primul loc, cu 15.332 semnături, urmată de județul Cluj, cu 7.701 semnături, Arad (6.371), Brașov (6.082), Bihor (5.984) și Iași (5.003 semnături). „Campania este încă în etapa de strângere de semnături. Pragul de 100.000 de semnături a fost atins, dar ne-a mai rămas cel de 5.000 pe 11 județe. Îi încurajăm mai ales pe cei din Prahova, Argeș, Sibiu, Timiș și Maramureș să ne semneze. Toate listele cu semnături au fost trimise la București pentru fotocopiere și îndosariere cu șnur. Dosarele vor ajunge la noi în curând pentru a fi distribuite primăriilor pentru validare”, a declarat Bogdan Iasinovschi, membru al USR Cluj și unul dintre coordonatorii campaniei. Totuși, pentru a evita riscul de a scădea sub acest prag prin anularea unor semnături, coordonatorii campaniei au propus un target de 8.000 de semnături, la nivel județean. Ajută la strângerea semnăturilor! Fiecare semnătură contează. Descarcă formularul de semnături pentru județul tău și citește cu atenție instrucțiunile de completare: https://oameni-noi.ro/liste-de-semnaturi/

Senatorul USR Mihai Goțiu acuză: „Ministerul Mediului a semnat un protocol pentru distrugerea unui Parc Național!”

Ministerul Mediului și-a dat acordul pentru distrugerea Parcului Național Defileul Jiului. Sub pretextul atragerii de fonduri structurale, ministrul Grațiela Leocadia Gavrilescu a semnat cu reprezentanții Hidroelectrica un protocol în acest sens, obținut de senatorul USR Mihai Goțiu în urma unei întrebări parlamentare. Parlamentarul clujean afirmă că documentul e stupefiant. „În mod expres, Ministerul Mediului promite susținere celor de la Hidroelectrica pentru proiecte care să vizeze, citez: <Consolidarea biodiversității în Defileul Jiului și identificarea soluțiilor pentru asigurarea unui debit ecologic>. Pentru a vorbi de <asigurarea unui debit ecologic>, Hidroelectrica ar trebui să aibă un proiect în Parcul Național Defileul Jiului. În decembrie 2017, Curtea de Apel București a anulat, însă, definitiv, autorizațiile de construire emise pentru proiectul hidroenergetic de pe Jiu, pentru că nu avea și nu are cum să obțină un acord de mediu pentru așa ceva într-un parc național”, a declarat, pe 7 ianuarie, senatorul USR Cluj. Citește mai multe despre subiect aici.

Deputatul Emanuel Ungureanu cere Ministerului Sănătății să aloce bani și centrelor private de transplant din țară

Parlamentarul clujean de la USR a fost prezent, în cursul acestei săptămâni, la Spitalul „Sfântul Constantin” din Brașov, la o acțiune unică până acum în Europa de Est. O echipă de 27 de medici din Brașov, Cluj, Târgu-Mureș, Gent (Belgia) și Geneva (Elveția) a intervenit chirurgical în patru cazuri, timp de patru zile, operațiile fiind făcute cu ajutorul robotului Da Vinci. Patru oameni și-au <smuls> o parte din corp, în mod benevol, pentru salvarea persoanelor dragi! Un cumnat i-a dat rinichiul cumnatului său, o mamă, fiului său, iar două soții, soților lor. Brațele robotului Da Vinci au fost de mare folos, cu ajutorul lui s-au făcut patru prelevări de rinichi și o implantare”, a explicat deputatul USR de Cluj, Emanuel Ungureanu, vicepreședinte al Comisiei de Sănătate din Camera Deputaților. Din spital, Emanuel Ungureanu a făcut un apel la Ministerul Sănătății, solicitând instituției să aloce sume de bani și centrelor private de transplant, nu numai celor de la stat. Alături de parlamentarul clujean s-a aflat dr. Bogdan Moldovan, din Târgu-Mureș, specializat în transplant multiorgan, care a participat la operațiile de prelevare. Urmăriți povestea tulburătoare a donatorilor, a beneficiarilor și a echipei de 27 de medici din Brașov, Târgu-Mureș, Cluj, Gent și Geneva, care au realizat ceea ce, cu siguranță, poate fi numit „miracolul vieții, aici.

„D-nă ministru Andronescu, plagiatul e sabotaj pentru viitorul României. Luptați cu impostura sau lăsați locul altcuiva!”

Într-o scrisoare deschisă adresată ministrului Educației, Ecaterina Andronescu, senatorul USR de Cluj, Mihai Goțiu, susține că „plagiatul nu e <o problemă minoră> și nici <o practică nefericită>, după cum încearcă să ne convingă ministrul Educației, în cele mai recente declarații de presă, una făcută la sfârșitul anului trecut, a doua, ieri (3 ianuarie – n.r), când a încercat să dreagă busuiocul”. „Impostura este o problemă sistemică atât a educației, cât și a societății românești, în ansamblul ei. Plagiatul e înșelăciune și furt în același timp. Reprezintă o însușire a unor merite și drepturi necuvenite și o bulversare a valorilor dintr-o comunitate”, a reclamat parlamentarul clujean. „Plagiatul e un sabotaj la adresa viitorului României și e nevoie de asumarea unei lupte directe cu acest flagel. Dacă nu sunteți dispusă să duceți această luptă, lăsați locul unui ministru responsabil. Dacă s-o mai găsi prin PSD și ALDE o asemenea persoană”. Citește AICI întreaga declarație a senatorului USR de Cluj Mihai Goțiu referitoare la această gravă problemă, pe care o consideră „un adevărat flagel al societății românești”.

Deputatul Emanuel Ungureanu: „România conduce UE, dar nu aplică regulile europene!”

În iunie 2018, Parlamentul European a adoptat o rezoluție care susține întru totul mesajul inițiativei noastre: „persoanele condamnate definitiv pentru corupție ar trebui să își piardă dreptul de a candida la alegeri pentru o perioadă proporțională cu gravitatea infracțiunii”. „Instituțiile UE gândesc ca noi, iar noi, cei un milion de semnatari ai inițiativei, gândim la nivel european! Astăzi (8 ianuarie 2019 – n.r.), se împlinesc 73 de zile de când #FaraPenali este blocată de Liviu Dragnea la Camera Deputaților. Inițiativa noastră nu a ajuns la Curtea Constituțională a României sub pretextul că angajații Secretariatului General nu au avut timp să copieze dosarele cu semnături deși acest lucru trebuia realizat încă de la finalul lunii octombrie. În aproape trei luni de zile, au copiat doar un sfert din dosare!”, a reclamat, pe contul său de Facebook, deputatul USR de Cluj, Emanuel Ungureanu. „Primul infractor al țării este disperat, se gândește la amnistie și grațiere și dă în judecată Comisia Europeană ca să scape de acuzația de deturnare a 21 de milioane de euro, acum când România a preluat președinției Consiliului UE, și vrea să stopeze un eventual referendum al inițiativei <Fără Penali în funcții publice>”. Vezi ce soluție simplă are parlamentarul clujean pentru îndepărtarea lui Liviu Dragnea și a camarilei sale, AICI.    

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *
You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>