Lucrurile se pot schimba în bine atâta timp cât oamenii corecți, oamenii harnici, oamenii care cred în eficientizarea și profesionalizarea statului se implică. În ultimul an poate că a părut de multe ori că am pierdut bătălia cu corupții, că protestele din stradă nu au avut nici un efect, că nu vom avea o țară în care cei plecați peste hotare să își dorească să se întoarcă definitiv, o țară în care nu doar se trag liniuțe pe o hartă ci se fac drumuri, iar în spital ești tratat corect indiferent de veniturile pe care le ai.

Campania #fărăpenali are un scop concret și anume modificarea constituției  astfel încât agenda publică să nu mai fie ocupată de condamnați penali care să încerce în fel și chip să schimbe legile justiției sau funcționarea justiției după bunul plac. Pe lângă acest rol sa ii zicem juridic, funcțional (din momentul aplicării un hoț nu va mai putea fi primar sau parlamentar) eu cred că această campanie are și un efect de coagulare a celor care vor să schimbe România. La proteste, oamenii se adună mânați de aceleași  idealuri, de aceeași dorința de a apăra justiția, dar oamenii din piață nu se cunosc. Această campanie duce lucrurile mai departe. Voluntarii și cei care semnează au timp să socializeze să facă schimb de idei. Toți cei care au strâns semnături sau au semnat își doresc să scape de mama tuturor problemelor, cea de la care proiectele de dezvoltare se blochează, cea de la care inechitatea socială nu se poate corecta și anume corupția. Faptul că am reușit să strângem peste 800mii de semnături și peste 20mii în 23 de județe arată ca suntem mulți și că putem să schimbăm lucrurile, nu peste noapte, dar putem să le schimbăm. Cred că această campanie vine să dea un suflu nou, să arate că există speranță. USR Florești te așteptă sâmbăta 18 Aug de la ora 17:00 până la 21:00 la evenimentul „Floreștiul vrea o comunitate fără penali” să semnezi sau să ajuți la strângerea de semnături. Mai multe date despre eveniment găsiți pe pagina de Facebook USR Florești.