Senatorul Mihai Goțiu s-a întâlnit cu locuitori din Florești. Ce probleme au reclamat oamenii în cele două ore și jumătate de discuții și cum a răspuns parlamentarul clujean

Senatorul Mihai Goțiu s-a întâlnit cu locuitori din Florești. Ce probleme au reclamat oamenii în cele două ore și jumătate de discuții și cum a răspuns parlamentarul clujean

Senatorul USR de Cluj, Mihai Goțiu, a fost prezent vineri seara la Florești, unde s-a întâlnit cu membri și simpatizanți ai formațiunii, dar și cu locuitori din Florești. Discuția a fost mediată de către președintele filialei locale a USR Florești, Mihai Vădan.

În cele aproape două ore și jumătate cât a durat întâlnirea, cei prezenți au reclamat problemele cu care se confruntă cea mai mare comună din România, au pus întrebări despre procesul legislativ din Parlamentul României, s-au interesat de activitatea primăriei în unele domenii, acuzând lipsa de tansparență pe care echipa condusă de edilul-șef Horea Șulea o afișează în raport cu locuitorii Floreștiului.

Participanții au reclamat traficul imposibil prin Florești, mai ales dimineața și seara spre și dinspre Cluj, lipsa trotuarelor, dar și nevoia unor piste de biciclete. Unul dintre cei prezenți la întâlnirea cu senatorul clujean s-a plâns de faptul că, în toată comuna, care, oficial, are peste 38.000 de locuitori, și spre 50.000 neoficial, nu sunt decât două puncte de reciclare a deșeurilor.

Un alt floreștean, care s-a prezentat ca fiind și administratorul unui site local, a reclamat probleme de mediu în zona societății ONCOS, solicitându-i parlamentarului clujean ajutor pentru aflarea concentrației de amoniac din aer și o serie de analize a apei de la robinet în zona de restricție a firmei amintite. Construcția Centurii Sud Florești, o altă mare problemă, a fost pusă și ea în discuție. Un alt participant s-a interesat de legea achizițiilor publice, dorind să afle dacă (și cum) se pot aduce amendamente la această lege, astfel încât firmele îndoielnice, care câștigă contracte, dar nu le duc la bun-sfârșit, să fie restricționate.

Un consilier local din Florești s-a interesat de mersul campaniei #FaraPenaliInPolitica și dacă alegerile locale din 2020 se vor desfășura tot într-un singur tur, ca precedentele din 2016. În toiul discuțiilor, a intervenit un locuitor al comunei Florești, care a reclamat o problemă de neimaginat, parcă, pentru 2019. Acesta a ridicat problema Casei de Cultură din localitate, care este deschisă doar o oră, cel mult o oră și jumătate într-o zi pe săptămână. În restul zilelor, spațiul cultural este închis, iar primăria, a susținut floreșteanul, nu vrea să o pună la dispoziția celor interesați.

Participanții au mai reclamat atitudinea nepăsătoare, indolentă, chiar disprețuitoare a primarului Horea Șulea vizavi de problemele pe care le reclamă locuitorii comunei, și lipsa de transparență a administrației locale în cazul unor decizii care îi vizează direct pe ei. Unii au cerut intervenții legislative sau aplicarea unor amendamente la unele legi (în special la cele din domeniul construcțiilor). Un participant a dorit să afle ce promisiuni ar putea face USR Cluj, ori senatorul Mihai Goțiu, personal, pentru a-l determina să intre în partid, iar un altul, care a redactat „Manifestul pentru Florești”, pe cinci pagini, a cerut o alianță locală între USR, PLUS și PMP „ca să scoatem un candidat care să-l învingă pe Horea Șulea.

În funcție de problemele și subiectele abordate, senatorul Mihai Goțiu le-a răspuns direct celor prezenți ori a cerut timp pentru a se documenta. Ai înregistrarea VIDEO cu întâlnirea de la Florești, aici: https://www.facebook.com/USRFloresti/videos/2424683711100379/.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *
You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>