În data de 18 iulie 2017, Consiliul Local Cluj-Napoca a aprobat, prin Hotărârea nr. 758/2017, procedura prin care a fost concesionată organizarea anuală a Târgului de Crăciun în Piața Unirii. Organizatorul a fost ales prin selecție de oferte pe o perioadă de 5 ani, conform documentației de achiziție, însă contractul semnat dă posibilitatea prelungirii cu mult peste această durată. Mai mult, contractul în forma aprobată prin Hotărârea Consiliului Local opacizează relația contractuală și permite orice fel de schimbări ale contractului fără controlul Consiliului Local, punând în pericol interesele cetățenilor și permițând monopolizarea organizării acestui eveniment. Totodată, deficiențele juridice ale contractului pun în dezavantaj administrația locală.

În ciuda eforturilor noastre, nu am reușit să determinăm administrația să revină asupra formei contractului, iar până la această oră nu ne-a fost pus la dispoziție contractul semnat, astfel încât există suspiciunea că contractul semnat este diferit de modelul aprobat prin votul Consiliului Local din data de 18 iunie 2017. Am cerut din nou acest act și vom urmări modul în care această concesiune se desfășoară.

Conform datelor publicate de Primărie, la licitația organizată s-a depus o singură ofertă din partea asocierii dintre SC Respect Bigtime Group SRL, SC Paledris SRL și SC Club Arena SRL, care a și câștigat procedura.

Avem nevoie de instituții care nu se tem să ofere cadrul adecvat realizării transparenței reale a actului de administrare, întrucât aceasta generează concurența necesară pentru promovarea celor mai bune soluții pentru cetățeni.

USR Cluj-Napoca Propuneri contract concesiune Targ de Craciun

Anexa HCL 758_2017_Targ Craciun Cluj-Napoca