MIHAI GOȚIU ACUZĂ: Romsilva a intensificat tăierea pădurilor sănătoase într-o perioadă de restricție

păduri defrișate Romsilva

Senatorul USR de Cluj, Mihai Goțiu, susține că Romsilva a intensificat tăierea pădurilor sănătoase, în timp de pandemie și restricții, cu piaţa de lemn prăbuşită şi în condiţiile în care milioane de metri cubi de lemn doborâţi de vânt putrezesc în munţi.

Mihai afirmă, pe contul său de Facebook, că asta dovedește fie inconștiență și incompetență maximă, fie o operațiune masivă de finanțare a campaniilor electorale din acest an!

Vezi pe acest link și vezi motivele susținute în acest sens de parlamentar.


 

Gherla, orașul fără copii: Propuneri pentru îndreptarea situației

USR Gherla Andrada Opriș

„În urmă cu un an, atrăgeam atenţia autorităţilor că lipsa unei creşe în Gherla devine critică şi este unul din motivele importante pentru care tinerele familii nu se stabilesc în oraş.
Creşa este prima instituţie care ajută la formarea unui copil şi este fundamentală pentru echilibrul familial. Ea permite ambilor părinţi să muncească, permite păstrarea în siguranţă a copiilor, monitorizarea stării lor de sănătate precum şi deprinderea primelor învăţături care ţin de viaţă socială, interacţiune, joacă etc.
Astăzi, conform datelor Institutului Național de Statistică, numărul nou-născuților din Gherla scade deja, fapt ce duce la viitoarea depopulare a orașului şi la pierderea locurilor de muncă
”, explică Andrada Opriș, colega noastră de la USR Gherla.
Vezi aici care sunt propunerile Andradei pentru îndreptarea situației.


 

Candidatul Alianței USR PLUS la CJ Cluj: „Sănătatea și siguranța în comunitățile noastre sunt printre prioritățile USR”

Elena Muscă, vicepreședinte USR Cluj și, totodată, candidat al Alianței USR PLUS la Consiliul Județean Cluj, a anunțat o nouă aplicație de informare asupra calității aerului. Ea poate fi accesată de pe site-ul https://cluj.usr.ro/calitateaer/ și prezintă calitatea aerului în câteva cartiere din Cluj.

În cadrul discuției despre calitatea aerului organizată de comunitatea Clujul Sustenabil, a devenit evident că un obsacol în lupta împotriva poluării este lipsa de conștientizare a impactului calității aerului asupra sănătății, de multe ori pentru că poluarea nu e vizibilă.

În perioada următoare, vom extinde rețeaua de senzori în cât mai multe localități din județ.

Avem nevoie de cât mai multe date pentru a lua deciziile potrivite pentru a controla praful în oraș. Sănătatea și siguranța în comunitățile noastre sunt printre prioritățile USR”, explică Elena Muscă.


 

Carol Szasz, candidatul USR Gherla la primărie: „3.000 de kilometri de autostrăzi, domnule Orban? De unde luați oameni?”

Carol Szasz, inginer constructor Căi Ferate, Drumuri și Poduri, cu o vechime considerabilă în domeniu, a reacționat la prezentarea programului Reclădim România prezentat de Guvernul Orban.

3.000 km de autostrăzi? Cu ce oameni, domnule prim-ministru? Hârtia suportă orice, dar electoratul nu mai înghite gogoși! S-a întrebat cineva de câte sute de mii de oameni (din care câteva mii de calificați) sunt necesari pentru a construi 3.000 de km de autostradă? De unde să-i luam? Ne bazăm că vin alții, din exterior, să construiască? Am văzut în ultimii 30 de ani de ce sunt în stare”, afirmă Carol Szasz, candidatul USR la Primăria Gherla.

Intră pe acest link și citește toate motivele pentru care colegul nostru este îndreptățit să afirme că acestea sunt doar niște promisiuni electorale.


 

Emanuel Ungureanu a depus o plângere penală împotriva „tartorilor” de la Institutul Oncologic de la Cluj

Deputatul USR de Cluj, Emanuel Ungureanu, le-a făcut plângere penală șefilor Institutului Oncologic Cluj-Napoca (IOCN), Cătălin Vlad și Patriciu Achimaș.  Susține că aceștia sunt direct responsabili de infectarea cu virusul COVID a mai multor cadre medicale din această instituție.

În plângerea făcută la parchet, Emanuel susține că 12 cadre medico-sanitare de la IOCN, medici rezidenți, infirmiere, asistente medicale și un brancardier, au fost infectate de o pilă a managerului institutului, dr Cătălin Vlad.

Managerul Cătălin Vlad și Patriciu Achimaș, <tartorii> Institutului Oncologic din Cluj, sunt protejați politic de Emil Boc, prietenul traficantului de organe Mihai Lucan și al managerului Spitalului Județean de Urgență Cluj, Petrică Șușca”, a susținut Emanuel Ungureanu, la ieșirea sa de la Parchet.

Ai VIDEO cu toate declarațiile lui Emanuel Ungureanu.


 

Mihai Goțiu îl provoacă pe ministrul Transporturilor să bea apă direct din Lacul Tarnița, sursa clujenilor de apă potabilă

Senatorul Mihai Goțiu l-a întrebat, pe contul său de Facebook, pe ministrul Transporturilor, Lucian Bode, dacă are curajul să bea un pahar de apă direct din Lacul Tarnița, sursa de apă potabilă pentru sute de mii de locuitori ai Clujului.

Reacția vine după ce, sâmbătă, senatorul USR a primit răspunsul oficial la interpelarea, de luna trecută, privitoare la interzicerea ambarcațiunilor cu motor pe lacurile Tarnița și Beliș Fântânele, din județul Cluj.

În răspuns, reprezentanții Ministerului Transporturilor au informat că proiectul Hotărârii de Guvern va reintra în procedură de avizare „în cel mai scurt timp”.

În opinia lui Mihai, asta înseamnă că interzicerea ambarcațiunilor cu motor pe lacurile Tarnița și Beliș a fost amânată cu încă 10 luni.


 

Sergiu Leuce, candidatul USR la Primăria Florești, își prezintă viziunea pentru dezvoltarea celei mai mari comune din România

Sergiu Leuce spune că Floreștiul de astăzi a ajuns la dimensiunile unui oraș (neoficial, Floreștiul are aproximativ 50.000 de locuitori – n.r.) și dezvoltarea nu se oprește aici.

PUG-ul (Planul Urbanistic General – n.r.) actual este din 2004 și este total depășit de realitate. S-au făcut derogări masive astfel că viziunea generală a dispărut și nu mai este controlată de administrația locală.

Florești are nevoie de un PUG nou, adaptat realităților de azi, un PUG care să dea direcția de dezvoltare pentru următorii 10 ani. Avem nevoie de implementarea unor rețete de trafic coerente, pentru fiecare zonă în parte, dar și de magistralele mari care să facă legătura cu orașul Cluj-Napoca cum ar fi Centura Sud Florești și, bineînțeles, centura Metropolitană TransRegio Feleac”, declară Sergiu Leuce.


 

Se toaletează copacii din Parcul Mare din Gherla, la sesizarea colegilor noștri din USR

toaletare copaci Gherla- USR

În urma a numeroase sesizări cu strângere de semnături și monitorizări ale situației de către membrii USR Gherla, administrația locală începe timid să ia măsuri privind toaletarea câtorva arbori.

Odată începută acțiunea, se dovedește că ceea ce colegii noștri afirmau demult e adevărat: copacii sunt putrezi și reprezintă un pericol pentru trecători.

Gherla trebuie să ia măsuri în privința sanătații spațiilor verzi în cel mai scurt timp, iar candidații USR și-au asumat demult tema protecției mediului și a ecologiei”, susțin colegii noștri de la USR Gherla.


 

Cătălin Sălăgean: Candidatul Alianței USR PLUS la președinția Consiliului Județean Cluj continuă deplasările în județ. Ce a găsit în Aghireșu

Săptămâna trecută, Cătălin Sălăgean, președintele USR Cluj și candidat la președinția CJ Cluj, a ajuns în comuna Aghireșu. „Sate uitate de autorități am găsit și în comuna Aghireșu. Ticu, Aghireșu, Ticu-Colonie, Dâncu sunt doar o parte din satele/cătunele comunei în care oamenii nu-și mai fac iluzii că se vor apuca vremuri mai bune,” declară Cătălin Sălăgean într-o postare pe pagina sa de Facebook.

Nevoile locuitorilor din aceste sate sunt dintre cele mai elementare: acces la mijloace de transport, care să îi ducă la magazin sau la medic, acces la o sursă de apă, drumuri și canalizare.

Am realizat cât de izolați sunt de restul lumii când toți oamenii pe care i-am întâlnit acolo mi-au spus că cel mai mult și-ar dori să aibă un mijloc de transport care să-i ducă o dată sau de două ori pe săptămână la magazin sau la medic”, a declarat Cătălin Sălăgean.


 

Infrastructura județului Cluj se uzează mult prea repede pentru banii care sunt pompați în ea

drum surpat

Trei drumuri s-au surpat în ultimele două luni în județul Cluj.

Pe drumul de la Călata la Huedin, s-a rupt podul.

Între Beliș și Călățele, drumul național s-a rupt de la inundații.

Pe drumul de la Valea Drăganului la Poieni, podul temporar, care era în reparații, s-a dus și el. Asta după ce podul fusese rupt în prealabil chiar în timpul unor lucrări de consolidare în luna mai.

Infrastructura județului se uzează mult prea repede pentru banii care sunt pompați în ea. Și asta se răsfrânge asupra oamenilor din localitățile respective.

Consiliul Județean Cluj trebuie să pornească rapid o anchetă internă asupra modului în care se fac întreținerea și asfaltarea drumurilor din județ. Degeaba sunt inaugurate drumurile cu fanfară cu trei luni înainte de alegeri, dacă peste doi ani sunt din nou pline de gropi sau, mai rău, rupte de-a binelea”, susține Raluca Hărăguș, candidat USR PLUS la Consiliul Județean Cluj.