CAMPANIA #OameniNoi. Au mai rămas 29 de zile și 99.226 semnături de strâns. Vezi pe ce loc se află județul Cluj

Județul nostru se află pe locul doi în țară, după București, cu aproape 4.000 de semnături (3.799 mai precis) din totalul de 50.774 strânse pănă duminică, 11 noiembrie 2018. Pentru a ajunge în Parlament, inițiativa cetățenească are nevoie de cel puțin 100.000 de semnături obținute în întreaga țară. Dintre acestea, în 11 județe și în municipiul București trebuie să fie obținute câte 5.000 de semnături minimum. Totuși, pentru a evita riscul de a scădea sub pragul de 100.000 prin anularea unor semnături, ne propunem să obținem cel puțin 150.000 de semnături. Campania de strângere de semnături se încheie în 10 decembrie. „Overall, stăm prost. Avem nevoie de 150.000 până la mijlocul lunii decembrie. Filialele locale USR Cluj organizează săptămânal acțiuni, dar e nevoie de o implicare mai mare din partea tuturor cetățenilor cu drept de vot, pentru a atinge pragul de semnături necesare”, a spus Bogdan Iasinovschi, coordonator USR al campaniei #OameniNoi. Proiectul civic și politic „Oameni Noi în Politică” este susținut de 26 de organizații civice și 4 partide care și-au propus ca, împreună, să redea puterea votului românilor prin reforma legilor electorale. Poți strânge și, mai apoi, trimite lista ta de semnături Aici


O nouă dezbatere internă pentru candidații USR la alegerile pentru Parlamentul European

O nouă dezbatere cu candidații pentru cursa internă la ocuparea unui loc pe lista pentru alegerile europarlamentare s-a desfășurat în acest weekend la Cluj. Dezbaterea s-a desfășurat în Sala de conferințe a Cluj Arena, duminică, 11 noiembrie.2018, de la ora 15.00 și a fost moderată de prof. univ. dr. Daniel David. La discuții s-au înscris următorii candidați USR: Nicu Ștefănuță, Radu Ghelmez, Lavinia Andrei, Niță Traian, Teodora Stoian și Alexandru Vărzaru.

https://www.facebook.com/usrcluj/videos/756394564695241/UzpfSTI3OTQ1NDc3MjY0NTY2MjozMDg5NDI1NDYzNjM1NTE/


Acțiune de ecologizare în Pădurea Făget de lângă Cluj. S-au strâns șase tone de deșeuri

Aproape 100 membri ai grupului „Alergători Începători Cluj”, dar și activiști de mediu ori simpli iubitori ai naturii, adulți și copii, precum și membri ai USR Cluj, au participat, în weekendul care tocmai a trecut, la o acțiune de ecologizare a Pădurii Făget. Iubitorii naturii au strâns șase tone de deșeuri. Ai imagini de la această acțiune: Aici


Mihai Goțiu: „Sunt unii colegi din Parlament care consideră că ești bun de pușcărie dacă manifești o <percepție antiromânească>”

Senatorul USR de Cluj, Mihai Goțiu, a reclamat, miercuri, 7 noiembrie, proiectul Legii Antiromânismului, propus de coaliția PSD+ALDE. „Ca idee, ce ar însemna o asemenea lege: dacă te exprimi critic cu privire la calitatea artistică și modul în care statuia lui Avram Iancu, din piața cu același nume din Cluj, distruge spațiul respectiv, îl face total nefuncțional și ajunge subiect de glume în ghidurile internaționale de turism, riști să ajungi la închisoare!”, a reclamat parlamentarul clujean. „Sunt unii colegi din Parlament care consideră că ești bun de pușcărie dacă (atenție!) manifești o <percepție antiromânească>”. Vezi ce a mai spus senatorul Mihai Goțiu despre acest proiect, aici:

https://www.facebook.com/gotiu.mihai/videos/712634285771762/UzpfSTEyNzQyNzMxMzE6MTAyMTY4Mzk0NDc0Mzk4NjM/


La finalul lunii, se vor cunoaște numele a 43 de candidați USR pentru alegerile europarlamentare

Cei peste 6.000 de membri USR vor vota electronic, la finalul acestei luni, pentru a-și propulsa favoriții cât mai sus pe lista USR. Dintre cei 80 de candidați actuali, vor rămâne pe lista finală doar 43. Pe de altă parte, în săptămâna trecută, candidatul USR Cluj, Adriana Cristian, a participat la dezbaterea organizată de USR Timiș. Cum a răspuns Adriana întrebărilor primite la Timișoara puteți afla urmărind înregistrarea dezbaterii:

https://www.facebook.com/USRFilialaTimis/videos/512589412590521/
(partea I).

https://www.facebook.com/USRFilialaTimis/videos/296468264301902/
(partea a II-a).


Emanuel Ungureanu: „După 3 ani de la tragedia de la Colectiv, ne găsim în aceeași situație”

Deputatul USR de Cluj a fost invitat, joi, 8 noiembrie, la emisiunea tv online a jurnalistului Sabin Gherman. Cei doi au abordat o problemă foarte gravă din societatea românească: indiferența instituțiilor statului față de bolnavii aflați în stare critică. Un exemplu foarte trist în acest sens este cazul tânărului din Piatra Neamț, Alexandru Gabriel Băiașu, care a murit ca urmare a tergiversării autorităților românești. Emanuel Ungureanu a atras atenția asupra faptului că, după 3 ani de la tragedia de la Colectiv, ne găsim în aceeași situație, de a nu putea face nimic pentru persoanele care suferă arsuri pe o suprafață mai mare de 50% din corp. „Alex a murit fix în ziua în care împlinea 28 de ani, pentru că a avut să fie al doisprezecelea mare ars, iar noi avem doar 11 paturi de spital pentru astfel de situații în toată țara”, a reclamat parlamentarul USR. Poți urmări întreaga discuție aici:

https://www.facebook.com/sabin.gherman/videos/1955242974583672/UzpfSTEyMTMyOTk5OTU0NTA1ODc6MTkxMjQ1MjEyMjIwMjAzNA/


Mihai Goțiu, autodenunț în Senatul României: „Sunt vinovat, aștept pedeapsa!”

Senatorul Mihai Goțiu a luat atitudine, miercuri, 7 noiembrie, vizavi de reacția Jandarmeriei Române, care a amendat un cetățean al acestei țări pentru convocarea unei acțiuni publice în mediul online. Cornel Vîlcu a fost amendat cu 1.200 de lei de către jandarmi pentru convocarea pe Facebook a unei adunări publice nedeclarate, în 21 octombrie, în Piaţa Unirii din Cluj-Napoca. „La sfârșitul acestei săptămâni sau poate sâmbăta ori duminica viitoare ori, poate, în toate sâmbetele și duminicile care vor urma, voi fi în piață. Poate la Cluj, poate la București sau poate în alt oraș, cu un steag ori cu o pancartă şi cu o portavoce pentru a-mi exprima poziţia faţă de ce se întâmplă acum în ţară”, a transmis Mihai Goțiu. „Pentru a nu spune că n-au știut, voi transmite înregistrarea citirii textului în discuție în Senatul României, a postării lui pe Facebook și a participării la oricare dintre protestele viitoare către Jandarmeria Română, d-lor Sindile și Cucoș, și către Ministerul Afacerilor Externe, d-nei Carmen Dan. Practic, mă voi face ”vinovat” de comiterea acelorași fapte pe care le-a comis și cetățeanul Dumitru Cornel Vîlcu”, a mai spus senatorul clujean din partea USR. Ai VIDEO cu declarația, aici:

https://www.facebook.com/gotiu.mihai/videos/2272948709655796/UzpfSTEyNzQyNzMxMzE6MTAyMTY4MTg2NjAwODAxOTI/