Am dat startul competiției interne între candidații USR pentru alegerile locale

Candidații USR pentru alegerile locale vor fi aleși la nivel de filială locală (primar, consilieri locali) și la cel de filială județeană (președinte CJ și consilieri județeni), printr-un vot intern al membrilor USR. Membrii USR Cluj care și-au depus candidaturile în competiția internă se pregătesc pentru a face față provocărilor specifice administrație publice locale, venind cu soluții diverse pe care le prezintă atât în cadrul dezbaterilor publice pe teme de interes local și județean, la ședințele de consiliul județean și consilii locale, cât și în cadrul dezbaterilor interne. În județul Cluj, filialele locale USR Cluj Napoca, Florești și filiala județeană USR Cluj au dat startul dezbaterilor între candidați. Până la începutul lunii ianuarie 2020, toate filialele își vor fi desemnat candidații.

Dezbatere internă între candidații USR Cluj Napoca la alegerile locale

 

Emanuel Ungureanu și-a depus candidatura pentru Primăria Cluj-Napoca, în competiția internă

Deputatul USR de Cluj a spus că va încerca să aducă soluţii concrete la marile probleme ale oraşului, cum ar fi cele de trafic sau spitalele mizere. „Mi-am depus candidatura în competiţia internă din USR pentru funcţia de primar al municipiului Cluj-Napoca la alegerile locale din 2020, alături de încă un coleg din filială. Eu am decis să candidez din dorinţa de a aduce un suflu nou în administraţia locală şi soluţii concrete care pot fi puse în aplicare imediat pentru marile probleme ale oraşului, cum sunt traficul infernal, spitalele mizerabile, lipsa unor spaţii de joacă adecvate pentru copii, construirea de noi creşe, locuinţele sociale, dar şi stoparea haosului din urbanism”, a declarat parlamentarul clujean. Emanuel Ungureanu şi celălalt membru al partidului, Daniel Burcuţ, şi-au susţinut, vineri, 23 noiembrie, candidaturile în faţa colegilor. Candidatul USR PLUS la Primăria Cluj-Napoca va fi stabilit până în februarie 2020.

Emanuel Ungureanu, deputat USR de Cluj

 

Albastru de USR, culoarea care prinde tot mai mult în județul Cluj. Câte filiale s-au înființat

Noiembrie a fost luna din acest an cu cele mai multe filiale locale USR înființate în județul Cluj. Cinci filiale USR au fost înființate în decursul lunii noiembrie în comunele Cuzdrioara, Mociu, Ceanu Mare, Mihai Viteazu și Sânpaul. Cu cele cinci filiale nou-înființate, USR a ajuns să fie reprezentat prin structuri teritoriale în 26 din orașele și comunele din județul Cluj, în care locuiesc 82% din cetățenii cu drept de vot și acoperă 32%din UAT-urile din județul Cluj „Procesul de extindere a USR e unul continuu, deschis și incluziv. Vrem ca spiritul USR să ajungă în toate comunele din județ și să aducem alături de noi oamenii de bună credință care vor să se implice la nivelul comunității lor pentru a construi un viitor mai bun și mai just pentru generațiile de azi și cele de mâine”, a declarat Elena Muscă, responsabilul județean cu extinderea USR Cluj.

Filiale USR Cluj (noiembrie 2019)

 

Cifrele dezastrului din pădurile României, confirmate oficial. În buzunarele hoților au intrat aproximativ un miliard de euro!

Noul ministru al Mediului, Costel Alexe, a confirmat, oficial, joi, 22 noiembrie, statisticile Inventarului Forestier Național: la un volum de 18,6 milioane de metri cubi exploatați, anual, cu acte, alte 20 de milioane de metri cubi au fost tăiați ilegal! Senatorul Mihai Goțiu, care a documentat pe teren și a prezentat situația dezastruoasă din pădurile României, a reacționat pe contul său de Facebook. „Ministerul Apelor și Pădurilor și Guvernul României au cunoscut situația, dar au negat-o. Mai mult, au pus presiune pe funcționarii publici, pentru a-i reduce la tăcere. (…) Totul s-a făcut cu acoperirea Guvernelor PSD”, a declarat Mihai Goțiu. Parlamentarul clujean a aproximat că un miliard de euro/an au intrat în buzunarele hoților, tâlharilor și complicilor lor din politică și din instituțiile publice.

Dezastrul din pădurile României

 

USR Sânpaul, cea mai nouă filială înființată în județul Cluj

USR Sânpaul, nou-înființata filială locală, și-a ales structura, componența și mandatul primelor organe de conducere, arbitraj și control. Până în iunie 2020, Bogdan Coroi va reprezenta filiala și va coordona, în calitate de președinte, activitatea unui birou local format din șase vice-președinți. Aceștia sunt: Voichița Mureșan, Diana Parască, Vlad Parască, Vasile Mureșan, Sorin Pintea și Dumitru Dondoș.

USR Sânpaul (noiembrie 2019)

 

Gestionarea deșeurilor, între eșecul Consiliului Județean și urgența pentru județul Cluj

O echipă din USR Cluj a fost într-o vizită la centrul de colectare selectivă RDE Odorheiu Secuiesc, județul Harghita.

 

 „Sistemul de Management Integrat al Deșeurilor și Centrul Integrat de Management al Deșeurilor necesită facilități noi, infrastructură regândită și redimensionată, dotări specifice, respectiv un management eficient din punct de vedere administrativ și economic. Modelele existente în România, cum sunt cele din Oradea, Târgu Lăpuș sau Odorhei, ar putea reprezenta un punct de pornire pentru Consiliul Județean și comisia anunțată a fi înfiinată pentru ieșirea din criza gestionării deșeurilor la nivelul județului Cluj. Însă pentru ca acest lucru să devină funcțional, autoritățile județene trebuie să își asume un proces transparent și bazat pe identificarea unor soluții eficiente, nu pe crearea de comisii de discuție care sa producă aceleași rezultate ca și cele din anii anteriori”, a declarat președintele USR Cluj Cătălin Sălăgean după vizita la RDE Odorhei, unde trasabilitatea deșeurilor este transparentă, infrastructura este adecvată și bine dimensionată, iar la finalul fluxului, deșeurile sunt valorificate reintrând în circuitul economic.

Managementul deșeurilor la Odorhei

  

 
Spitalele județene din Târgu Jiu și Craiova, între mizerie și management defectuos

Deputatul USR de Cluj Emanuel Ungureanu a vizitat, în cursul săptămânii care a trecut, spitalele din Târgu Jiu și Craiova și a descoperit aici aceleași probleme, existente și în majoritatea spitalelor din țară: gunoaie în curțile spitalelor, zone care deservesc personalul medical unde nu sunt respectate normele de igienă și unde lipsesc dotări minime. Mizeria din spitale este generalizată și vizibilă cu ochiul liber, și asta nu doar din cauza lipsei investițiilor, căt și a managementului defectous din spitale, lipsa de integritate si competență a celor care conduc aceste unități spitalicești. Ai imagini AICI și AICI de la Spitalul Județean din Craiova, iar AICI de la spitalul din Târgu Jiu. Deputatul Emanuel Ungureanu a depus o plângere la DNA Craiova, unde a cerut investigații asupra conducerii spitalelor, în baza raportului Corpului de Control al Ministerului Sănătății.

Emanuel Ungureanu, deputat USR de Cluj

 

Senatorul Mihai Goțiu: „Am început lupta în justiție pentru salvarea Parclui Natural Bucegi. Stop construcțiilor ilegale!”

Senatorul USR de Cluj, Mihai Goțiu, a anunțat pe contul său de Facebook că, împreună cu colegii săi Allen Coliban și Dumitru Lupescu, a început lupta în justiție pentru salvarea zonei sălbatice de pe platoul Parcului Natural Bucegi, unde au început lucrări de construire de drumuri și case de vacanță. „Am depus plângeri prealabile către Agenția pentru Protecția Mediului (APM) Dâmbovița, Consiliul local (CL) și Primăria Comunei Moroieni, prin care solicităm revocarea deciziilor de mediu și a deciziilor de încadrare care au stat la bază eliberării autorizațiilor de construire pentru drum și pentru casele de vacanță, precum și a autorizațiilor de construire în sine. În motivarea plângerilor, arătăm că nu au fost îndeplinite numeroase obligații legale: lipsa evaluărilor de mediu, încălcarea interdicției de fragmentare a proiectelor, lipsa avizelor necesare de la Ministerul Culturii, Consiliul Județean Dâmbovița, Administrația Parcului Natural Bucegi, Academia Română – Comisia pentru Ocrotirea Monumentelor Naturii, a studiului geotehnic și a consultării reale a publicului”, a explicat Mihai Goțiu.

USR pentru salvarea Parclui Natural Bucegi