Retrospectiva 16-23 decembrie 2019

Retrospectiva 16-23 decembrie 2019

30 de ani de la Revoluție. USR Cluj: „Nu trebuie să uităm. Avem această datorie față de victimele represiunii comuniste!”

În aceste zile, se împlinesc trei decenii de la sângeroasele evenimente care au răsturnat regimul dictatorial din România și au oferit cetățenilor României posibilitatea de a trăi în libertate și cu demnitate. 21 decembrie va rămâne pentru totdeauna în memoria clujenilor ca ziua care a fost întreruptă de rafale de arme automate și coloane de soldați trimiși să reprime protestele anticomuniste. „Nu trebuie să uităm și nu trebuie să privăm de respect și gratitudine victimele represiunilor comuniste. Avem această datorie, dacă nu față de noi, măcar față de aceste victime. Din păcate, după trei decenii, putem constata că sacrificiul acelor concetățeni din zilele revoluției a fost uitat, iar valorile declarației de la Timișoara au fost învăluite în retorică pompoasă, dar goală. Sacrificiul uman a fost batjocorit de epigonii nomenclaturii și ai elitei comuniste transfigurate în elita postcomunistă.”. Acesta este o parte din mesajul USR Cluj prilejuit de comemorarea a 30 de ani de la Revoluție. Întregul mesaj poate fi citit accesând acest link.

Coroane la Stâlpii Împușcați, Cluj-Napoca

 

Deputatul USR Emanuel Ungureanu propune modificări legislative pentru activitatea de transplant din România

Emanuel Ungureanu, vicepreședinte al Comisiei pentru Sănătate din Camera Deputaților, a depus, joi, 19 decembrie, un proiect de lege care vizează activitatea de transplant din România și propune modificări esențiale, pe patru direcții majore, la Legea privind reforma în domeniul sănătății. „Este un moment istoric pentru lumea transplantului din România și un moment istoric pentru miile de pacienți care așteaptă un organ salvator și care, până astăzi, au fost la mâna a ceea ce eu am numit un Dumnezeu medical care decide cine trăiește și cine moare. Motivația foarte puternică a acestui proiect vine de la moartea unor copii și tineri cu insuficiență renală cronică pe care i-am îngropat și care, din punctul meu de vedere, ar fi avut o șansă dacă s-ar fi născut într-o țară cu un sistem de transplant echitabil”, a declarat deputatul USR Cluj. Intră pe acest link și vezi care sunt modificările propuse de Emanuel Ungureanu.

Emanuel Ungureanu, deputat USR de Cluj

 

Mihai Goțiu, solidar cu oamenii puși pe lista celor excluși din USR. Gânduri după „noaptea cuțitelor boante” din partid

Senatorul clujean de la USR, Mihai Goțiu, și-a arătat solidaritatea cu colegii puși pe lista celor suspendați ori chiar excluși din partid pentru o perioadă de timp de către Biroul Național. Printre ei, doi membri ai USR Cluj: Cosmin Stoenoiu și Daniel Giurcă. După o noapte de discuții în BN, în care s-a luat decizia ca Daniel Giurcă și Cosmin Stoenoiu să fie suspendați pentru șase luni, respectiv un an din partid, Mihai Goțiu a postat, pe contul său de Facebook, un text emoționant, despre ceea ce a trăit în acele ore în ședința BN. Vă invităm să parcurgeți acest text. Merită, nu e timp pierdut! 

 

 

USR Florești = fonduri europene. Ce s-ar putea realiza cu ele în cea mai mare comună din țară

Întors după trainingul de la Bruxelles, colegul nostru de la USR Florești, Sergiu Leuce, a postat mai multe gânduri despre ceea ce a văzut și discutat în inima Europei. „Gândiți-vă cum ar fi fost astăzi Floreștiul dacă în loc să construim doar o școală în 5 ani, din fonduri proprii, am fi folosit fondurile proprii pentru cofinanțarea unor proiecte pe fonduri europene și am fi construit 4-5 școli. Copiii n-ar mai trebui să se trezească cu noaptea-n cap și să stea în aglomerație. S-ar putea implementa programul școala după școală, traficul s-ar reduce, calitatea vieții ar crește și toate astea cu aceiași bani cheltuiți din bugetul local”, a explicat Leuce. Vezi mai multe, aici.

 

Starea extinderii USR în județul Cluj: 28 filiale, 83 % în 35% UAT

USR Cluj crește în fiecare lună. Cu ultimele două filiale înființate la finalul săptămânii, încheiem anul, așa cum spuneam în titlu, cu 28 de filiale USR în județul Cluj. Dar să detaliem puțin, că cifrele din titlu sunt cam seci. Așadar, USR are 28 de filiale în 35% din UATurile din județul Cluj, unde locuiesc 83% dintre alegători. Harta extinderii arată că albastrul de USR continuă să prindă tot mai mult contur în județul Cluj.

USR în județul Cluj (decembrie 2019)

 

Bani pentru Biblioteca Centrală Universitară Cluj și pentru Podul peste Arieș, de la Turda

Cititorii din Cluj au cerut o nouă bibliotecă, USR, prin senatorul nostru de la Cluj Mihai Gotiu, v-o oferă!

Guvernul Orban a aprobat, ieri, suplimentarea cu 4 milioane de lei a fondurilor necesare pentru construirea unui corp nou al Bibliotecii Centrale Universitare (BCU) ”Lucian Blaga”, din Cluj-Napoca, în urma unui amendament depus de senatorul USR Mihai Goțiu, la Legea Bugetului de Stat pe anul 2020.

O altă realizare concretă a echipei USR e suplimentarea fondurilor necesare pentru întreținerea drumurilor naționale  cu 160 de milioane de lei. Între problemele de infrastructura ale județului se afla și podul peste Arieș din Turda, un pod stricat de ani de zile și traversat de aceeași ani, alternativ pe câte un sens, ca o potecă defectă, de probabil toate mașinile din județ. Ei bine, la bugetul pentru 2020 senatorul nostru de Cluj, Mihai Goțiu a solicitat alocarea sumei de 8,152 milioane de lei (cu tot cu TVA) pentru reparațiile capitale care trebuie făcute la acest pod de pe DN1, unde se circulă acum “pe propria răspundere”, în condițiile în care expertizele tehnice arată că circulația nu se desfășoară în condiții de siguranță.

Mai multe informații despre amendamentele USR la bugetul pentru anul 2020, le poți găsi aici:
https://www.facebook.com/gotiu.mihai/posts/2716140755099393

Biblioteca Centrala Universitară (BCU) ”Lucian Blaga”, din Cluj-Napoca

 

Și-acum, la final, vă urăm „La mulți ani!” și un 2020 inspirat!

Newsletter-ul USR Cluj a ajuns la ultima ediție din acest an, iar echipa care îl realizează vă transmite „Sărbători fericite!”, să fiți puternici și să vă canalizați energiile spre lucrurile care, cu adevărat, contează! LA MULȚI ANI! Ne revedem în 2020!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *
You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>