Retrospectiva lunii ianuarie 2020

Retrospectiva lunii ianuarie 2020

Victorie uriașă pentru Roșia Montană! La presiunea USR și a societății civile, guvernul a reluat procedura de includere a RM în patrimoniul UNESCO

Bine v-am găsit în 2020! Începem acest newsletter, primul din acest an, cu, probabil, cel mai important eveniment din ultima perioadă pentru susținătorii Roșia Montană, pentru susținătorii unui mediu curat și, implicit, ai USR. „Astăzi (31 ianarie 2020 – n.r), în ceasul al 13-lea, Guvernul Orban a răspuns solicitărilor venite din partea USR și a zecilor de mii de cetățeni care au cerut, în ultimele zile, reluarea procedurilor pentru includerea Roșiei Montane UNESCO, precum și celor care au ieșit în stradă, în Piața Victoriei, aseară, și astăzi în mai multe localități din România, în fața sediilor PNL. Ministrul Culturii a anunțat, în urmă cu puțin timp, că va trimite, astăzi, notificarea la UNESCO, astfel încât Dosarul Roșia Montană să se afle pe ordinea de zi a Comitetului UNESCO din această vară”, scrie, pe contul său de Facebook, senatorul USR de Cluj, Mihai Goțiu, unul dintre cei mai fervenți susținători pentru includerea Roșiei Montane în patrimoniul UNESCO. 


Candidații USR Cluj pentru CJ. Vă prezentăm lista completă

Conferința Filialei Județene a USR Cluj a ales, duminică, 2 februarie, echipa de candidați pentru Consiliul Județean Cluj, la alegerile locale din 2020. În competiția electorală, echipa l-a desemnat pe Cătălin Sălăgean, președintele USR Cluj, pentru poziția de șef al Consiliului Județean Cluj. Pe lista consilierilor județeni care vor intra în competiția electorală din iunie 2020 au fost aleși, în ordinea voturilor obținute în competiția internă, colegii noștri Ovidiu Răzvan Nistor, Elena Muscă, Radu Molnar, Cătălin Sălăgean, Mihai Adrian Vădan, Simona Bocica, Ciprian Rigman, Raluca Hărăguș, Sorin Terinte, Alexandrina Hărănguș. Lista finală a candidaților alianței USR – PLUS va fi stabilită împreună cu colegii de la PLUS. Felicitări tuturor colegilor!

Candidați USR Cluj

Emanuel Ungureanu dezvăluie cum sângele contaminat și alte fluide biologice sunt evacuate în sistemul comun de canalizare!

Deputatul USR de Cluj, Emanuel Ungureanu, își continuă seria de dezvăluiri în calitatea sa de avertizor de integritate și de vicepreședinte al Comisiei de Sănătate din Camera Deputaților. De data asta, Emanuel Ungureanu prezintă imagini absolut șocante de la Spitalul Universitar de Urgență București, unul dintre cele mai mari din țară, în care sângele din sălile de operație, contaminat cu diferite bacterii periculoase, dar și cu alte fluide biologice contaminate sunt evacuate în sistemul de canalizare prin intermediul chiuvetelor sau chiar ale WC-urilor, fără să se respecte procesul de decontaminare! Imaginile sunt șocante și vă pot afecta emoțional, de aceea am ales ca această informație să nu fie însoțită de foto & images. Pentru cei mai tari de inimă, lăsăm aici linkul (doar pentru a demonstra realitatea din spitalele românești).


USR Gherla. Lucruri mici, dar inimoase. Cum pot fi ajutate necuvântătoarele din oraș

Membrii USR Gherla și-au luat familiile si prietenii și au ieșit in Parcul Mare din oraș, pentru a hrăni viețuitoarele care în timpul iernii își găsesc mai greu mâncarea. Este o acțiune apolitică, un gest uman care promovează grija față de animale și de natură. Ai imagini de la această acțiune dacă accesezi acest link.


Alegeri în USR Jucu. Care este configurația Biroului Local

Filiala locală a USR Jucu și-a desemnat, în cursul lunii ianuarie, formula care va conduce oranizația pentru un an. Astfel, filiala este formată dintr-un președinte și patru vicepreședinți. La vot au ieșit următorii:
Președinte: Cosmin Matei.
Vicepreședinți: Rareș Rusu, Valentin Neagoe, George Lupean și Andrei Morar. Biroul Local a fost învestit pentru o perioadă de un an. „Vom încerca să continuăm linia politică ce ne-a caracterizat în 2019. Vom fi aproape de cetățenii comunei, vom ciuli urechile mai bine ca în 2019, vom pune mai multă presiune pe autorități, vom fi cu ochii pe probleme și vom caută soluții”, au spus colegii noștri de la Jucu.


Apel public către Ministerul Sănătații pentru verificarea Agenției Naționale a Medicamentului din România

Deputatul USR Emanuel Ungureanu a sesizat Ministerul Sănătății și Agenția Națională de Integritate în cazul unei posibile incompatibilități a fostei coordonatoare a serviciului de studii clinice pentru aprobarea intrării pe piață de noi medicamente. Parlamentarul clujean cere ca inspectorii ANI să nu se autocenzureze din cauza presiunilor politice și să își facă treaba în cazurile sesizate. Concret, Emanuel Ungureanu acuză căpușarea de către PSD a unei importante insituții din sistemul medical. El a depus o sesizare la ANI și i-a cerut ministrului Sănătății să trimită Corpul de Control să verifice ce au lăsat în urmă „lăcustele” lui Darius Vâlcov. Declarația live a parlamentarului clujean poate ascultată aici.

Emanuel Ungureanu, deputat USR de Cluj

Al patrulea team-building USR la Sibiu: de la 100 de useriști în 2017, la 750 în 2020!

În perioada 24-26 ianuarie, membrii USR Cluj au participat la cea de-a patra ediție a întâlnirii naționale a USR, de la Sibiu. Dacă primul team-building, din ianuarie 2017, a reunit 100 participanți, acum, în ianuarie 2020, peste 750 membri USR din toată țara au venit la Sibiu, pentru a discuta provocările comune și pentru a învăța de la specialiști cum pot fi acestea adresate eficient în folosul societății. Și de această dată, USR Cluj a participat cu o echipă mare și cu ateliere pregătite de organizatorii team-building-ului. Interacțiunea cu membrii din toată țara și învățarea continuă reprezintă o prioritate pentru USR Cluj. Uniți și pregătiți schimbăm România!

Echipa USR Cluj la teambuildingul național de la Sibiu

Andrada Opriș candidează pentru USR Gherla la alegerile locale. Good luck, Andrada, suntem alături de tine!

Andrada Opriș întelege responsabilitatea pe care colegii i-au acordat-o și își asumă necesitatea unei abordări profesioniste. Având in vedere apropierea alegerilor, oamenii din mediul privat care au intrat in politică fac eforturi de a înțelege lumea adminisțratiei publice. În USR, asta se face prin teambuildinguri, ateliere, cursuri și pregătire de cel mai bun nivel. În urma acestui team-building, Andrada propune măsuri economice aplicabile atât la nivel național, cât și local, pentru a crea un context în care trebuie să se integreze municipiul Gherla.

Andrada Opriș (USR Gherla)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *
You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>