Retrospectiva săptămânii 1-7 aprilie 2019

Retrospectiva săptămânii 1-7 aprilie 2019

Emanuel Ungureanu: De ce ne pleacă medicii din țară?

Deputatul USR de Cluj, Emanuel Ungureanu, prezintă imagini revoltătoare cu frauda uriașă de la examenul pentru titlul de specialist în Chirurgie Generală organizat de Ministerul Sănătății în 26 martie 2019. Parlamentarul clujean explică de ce medicii din România aleg să plece din țară. Ungureanu prezintă cazul tânărului medic Mirel Leoveanu, care a fost afectat direct de această fraudă la examenul organizat. Puteți urmări mărturia tânărului chirurg accesând acest link. 

Emanuel Ungureanu, Deputat USR de Cluj

ALEGERI. Organizația USR Huedin și-a ales conducerea

Membrii prezenți la prima Adunare Generală a filialei locale USR Huedin au decis, duminică, 7 aprilie, ca filiala USR Huedin să fie condusă de un președinte și trei vicepreședinți, cu mandat de patru luni. Rezultatul alegerilor arată astfel: președinte a fost ales Daian Cutu, iar vicepreședinți sunt Ionuț Rareș Bodea, Cristian Dumitru Mateș și Alexandru Nicola. „Obiectivul principal al USR Huedin este de a oferi comunității un suflu nou, în care cetățenii să fie prioritari. Vom aborda o politică a bunului simț, centrată pe acțiuni concrete și nu pe denigrarea adversarului. Pe durata mandatului, îmi propun să încheg echipa pe care o avem în prezent și să continuăm campania de recrutare de membri noi și potențiali candidați pentru alegerile locale”, a declarat Daian Cutu, noul președinte al USR Huedin.

Biroul Local USR Huedin

Mihai Goțiu: „Distrugerea râurilor de munte și băgarea lor pe țeavă trebuie stopate!”

Senatorul USR Mihai Goțiu a depus, luni, 1 aprilie, o interpelare oficială prin care a solicitat un control al Ministerului Dezvoltării Regionale și Administrației Publice (MDRAP), legat de modul în care a fost autorizat proiectul microhidrocentralelor de pe râul Someșu Rece, județul Cluj. Recent, Mihai Goțiu a solicitat informații de la Ministerul Mediului, iar sâmbătă, 30 martie, a participat la protestul din comuna Măguri Răcătău (jud. Cluj), la care s-a cerut stoparea proiectului. Vezi ce s-a întâmplat la protestul de la Măguri Răcătău, la care au participat aproape 100 de persoane.

Senatorul USR Mihai Goțiu ( Măguri Răcătău, 30 martie 2019 )

Gherla are nevoie de spaţii verzi bine îngrijite! Ce idei propune USR Gherla pentru Parcul Mare

Colegii noștri de la USR Gherla continuă să analizeze obiectivele din comunitatea în care trăiesc, care, deși sunt de mare perspectivă și pot fi mândria orașului, sunt lăsate în paragină. Ei prezintă situația gravă în care se află Parcul Mare din Gherla, „plămânul bolnav” al orașului. Dacă ești interesat să afli care sunt problemele observate de USR Gherla, dar și posibilele soluții pentru revitalizarea Parcului Mare, accesează acest link. Ai și imagini VIDEO cu starea de acum a parcului.

Parcul Mare (Gherla)

Bravo, Daniel Giurcă! Suntem alături de tine. Cuvintele noastre sunt mai puternice decât pulanele jandarmilor!

Jandarmeria Română anunța că pe 3 aprilie va sărbători 169 de ani de la înființarea instituției. La Cluj, Jandarmeria își făcea publică intenția de a sărbători în Parcul Central, alături de mai-marii orașului și ai județului. Intenția Jandarmeriei i-a deranjat pe unii clujeni, iar pe Daniel Giurcă poate cel mai tare. Colegul nostru a mers în Parcul Central cu un banner prin care să amintească faptul că nici până astăzi, Jandarmeria nu și-a cerut scuze public în legătură cu incidentele din 10 august 2018, dosarul se tot tergiversează și cam toți cei implicați încearcă să pună batista pe țambal. Ce a ieșit poți vedea în filmulețul care, ulterior, a devenit viral pe Facebook.

Ministrul Finanțelor a reluat tema stopării „exodului creierelor” din România. Reacția lui Mihai Goțiu

Ministrul PSD Orlando Teodorovici a relansat fantasma lui legată de stoparea mutării cetățenilor români în alte țări ale Uniunii Europene, în special a celor cu pregătire superioară, mai exact a „exodului creierelor”, cum s-a exprimat, joi, 7 aprilie, într-un mod mai plastic. „Domnule Teodorovici, n-o să puteți lega niciun cetățean român de glie, fie că are studii superioare, fie că nu are, atâta timp cât țara asta e condusă de infractori, de persoane condamnate penal definitiv și de clica din jurul lor. Oricine are nițel de creier înțelege lucrul acesta. Dumnevoastră?”, a reacționat, pe contul său de Facebook, senatorul USR de Cluj, Mihai Goțiu.

Eugen Orlando TEODOROVICI- Ministrul Finanțelor Publice

USR Gilău cere primăriei să publice calendarul bugetului pe acest an. Care au fost celelalte solicitări făcute de filiala USR

N-am împărțit trandafiri și mărțișoare, în schimb cautăm soluții și solicităm răspunsuri și măsuri concrete pentru sesizările primite de la cetățeni. Domnilor de la PSD și PNL, cu mirosul trandafirilor (unii roșii, iar ceilalți galbeni) nu ascundeți mizeria și neputința cu care unii conduceți, iar ceilalți mimați opoziția în Gilău. Locuitorii comunei Gilău și USR Gilău așteptă cu interes răspunsurile domniilor voastre la solicitările transmise până în prezent!” a fost mesajul USR Gilău. Vezi care au fost solicitările colegilor noștri accesând acest link.

Gilău
 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *
You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>