Retrospectiva săptămânii 10-17 iunie 2019

Retrospectiva săptămânii 10-17 iunie 2019

USR Cluj și-a prezentat raportul de campanie pe 2019. Care au fost concluziile raportului

Acum, că s-a terminat campania, e timpul să tragem niște concluzii și să vedem ce am învățat din această experiență, astfel încât data viitoare să ne descurcăm și mai bine. Campania electorală a implicat 90% din resursele filialei: membrii implicați în campanie, cât și resursele financiare. Rezultatul a fost, recunoaștem fără pic de tăgadă, peste așteptări. El ne obligă și ne responsabilizează în fața electoratului nostru. Evenimentul principal al campaniei a fost primul miting electoral organizat în țară de USR, câte 5 evenimente stradale, zilnic, în Cluj Napoca și în restul orașelor din județ de împărțire a materialelor Alianței. Evenimente de campanie cu candidați în județ – Huedin, Turda, Câmpia Turzii, Gherla Dej, Beliș și Mărișel. Intră pe acest link și vezi care au fost rezultatele finale ale alegerilor din 26 mai 2019.

Echipa USR Cluj pentru coordonare a campaniei electorale la raport

 

PROPUNERE LEGISLATIVĂ USR: STOP vânătorii de ciocârlii!

Senatorul USR de Cluj, Mihai Goțiu, a explicat, luni, 17 iunie, pe contul său de Facebook, de ce el și colegii săi se opun vânătorii de ciocârlii. „De când a apărut știrea despre aprobarea cotelor de vânătoare a ciocârliei de câmp (alauda arvensis, peste 400.000 de exemplare anual), am încercat să aflu și să înțeleg cu ce-or fi greșit păsările astea? Distrug recolte? Periclitează alte specii? Se înmulțesc necontrolat?Ei bine, nimic din toate acestea. Ba, din contră, specia e în declin la nivel european, iar vânarea ei e interzisă în majoritatea țărilor europene (cu excepția Italiei, Franței, Greciei, Ciprului, Maltei și… României). Iar de vânat se vânează pur și simplu pentru că limba ciocârliei e considerată a fi o delicatesă prin retaurantele din unele țări vestice, îndeosebi Italia”, a declarat parlamentarul clujean de la USR Cluj. Vezi care sunt propunerile făcute de Mihai Goțiu, Allen Coliban și Cornel Zainea, susținuți de alți parlamentari USR, pentru modificarea Legii vânătorii, în sensul includerii ciocârliei de câmp pe lista păsărilor protejate, alături de alte specii de ciocârlie și, implicit, interzicerea vânării ei.

USR pentru mediu

 

USR Jucu: „Vrem transparență la primărie!”. Ce au vrut să afle membrii filialei din Jucu, iar primăria s-a făcut că plouă

USR Jucu a adresat primăriei comunei, conform Legii 544/2001 privind liberul acces la informațiile de interes public, o cerere de informații despre implementarea proiectului „Nomenclatorul stradal pentru comuna Jucu”. Cererea a fost înregistrată în 23.04.2019 și trebuia să primească răspuns în maximum 30 de zile. Cu toate astea, Primăria Jucu răspunde incomplet sau nu răspunde în termenul legal. „Noi, în Uniunea Salvați România filiala Jucu, dorim ca cetățenii comunei să fie informați, iar această informație trebuie să fie prezentă în primul rând în mediul online.Vom depune eforturile necesare pentru a-i ajuta pe oameni în această direcție”, au declarat membrii USR Jucu.

USR Jucu vrea transparentizarea Primăriei

 

Mihai Goțiu, prezent în echipa USR care a semnat Acordul Național la Palatul Cotroceni

Senatorul Mihai Goțiu a participat, joi, 13 iunie, la Palatul Cotroceni, alături de colegi parlamentari din USR, la semnarea Acordului Politic Național pentru consolidarea parcursului european al României. Pactul e un gest de normalitate și de asumare a unei direcții asupra căreia cetățenii români s-au pronunțat, dincolo de orice echivoc, la votul din 26 mai, când au acordat încrederea într-o proporție covârșitoare partidelor pro-europene și a celor care luptă pentru un stat de drept puternic. „Vă asigur că, în anii care vor urma, principiile asumate prin acest pact vor deveni realitate!”, a declarat, la ieșire, parlamentarul clujean de la USR. 

Delegația USR la Cotroceni

 

Alegeri cu rezultat imprevizibil în USR Florești! Cine va conduce filiala și care este componența

Adunarea generală a membrilor filialei USR Florești a fost convocată, joi, 13 iunie, să aleagă noua componență a organelor de conducere, arbitraj și pe cenzor cu un mandat ce se va încheia după alegerile locale din 2020. Noul Birou local este format din 9 membri: Mihai Simion Pop Dranca (președinte), Sergiu Leuce, Mihai Adrian Vădan (fostul președinte), Irina Ioana Mateieș (vicepreședinți), Larisa Șenilă, Mihai Bologa, Andrei Chelemen, Claudiu V. Tamaș, Daniel Pop (membri). Dar cine este noul președinte al USR Florești? Intră pe acest link și află cine e și care este povestea sa.

Mihai Pop, președintele filialei USR Florești

 

Marș de solidaritate la Cluj cu minoritățile sexuale. Printre participanți, și colegi de-ai noștri

Peste 3.000 de persoane au participat, sâmbătă, 15 iunie, la Marşul Cluj Pride de la Cluj-Napoca şi au cerut parteneriat civil pentru membrii comunităţii LGBT. În aceeași zi, Noua Dreaptă a organizat un miting în favoarea familiei tradiționale la care s-au adunat circa 100 de oameni. Printre participanţii la Marşul Cluj Pride s-au numărat viceprimarul oraşului Koln, Andreas Wolter, consulul onorific al Franţei la Cluj-Napoca, Pascal Fesneau, consulul onorific al Spaniei, Jose Arnaud Uson, dar şi reprezentanţi ai unor partide precum Demos, USR, PLUS. În imaginea de mai jos, o fotografie care a strâns multe mesaje pe Facebook, sunt, de la stânga la dreapta, câțiva dintre colegii noștri prezenți la marșul de la Cluj: George Trif, Cătălin Sălăgean (președintele USR Cluj), Cosmin Stoenoiu și Daniel Kloyberkatsky.

Marș de solidaritate la Cluj cu minoritățile sexuale

 

ANCHETA CARE NE SPERIE: Cât de mult se fură din pădurile țării

O investigație făcută de echipa de activiști de la Declic România prezintă o ipoteză șocantă: pentru fiecare copac și metru cub de lemn tăiat legal, un alt copac și alt metru cub de lemn se fură! Senatorul clujean de la USR Mihai Goțiu, fost activist de mediu înainte de a deveni politician, amintește, pe contul său de Facebook, că într-o anchetă publicată în 2015 arăta că, pentru fiecare doi metri cubi de lemn tăiați legal, un al treilea metru cub era furat. Valoarea minimă a hoției, estimase atunci Mihai Goțiu, se ridica la 200-300 de milioane de euro/anual, iar cifra totală a afacerilor cu lemn tăiat ilegal la peste 1 (un) miliard de euro/ anual! Rezultatele investigației realizate de Declic arată că, în realitate, hoția și prăpădul sunt și mai mari!.

 

56 de copii și tineri dependenți de dializă sau transplantați renal, din România, într-o vacanță de vis în Sicilia. Cine i-a ajutat

56 de copii și tineri dependenți de dializă sau transplantați renal, din toate colțurile României, se află în aceste zile într-o vacanță de vis în Sicilia. Grupul a plecat în 10 iunie și este însoțit de Emanuel Ungureanu, deputat USR de Cluj, care de aproape 20 de ani este alături de copiii și tinerii cu astfel de probleme. Pe durata vacanței, Emanuel publică, pe contul său de Facebook, imagini și textulețe cu starea de spirit a „familiei” sale din Sicilia. Tot aici, găsești informații despre cei care se preocupă financiar ca acești copii și tineri dependenți de dializă sau transplantați renal să poată duce o viață aproape de normalitate, cine e domnul Mucaria, dar și cum puteți dona bani pentru ei în contul Asociației pentru Solidaritate și Empatie Delia Grădinaru.  

Emanuel Ungureanu alături de copiii și tinerii dependenți de dializă sau transplantați renal

 

MIHAI GOȚIU: „Un valet al lui Iliescu, un șofer de corupți, candidatul PSD la președinție”

Parlamentarul clujean a reacționat la anunțul senatorului PSD Șerban Nicolae de a candida la alegerile pentru președinția României de la sfârșitul acestui an. „Un valet al lui Iliescu, un șofer de corupți ajuns să le reprezinte interesele în Parlament, un impostor agresiv, scăpat la microfon. Un personaj care, dacă ninge în mijlocul verii, vine să ne bată obrazul în plenul Senatului, că asta e dovadă că nu există încălzire globală (!). Dar, atenție, problema nu e cu Șerban Nicolae. Faptul că ideea unei asemenea candidaturi din partea PSD la alegerile prezidențiale este luată în serios e partea cea mai nasoală. Mi se chircește stomacul la gândul unei campanii electorale în care impostura agresivă a lui Șerban Nicolae ar ajunge să fie etalată de dimineața până noaptea pe la toate televiziunile. Brrrr!”, a reclamat Mihai Goțiu. Mai multe despre acest subiect, aici.

Șerban Nicolae, senator PSD

 

Și la USR Feleacu au fost alegeri. Cine este președintele și care este structura de conducere

USR Feleacu și-a ales, în 12 iunie, componența Biroului Local care va conduce fililala până în iunie 2020. Președintele ales este Luminița Petruș, un om care își dorește o comunitatea unită și deschisă în comună. Vicepreședinți sunt Mirela Armașu și Ionuț Trif. Noul birou local dorește să sporească numărul de membri și să ofere comunității din Feleacu o echipă de consilieri locali competenți, care să aducă noi perspective de dezvoltare comunei Feleacu.

USR Feleacu

 

CLUJ. Dezbatere despre libertățile minorităților sexuale

Chiar dacă ar putea părea prea mult pentru acest newsletter, trebuie să punctăm o altă acțiune care vizează libertățile minorităților sexuale. Motivul: USR militează pentru apărarea tuturor libertăților românilor, indiferent de gen. Joi, 13 iunie, președintele USR Cluj, Cătălin Sălăgean, împreună cu Adriana Cristian, și ea membru al organizației județene a USR, au participat la dezbaterea publică organizată de PRIDE România – asociația LGBTQ clujeană având drept temă: „Drepturi civile pentru comunitatea LGBTQ – vorbe sau fapte?”. „Am participat la dezbatere unde s-a discutat în mare parte despre legea parteneriatului civil. USR a avut cei mai mulți parlamentari, adică 22, care au semnat proiectul de lege în calitate de inițiatori și va râmâne în continuare consecvent acestei poziții”, a declarat Cătălin Sălăgean, președintele USR Cluj. La dezbatere au mai participat, printre alții, și Dan Clinci, liderul PLUS Cluj, dar și Adrian Dohotaru, fost parlamentar USR Cluj, trecut la Demos.

USR Cluj la dezbaterea publică „Drepturi civile pentru comunitatea LGBTQ – vorbe sau fapte?”

 

 

 

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *
You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>