Retrospectiva săptămânii 11-17 martie 2019

Retrospectiva săptămânii 11-17 martie 2019

IMPLICĂ-TE! Mai sunt doar câteva zile în care poți semna pentru Alianța USR-PLUS 2020

Au mai rămas doar opt zile în care mai poți semna pentru Alianța USR – PLUS 2020 pentru alegerile europarlamentare din 26 mai 2019. În județul Cluj, ne găsești la corturile amplasate în următoarele localități:

  1. Cluj Napoca: B-dul Eroilor, nr. 2, Piața Mihai Viteazu, BIG Mănăștur, Piața Mărăști.
  2. Câmpia Turzii: în parcul din centrul orașului.
  3. Gherla: spațiul pietonal din str. Avram Iancu sau Piața Libertății.
  4. Huedin: Piața Republicii (lângă zona pietonală de la Troiță).
  5. Dej: Str Dobrogeanu Gherea (lângă blocul V01)

Vă mulțumim și vă așteptăm! Pe de altă parte, membrii clujeni din USR și-au scos toată „artileria” din dotare pentru campanie, iar printre e și Max, un superb ciobănesc german. Love USR Feleacu & more!. În Huedin îi găsești AICI, în Dej, AICI, în Câmpia Turzii îi găsești AICI, în Gherla îi găsești AICI, iar în Turda, AICI. 

La Institutul Oncologic Cluj, produse elementare de igienă – săpunul, hârtia igienică, dezinfectantul – NU EXISTĂ!

Deputatul USR de Cluj, Emanuel Ungureanu, a fost din nou joi, 14 martie, la Institutul Oncologic din Cluj-Napoca, și a discutat cu Vlad Călin, managerul instituției, despre implementarea formularului anti-mită propus de Carmen Orban, managerul Institutului Clinic Fundeni. Revenind aici, la Cluj, Emanuel Ungureanu a observat că situația bolnavilor și condițiile sanitare nu s-au schimbat prea mult de la ultima sa vizită. „Discuția, la început amabilă, a devenit ușor tensionată atunci când l-am întrebat pe domnul Vlad de ce se laudă cu multiplele certificări europene în materie de calitate ale Institutului, dar nu este în stare să asigure săpun lichid, dezinfectant, hârtie igienică, prosoape de hârtie sau banalul colac pentru WC, în toaletele de la parterul și etajul 1 din spital. Când i-am arătat fotografia cu sticla de plastic improvizată pe post de recipient pentru săpun lichid din toaleta de la parter, domnul Vlad și-a pierdut cumpătul”, a explicat pe Facebook parlamentarul clujean din partea USR Cluj. Vezi mai multe despre acest subiect, accesând acest link.

AUTOSTRADA SOLIDARITĂȚII ROMÂNILOR – singura autostradă pentru care Liviu Dragnea are vreun „merit”

Senatorul USR de Cluj, Mihai Goțiu, a reacționat vineri, 15 martie, față de declarația mincinoasă a liderului PSD, Liviu Dragnea, care l-a atactat dur pe Ștefan Mandachi, iniţiatorul mişcării #șîeu România vrea autostrăzipe care l-a numit „șmecher” și „circar”. „Dacă există o autostradă pentru care Liviu Dragnea are vreun <merit>, atunci e Autostrada Solidarității, cea care i-a (ne-a) unit, astăzi, pentru 15 minute, pe cetățenii români. E o autostradă fără restricții, fără dealuri care alunecă, fără gropi, fără curbe. Și pe care nu ne poate opri nimeni să circulăm”a explicat parlamentarul clujean. Citește aici ce a mai spus Mihai Goțiu despre acest subiect care a suscitat un mare interes în România. Ai GALERIE FOTO de la eveniment.

Membrii USR Florești au ieșit pe o „vreme câinească” să strângă semnături pentru USR-PLUS. Au avut și un invitat special

Ne-ați văzut astăzi (sâmbătă, 16 martie – n.r.) zâmbind la strâns de semnături? Ei, aflați că nu era chiar zâmbetul nostru. Ne cam clănțăneau dinții”, a explicat Claudiu Tămaș situația în care se aflau, sâmbătă, 16 martie, membrii USR Florești prezenți la acțiunea de strângere de semnături pentru Alianța 2020 USR-PLUS. „Schimbând vorbe cu ai mei colegi de la USR Florești sau cu cei de la PLUS Florești, am aflat ce ne-a dat energia să rezistăm tremurând de frig pe Eroilor sau în zona LIDL: tupeul lui Dragnea de a spune că ei (PSD) fac autostrăzi, nesimțirea ministrului Cuc de a tăia panglici la ceva nefinalizat (nici început măcar – Centura Bacăului) și, nu în ultimul rând, <dragul nostru drag> primar de Florești, care ne tot promite mărețe proiecte, dar nu reușește să dea cu mătura măcar pe străzile principale”, a mai spus Claudiu Tămaș. Vezi aici cine a mai participat la acțiune.

DOVEZI. Distrugerea Parcului Național Semenic – Cheile Carașului de către ROMSILVA. Plus un mesaj emoționant

Senatorul Mihai Goțiu a publicat o serie de fotografii care demonstrează dezastrul din Parcul Național Semenic – Cheile Carașului, în cei 15 ani de când ROMSILVA administrează acest parc. Puteți vedea imagini cu versanți întregi tăiați la ras, cu arbori seculari puși la pământ, cu arbori trași prin albiile râurilor (lucru interzis), cu drumuri de scos apropiat neînchise, unde a început procesul de eroziune, cu arbori neprotejați și afectați de tăierile altor arbori, cu anvelope de tractor și alte gunoaie lăsate în urma exploatărilor. Un mesaj emoționant și de-a dreptul tulburător vizavi de acest subiect a venit, apoi, din partea unei adolescente de clasa a VII-a din Reșița. județul Caraș-Severin. Andreea Șinculeț a postat o înregistrare video pe youtube.com, în care le cere, imperativ, politicienilor români să salveze pădurile și mediul înconjurător.

USR Gherla continuă analiza administrației locale. Lipsa locurilor de parcare, în atenția colegilor noștri de la Gherla

În această săptămână, atenția membrilor USR Gherla s-a oprit asupra oportunității înființării și funcționării Poliției Locale, în condițiile în care municipiul Gherla are alte priorități, cum ar fi lipsa locurilor de parcare și amenzile aplicate pentru parcare într-un oraș fără parcări. „Gherla are astăzi aproximativ 10.000 de automobile, iar numărul lor creşte pe zi ce trece. Locurile de parcare sunt o urgenţă şi reprezintă o problemă care nu va dispărea de la sine! În opinia noastră, în condițiile actuale, amenzile fără avertisment reprezintă abuzuri ale organelor legii. USR Gherla consideră că problema parcărilor trebuie tratată din perspectiva unui oraș al viitorului, având în minte ceea ce vrem să devenim, nu doar ce suntem azi. Ne trebuie parcări supraetajate, sau subterane, un centru cu adevarat pietonal și mai puțin sufocat de zgomot și noxe”, au reclamat colegii noștri de la USR Gherla. Ei au anunțat că toate acestea vor fi analizate cu ocazia unei dezbateri organizate de USR pe probemele de mediu din Gherla.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *
You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>