Retrospectiva săptămânii 12 – 18 august 2019

Retrospectiva săptămânii 12 – 18 august 2019

Mihai Goțiu, printre membrii USR aleși să facă programul de guvernare al Alianței USR-PLUS

Deschidem newsletter-ul cu, poate, cea mai importantă veste din ultima vreme pentru USR Cluj. Senatorul Mihai Goțiu a fost ales în Comisia de Politici Publice care va elabora programul de guvernare al Alianței USR-PLUS. Alături de Mihai Goțiu, au mai fost aleși în această comisie Claudiu Năsui, Andrei Caramitru, Cristina Prună și Elena Tudose. Comisia va mai fi formată și din cinci membri PLUS și va avea ca obiectiv elaborarea unor politici publice comune pe teme precum statul de drept, educație, sănătate, infrastructură, politica externă sau apărare. „Comitetul Politic al USR a votat, între 9-16 august, lista reprezentanților USR care vor lucra, din postura de membri ai Comisiei de Politici Publice, la elaborarea programului de guvernare al Alianței USR PLUS. În urma exprimării voturilor, reprezentanții USR vor fi: deputatul Claudiu Nasui (USR Sector 2), Andrei Caramitru (USR Sector 1), deputatul Cristina Prună (USR Sector 5), Elena Tudose (USR Sector 2) și senatorul Mihai Goțiu (USR Cluj)”, se arată în comunicatul transmis de USR. 

Senatorul USR Mihai Goțiu

USR Huedin solicită autorităților refacerea unor locuri de joacă

Filiala USR Huedin a depus o solicitare la primărie, prin care a cerut refacerea locurilor de joacă de pe străzile Garoafelor și 1 Mai. Deși este vacanță, copiii urbei nu se pot bucura de un mediu plăcut, unde să se recreeze. Locațille menționate au echipamente și mobilier într-un stadiu avansat de degradare, de asemenea sunt probleme și cu mizeria. Cum arată locurile de joacă specificate, aici.

Mobilier degradat în locurile de joacă din Huedin

Emanuel Ungureanu: „Starea unităţilor medicale este mascată în rapoartele de evaluare, făcute de instituţiile responsabile”

Vizitele deputatului USR de Cluj, Emanuel Ungureanu, în spitalele din Sibiu, Codlea şi Făgăraş au atras atenţia a peste 2 milioane de români pe Facebook, care au fost confruntaţi, încă o dată, cu realitatea din sistemul sanitar: „2 milioane și este abia începutul! De ce s-au speriat autoritățile din Sibiu și Brașov? Imaginile din grota Spitalului Clinic Județean de Urgență Sibiu, unde pereții sunt putrezi și în același timp locul complet nepotrivit, unde sunt în mod inconștient amenajate vestiare pentru personalul medical, au ajuns la sute de mii de români. Modul brutal în care am fost tratat la spitalele din Codlea și Făgăraș, de către un medic, agenți de pază și 4 polițiști locali, a atras blamul a sute de mii de români”, a transmis, pe contul său de Facebook, Emanuel Ungureanu. Parlamentarul clujean a mai spus că lucrările de renovare şi întreţinere sunt făcute în mod superficial şi necorespunzător, în timp ce starea unităţilor spitaliceşti este mascată în rapoartele de evaluare, făcute de instituţiile responsabile. Intră pe acest link și vezi imagini din aceste spitale.

Emanuel Ungureanu, deputat USR de Cluj

Mihai Goțiu: Primarul-faliment lovește iar. Cum TAXA Firea pentru mașini nu rezolvă traficul infernal și poluarea din București

Senatorul USR de Cluj, Mihai Goțiu, a reacționat după ce primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a anunțat că va institui taxa de mașini în București. „Asta se întâmplă când România și marile ei orașe sunt guvernate de incompetenți și impostori. D-na primar faliment Gabriela Firea ne-a anunțat, de dimineață, că a găsit <soluția> pentru REDUCEREA POLUĂRII în București: taxă (vinietă) pentru mașinile care nu sunt înmatriculate în București, pe motiv că o asemenea măsură există și în alte orașe din lume. Da, adevărat, există așa ceva în alte orașe, dar astfel de decizii sunt COMPLEMENTARE altor măsuri și INVESTIȚII PREALABILE”, a replicat senatorul Mihai Goțiu. Vezi ce măsuri ar trebui luate, în opinia parlamentarului clujean de la USR, pentru un trafic decent într-un oraș precum Bucureștiul.

USR Dej semnalează probleme grave cu locurile de joacă din oraș. Care sunt acestea

USR Dej a adus pe masa autorităților locale problemele locurilor de joacă din oraș. În timpul ședinței ordinare a Consiliului Local Dej din 13 august 2019, președintele USR Dej, Vasile Roman, și vicepreședintele filialei, Ersek Tiberiu, au prezentat deficiențele constatate în locurile de joacă primarului Costan Morar și Consiliului Local Dej. Ei au solicitat rezolvarea deficiențelor reclamate și au depus un material care cuprinde și soluții pe termen scurt și mediu. Puteți citi materialul depus accesând acest link.

Probleme grave cu locurile de joacă din Dej

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *
You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>