Retrospectiva săptămânii 13-19 mai 2019

Retrospectiva săptămânii 13-19 mai 2019

Peste 50.000 de ziare de campanie ale Alianței 2020 USR – PLUS au ajuns deja la oameni, distribuite direct, nu prin poștă

Cu muncă, nu cu hoție, ajungem departe! Dacă locuiești în Cluj, e destul de probabil să te fi întâlnit în ultimele zile cu membrii ori voluntarii de la USR și PLUS, care au distribut „Oameni de Cluj”, ziarul de campanie al Alianței, la nivel local. Peste 50.000 de exemplare au ajuns deja la oameni, distribuite direct, cu voluntari, nu prin poștă, și alte zeci de mii vor ajunge la clujeni în următoarele zile. Să nu vă mire rezultatul alegerilor de la Cluj. Va fi un mesaj de schimbare pentru întreaga Românie! Dacă nu ești din Cluj, poți citi ziarul, în format electronic, accesând acest link.

USR-PLUS Cluj

 

EXTINDERE. Mesajul USR Cluj: Împreună ajungem departe!

O perioadă intensă pentru USR Cluj, cu multe deplasări și surprize plăcute. Echipa de extindere a USR Cluj a bătut în lung și în lat satele din comunele Fizeșu Gherlii, Unguraș, Poieni, Bonțida, Gilău și Cătina, împărțind ziarele și fluturașii de campanie ale Alianței 2020 USR – PLUS și discutând cu localnicii. Oamenii ne-au primit cu căldură și ne-au spus nemulțmirile pe care le au: apă, gaz, canalizare, bani publici cheltuiți de mântuială, amenzi plătite din banii publici din cauza incompetenței administrației publice locale, acțiuni ale aleșilor în favoarea apropiaților lor și nu ale comunității. Toate acestea zac de mult timp în sufletele oamenilor. Iar noi îi ascultăm și împreună cu ei construim alternativa la actuala clasă politică.

USR Cluj- Fără hoție ajungem departe

 

Drumul spre victorie trece prin Turda și Câmpia Turzii!

Alianța 2020 USR – PLUS din Câmpia Turzii a participat sâmbătă, 18 mai, alături de colegii din Cluj, Turda, Gherla și Dej la acțiunea „Drumul spre victorie trece prin Turda și Câmpia Turzii”. Alături de noi au fost candidații Nicu Ștefănuță, Adriana Cristian și Dan Clinci, susținuți de parlamentarii USR Mihai Goțiu și Emanuel Ungureanu. Acțiunea a fost un adevărat „desant”, care a început în Turda la ora 9,30 cu peste 120 de participanți. După Turda, acțiunea a continuat la Câmpia Turzii. Ai VIDEO de la eveniment.

USR și PLUS la Câmpia Turzii

 

Strigăt de disperare: „Parcurile noastre arată ca naiba, murdare și pline de plastic, cu toalete ecologice urât mirositoare!”

Adriana Cristian, candidata USR Cluj la alegerile europarlamentare din 26 mai și mamă a două fetițe, publică pe contul său de Facebook un text prin care își exprimă neputința, durerea și frustrarea vizavi de două mari probleme: lipsa locurilor în grădinițele din Cluj-Napoca și lipsa parcurilor. „Administrația Boc fie nu are soluții pentru rezolvarea problemelor, fie subevaluază problema, însă cert este că lucrurile stau rău și se mișcă încet. Anul trecut au fost 800 de copii care nu au avut loc la creșă, primăria se laudă că a terminat o creșă de 80 de locuri, dar nici nu discută despre cei 700+ copii care nici anul ăsta nu vor avea locuri la creșă”, reclamă Adriana. „Parcurile noastre arată ca naiba, murdare și pline de plastic, total neprotejate și înconjurate de străzi circulate, cu toalete ecologice insalubre și urât mirositoare”. Mai multe despre cele două teme reclamate, aici.

Noua filială USR Cătina și-a ales conducerea. Care e componența

Membrii organizației locale USR Cătina au ales, duminică, 19 mai, președintele și componența Biroului Local, care vor conduce filiala în următoarele 4 luni:
Preşedinte a fost ales Alex Beres, vicepreşedinți – Vasile Ionuț Hanca, Valentin Gabriel Deac și Ionut Stelian Florean, iar Onița Sandor și Mirela Deac – membri. „Suntem bucuroși să anunțăm înființarea filialei USR Cătina. Misiunea pe care ne-o asumăm este de a constitui o alternativă credibilă admistrației ineficiente din ultimi 20 de ani. Nu este nevoie să petreci mai mult de zece minute în Cătina pentru a-i constata lipsurile: drumuri neasfaltate, racordarea doar parțială la apă și canalizare a localnicilor” este mesajul USR Cătina.

Biroul Local al Filialei Locale USR Cătina, Mai 2019

Localnicii din Florești reclamă, primăria se face că n-aude. Cazul calului omorât și lăsat în stradă

Un caz deosebit de grav și, totodată, extrem de tulburător s-a petrecut, recent, în Florești. În cursul săptămânii trecute, un cal a fost lovit mortal în sensul giratoriu de lângă primărie. Bietul cal a stat întins pe stradă, în mijlocul localității, mai multe ore. Cazul amintește de o situație pe care USR Florești a reclamat-o anul trecut, când a sesizat că mai mulți cai umblă liberi prin comună. „Primarul PNL Horia Șulea s-a supărat că îi aducem în atenție probleme rezolvate deja, dar caii au fost adesea reperați de floreșteni prin cartiere, în preajma locurilor de joacă pentru copii, pe străzi tot anul 2018. Chiar dacă pare exagerat, drama sărmanului animal este doar o mică parte din ceea ce se putea întâmpla. Am avut noroc de data aceasta și nu a murit un om. Vom avea același noroc data viitoare?”, a fost reacția USR Florești. Ai VIDEO din ședința CL Florești când s-a dezbătut această problemă.

 

Căminele culturale din județ se dărâmă ori stau închise. Cum putem să le revitalizăm

În drumurile bătute prin județ, echipa de extindere a USR Cluj s-a întâlnit cu sute, mii de oameni și a văzut o grămadă de lucruri nelalocul lor. Printre ele, căminele culturale. Acestea ori se năruie sub privirile nepăsătoare ale autorităților locale, ori devin, din ce în ce mai rar, ce-i drept, locul nunților și botezurilor, ori sunt închise. „Din păcate, cele mai multe centre de cultură din județ se prăbușesc sau dacă au fost renovate stau închise precum centrul – bibliotecă din comuna Cătina. Cu voință și pricepere, aceste centre pot prinde viață și pot deveni motoare ale schimbării pentru că fonduri sunt, iar idei creative se găsesc în orice comunitate. Uniunea Europeană investește în cultură”, afirmă Elena Muscă, vicepreședinte al USR Cluj și coordonatorul echipei de extindere.

Centrul de informare turistică și Biblioteca comunală

Am ieșit în stradă să discutăm cu localnicii din Gherla și să le spunem de ce sunt importante alegerile din această duminică

USR şi PLUS Gherla în campanie

USR şi PLUS Gherla au fost în stradă în cursul săptămânii trecute să discute cu oamenii despre importanţa votului din 26 mai şi să-i încurajeze pe cei care ne-au spus de atâtea ori „Toţi sunt la fel“, „Nu mai votez că n-are rost“, „Și aşa câştigă cine trebuie“, „Voi ori sunteţi ca ei, ori o să ajungeţi tot acolo“, „De 30 de ani nu se schimbă nimic” și alte asemenea pseudo-explicații. „Haideţi la vot! Pe 26 mai nimeni nu se mai poate scuza, nu poate uita, nu mai poate să ignore sau să tacă! Haideţi să ne facem datoria civică, haideţi să ne prezentăm la urne şi să votăm cum ne dictează conştiinţa. Haideţi să nu abandonăm şi aceste ultime speranţe ale unor generaţii cu valiza făcută. Haideţi să facem primul pas spre normalizarea lucrurilor într-o țară care se vrea modernă, corectă şi europeană, până nu e prea târziu!” este îndemnul colegilor noștri de la USR Gherla.

Alianța 2020 USR-PLUS în campanie la Gherla

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *
You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>