Studiu de caz: TURDA. Zonă otrăvită. Ce lasă în urmă PSD

Lucrări neconforme de exploatare a balastului din care au de câștigat firme prietene PSD; rampe de gunoi ilegale, adevărate focare de infecție; incluziunea populației sărace doar pe hârtie; un sit contaminat istoric care poluează orașul; un pod intens circulat peste Arieș, aflat în stare avansată de degradare, care pun în pericol siguranța celor care-l tranzitează zilnic. Sunt doar câteva din problemele pe care le-a semnalat senatorul  USR de Cluj, Mihai Goțiu, în urma vizitei pe teren din 18 octombrie la Turda, realizată împreună cu Andrei Suciu și Emil Turdean din filiala locală a USR. Toate aceste probleme sunt negate de autorități, ca nu cumva ”brandul turistic” format pe spatele Salinei Turda să afecteze afacerile prietenilor lor. Ori să scadă valoarea imobiliară a terenurilor. Situația e, pur și simplu, sadică. Există soluții, dar e nevoie și de implicarea tuturor celor care își doresc să pună umărul la de-contaminarea, la propriu și la figurat, a localităților României de caracatița toxică PSD. Vezi care sunt soluțiile, în viziunea senatorului Mihai Goțiu. Ai VIDEO cu fiecare problemă semnalată.

Andrei Suciu și senatorul Mihai Goțiu în vizită pe teren la podul peste Arieș din Turda (octombrie 2019)

USR Dej, mai aproape de oamenii din mediul rural

Membrii USR Dej au fost săptămâna trecută în Cășeiu, Rugășești, Coplean, Urișor, Muncel, Câțcău și Sălișca pentru a afla de la oameni ce i-ar face fericiți în România și ce așteptări au ei de la viitorul președinte. „Pentru noi, campania #DanBarnaPresedinte înseamnă, în primul rând, să stăm de vorba cu oamenii. Vrem să îi cunoaștem, să le aflăm problemele și să le arătăm că cele 10 proiecte pentru România ale lui Dan Barna nu sunt simple promisiuni, sunt reformele necesare pentru a dezvolta țara și a reclădi România din temelii”, au transmis colegii noștri de la USR Dej. Mai multe despre programul de președinte al lui Dan Barna găsiți aici: https://www.danbarnapresedinte.ro/zece_proiecte_pentru_romania.

USR Dej, mai aproape de oamenii din mediul rural

USR Cluj susține educația de calitate. Educația, parte din programul lui Dan Barna la alegerile prezidențiale

Membrii USR din filialele locale Cluj Napoca, Florești, Huedin și Poieni, alături de senatorul Mihai Goțiu au participat, joi, 17 octombrie 2019, la Celebrarea Centenarului Învățământului Românesc Huedinean (1919-2019). În perioada interbelică, România a dat Europei numeroase personalități, iar acest lucru s-a întâmplat, în primul rând, pentru că oamenii de stat de atunci au înțeles că fără educație nu se poate. Educația este o prioritate pentru USR. Ne dorim o școală mai sigură și mai sănătoasă pentru copiii și tinerii, accesul tuturor la infrastructura de învățământ și creșterea calitatății educației. Aceste obiective și soluțiile pentru realizarea lor sunt parte a programului susținut de Dan Barna, candidatul USR PLUS la alegerile prezidențiale, precum și de către candidații USR la alegerile locale din 2020.

Membrii USR Cluj  alături de senatorul Mihai Goțiu la evenimentul „Celebrarea Centenarului Învățământului Românesc Huedinean (1919-2019)”

Toaleta publică din Gilău, care a costat 22.000 de euro, deschisă după doi ani de nefuncționare, la insistențele USR Gilău

În urma imaginilor și a sesizărilor făcute de către colega noastră, Daniela Pantea, și de deputatul USR de Cluj, Emanuel Ungureanu, Primăria Gilău a deschis toaleta publică. Astăzi, locuitorii comunei au la dispoziție toaletele care au fost închise imediat după inaugurare. Construcția a stat închisă mai bine de 2 ani, iar oamenii nu au putut-o folosi. Pare o glumă, dar conducătorii comunei o țineau închisă, deși a costat 22.000 de euro, bani de la UE și din bugetul local. „Motivul oficial este acela că existau defecțiuni la rețeaua de apă. Varianta neoficială este că nu se dorea să fie murdărită de către cetățeni”, spun colegii noștri de la USR Gilău.

Toalete publice din Gilău deschise după 2 ani de la inaugurare

PAS CU PAS. Extinderea USR CLUJ, o activitate de la om la om, din sat în sat

Echipa de extindere a USR Cluj bate la pas fiecare comună din județ, pentru a ajunge la oamenii pentru care bunul simț, cinstea și hărnicia sunt valorile cu care au crescut și de la care nu se abat. În săptămâna 14-20 octombrie, a fost rândul comunelor Ceanu Mare și Vad să le vizităm. Sunt comune cu potențial de dezvoltare, cu resurse bogate, dar prost gestionate în ultimii 30 de ani de către administrația locală. Astăzi, Uniunea Salvați România – USR vine să susțină valorile comunității și să sprijine dezvoltarea acesteia! Om cu om construim o comunitate, om cu om vom lăsa celor ce vin după noi lucruri și valori de care sa fim mândri! Voi, cei care v-ați săturat de minciună și fățărnicie, haideți alături de noi! Fii omul nou de care are nevoie comuna ta. Înscrie-te în USR!” este mesajul Elenei Muscă, vicepreședinte al USR Cluj și coordonatorul echipei de extindere a organizației județene. Pentru a te înscrie în USR, intră pe acest link.

Extindere USR Cluj

Pacienți umiliți în ultimul hal la Spitalul Socola din Iași! Emanuel Ungureanu a filmat condițiile inumane cu bolnavii internați aici

Deputatul USR de Cluj, Emanuel Ungureanu, a vizitat, vineri, 18 octombrie, Spitalul de Boli Psihice Socola (Iași). Chiar la intrare, mai mulți angajați ai spitalului au năvălit peste parlamentarul clujean pentru a-l împiedica să filmeze condițiile de aici. De ce? Poate pentru că, într-un singur salon, erau 26 de pacienți! „N-am vrut să public acest video, am protejat oricum identitatea bolnavilor din clădirea 1 B a Spitalului de Boli Psihice Socola din Iași, un corp de clădire dintr-un ansamblu de construcții vechi de peste 100 de ani. Am ales să public aceste imagini mai ales pentru a vedea în ce hal sunt umiliți bolnavii de aici, înghesuiți în saloane reci, prost îmbrăcați, hrăniți cu mâncare proastă și insuficientă, tratați nedemn. Am vrut să prezint și comportamentul personalului, mai exact, modul în care reacționează, asistentele, infirmierele și consilierul juridic, care duhnea crunt a alcool”, a explicat, pe contul său de Facebook, Emanuel Ungureanu. Ai și VIDEO cu cele două minute cât a reușit Emanuel să filmeze condițiile inumane de la Spitalul din Socola.

Emanuel Ungureanu – Deputat USR