Retrospectiva săptămânii 15-21 aprilie 2019

Retrospectiva săptămânii 15-21 aprilie 2019

Primul miting electoral al Alianței 2020 USR-PLUS se va desfășura la Cluj, la începutul lunii mai

La Cluj-Napoca va avea loc, pe 5 mai, primul miting electoral al Alianței 2020 USR-PLUS. Pentru ambele partide, acesta va fi primul eveniment de acest tip pe care îl organizează. Prin acest miting, Alianța 2020 USR PLUS marchează începutul oficial al campaniei electorale pentru alegerile europarlamentare, primele alegeri după doi ani de când majoritatea PSD+ALDE a preluat puterea, iar românii și-au petrecut multe seri în stradă la proteste, în spitale murdare sau la cozile de la ghișee. Vezi care este mesajul președintelui USR Cluj, Cătălin Sălăgean,referitor la acest eveniment.

Dan Barna și Dacian Cioloș împreună cu membri și candidați ai Alianței 2020 USR PLUS din Cluj

Cetățile dacice din Munții Orăștiei au nevoie urgentă de bani! Parlamentarii din Comisia pentru relația cu UNESCO au văzut dezastrul

O veste bună și una mai puțin bună pentru cetățile dacice incluse în Patrimoniului Mondial UNESCO.

VESTEA BUNĂ. După ședința Comisiei Permanente pentru Relația cu UNESCO a Camerei Deputaților și a Senatului, desfășurată, joi, 18 aprilie, la sediul Consiliului Județean Hunedoara, din Deva, urmată de vizita de la cetățile dacice Sarmizegetusa Regia și Costești, din Munții Orăștiei, vestea bună e că s-a găsit o soluție agreată de parlamentarii prezenți pentru efectuarea unor lucrări de urgență pentru punerea în siguranță și stoparea distrugerilor la aceste obiective. Vezi care este vestea proastă.

Senatorul Mihai Goțiu în vizită de documentare la cetățile dacice din Munții Orăștiei

USR Florești a depus un set de propuneri pentru bugetul local

USR Florești a depus, luni, 15 aprilie, la primăria din localitate o listă cu propuneri pentru bugetul local pe 2019. Vezi care sunt cele cinci propuneri, pe care Sergiu Leuce, vicepreședintele filialei USR Florești, le-a detaliat într-un videoclip.

Sergiu Leuce, Vicepreședinte USR Florești

FAKE-NEWS. Cel mai jos nivel la care s-au coborât inamicii Alianței USR-PLUS! Ajută-ne să combatem dezinformarea!

În Cluj-Napoca au fost distribuite, în cursul săptămânii trecute, materiale de campanie false folosind sigla Alianței 2020 USR PLUS fără drept. Ne poți ajuta să luptăm împotriva campaniei de denigrare astfel:

1. Fii informat de la sursă. Ține legătura cu un membru USR sau PLUS. Confirmă de la sursă informațiile. Le vei auzi circulând în media, printre prieteni, rude sau colegi. Vezi care sunt celelalte sfaturi și ajută-ne să combatem deziformarea!

Fluturași cu informații false distribuiți în cutiile poștale ale clujenilor

Propunerile deputatului Emanuel Ungureanu în ședința CL al municipiului Cluj-Napoca

Deputatul USR de Cluj, Emanuel Ungureanu, a fost prezent, luni, 15 aprilie, la ședința Consiliului Local al municipiului Cluj-Napoca, în care s-a dezbătut bugetul general al orașului pe anul 2019. Propunerile aduse de parlamentarul clujean de la USR sunt legate de probleme vizibile cu ochiul liber, chiar de la intrarea în unitățile medicale de urgență din orașul nostru, probleme care, pentru autorități chiar, par a fi normale. Intră pe acest link pentru a vedea ce a propus Emanuel Ungureanu în plină ședință.

Deputatul Emanuel Ungureanu la ședința Consiliului Local Cluj Napoca (15 aprilie 2019)

Săptămâna aceasta dezbatem-în patruzeci de zile schimbăm România!

„Mai avem puțin timp până la alegeri. Timpul e scurt și sunt atât de multe de făcut”, anunța, la începutul unei săptămâni plină de evenimente, Adriana Cristian, membru USR Cluj și candidat al Alianței 2020 USR – PLUS la alegerile europarlamentare din 26 mai. În săptămâna 15-21 aprilie, Adriana Cristian a participat împreună cu ceilalți candidați la întâlnirile cu cetățenii și dezbateri în Cluj Napoca, Baia Mare și Oradea. „Sunt atâți de mulți oameni pregătiți și onești în Alianță și în sălile acestea unde mergem cu caravana, încât simt că România mea are o șansă mare ACUM. Nu mai trebuie să votăm răul cel mai mic. Avem șansa să votăm schimbarea care să ne dea normalitatea la care acum doar visăm”, a mai spus candidata la alegerile din 26 mai. Haideți și voi alături de Adriana Cristian în aceste dezbateri și întâlniri cu cetățenii. Puteți afla mai multe despre ce-și propune Adriana și programul deplasărilor urmărind postarile de pe pagina de Facebook aici.
Adriana Cristian la conferință organizată de WYA România-“De ce să votez?”- aprilie, 2019

Starea drumurilor din județ, monitorizate de USR Cluj

Ersek Tiberiu (USR Dej) a studiat drumurile județene din zona Dejului și spune că DJ 161C Dej – Pintic – Aluniș arată ca un adevărat drum din Evul Mediu (ai foto de la fața locului). Colega nostra Ramona Alexandra Toadere (USR Aghires) a fost pe drumurile judetene din zonă, dând feedback cu situatia reala din teren. De asemenea,  DJ  161A Apahida – Cojocna a fost studiat de Lucian Pupeză (USR Cluj-Napoca). Asteptăm vești despre starea drumurilor de la colegii din restul județului.

Drumurile județene- Cluj, aprilie 2019

În Cluj, ca în Vestul Sălbatic. În albia Someșului Cald s-a făcut o microhidrocentrală despre care autoritățile spun că NU EXISTĂ!

Senatorul USR de Cluj, Mihai Goțiu, a primit din partea unui clujean o reclamație referitoare la faptul că, în albia râului Someșu Cald (Lăpuștești, județul Cluj), s-a construit o microhidrocentrală (MHC). Interpelând autoritățile, parlamentarul clujean a primit un răspuns consternant: această construcție nu există, deși în urma documentării pe teren, ea se află, fizic, bine-mersi, în albia minoră a Someșului Cald! Vezi ce alte răspunsuri a mai primit senatorul Mihai Goțiu de la autorități.

Construcție ilegală pe Someșul Cald, la limita teritorială dintre comunele Râșca și Mărișel- Cluj, aprilie 2019

USR Gherla, în ajutorul celor care au de suferit după reparația trotuarelor din zona centrală

Colegii noștri de la USR Gherla spun că mai mulți cetățeni s-au plâns că, în urma lucrărilor de refacere a străzilor, din cauza unor deficiențe de proiectare a drenării, apa a stagnat pe trotuare şi s-au trezit că locuințele le sunt afectate de igrasie. Pornind de la acest aspect, în contextul lucrărilor de refacere a trotuarelor la străzile din zona centrală, s-a pus problema modului de protejare a soclurilor, ținând cont că trotuarele vor fi amenajate cu pavaj de piatră, soluție care nu asigură nivelul de impermeabilitate al asfaltului. Vezi care sunt sfaturile colegilor de la USR Gherla pentru cei care au avut de suferit în urma acestor lucrări.

Deficiențe în proiectarea lucrărilor de refacere a trotuarelor din municipiul Gherla- aprilie 2019

Ce a găsit senatorul USR Mihai Goțiu în timpul documentării în județul Hunedoara

La mijlocul săptămânii trecute, Mihai Goțiu a fost în județul Hunedoara. Joi, 18 aprilie, în timpul vizitei la cetățile dacice, parlamentarul clujean de la USR a reușit să-și convingă colegii din Comisia permanentă pentru Relația cu UNESCO a Parlamentului, să accepte o soluție pentru alocarea de urgență a unor fonduri pentru lucrări de punere în siguranță – de salvare și stopare a distrugerilor a monumentelor.

Vineri, 19 aprilie, Mihai Goțiu a ajuns în comuna Zam, din același județ, pentru a documenta autorizarea unei cariere de piatră în zona Parcului Natural Defileul Mureșului și a sitului Natura 2000 Zarandul de Est. „O primă interpelare în acest caz am făcut încă de la începutul săptămânii. La fața locului, am găsit urmele unor exploatări forestiere agresive și iresponsabile”,  a explicat, pe contul său de Facebook, senatorul clujean.

Senatorul Mihai Goțiu în vizita de documentare la cariera de piatră în zona Parcului Natural Defileul Mureșului și a sitului Natura 2000 Zarandul de Est- aprilie 2019

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *
You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>